steva_anya napisao:code, ako te bude zanimao A6 3.0TDI, oko 220ks, automatik - javi, pa da pitam druga da li bi svoj prodavao. Spominjao je ovih dana da bi menjao auto...
Nisam zainteresovan za 3.0 (iako je to bio moj prvi izbor kad sam rešio da menjam auto). Kad sam video da hoće da me globe za 1300€ svake godine za registraciju, ne dam. Jednostavno se ne isplati bacati bukvalno pare na ono što je neki dripac smislio u administraciji.
Texonja napisao:Evo i u ovoj temi je pomenut cuveni PD TDI
Najbucniji, ali istovremeno najveci siledzija medju dizelima koji snagu isporucuje silovito i to na vrlo malim obrtajima, a pride se moze pohvaliti i manjom potrosnjom. Takvom motoru je meni lako oprostiti sto na leru zvuci kao traktor.
To me je i oduševilo na ovom sadašnjem A6. Stvarno kad žešće nagazim gas, on bukvalno lepi za sedište i čupa. A potrošnja je tek za svaku pohvalu, već sam ranije napisao otprilike. Sa punim rezervoarom (70L) mogu ako ne divljam, da stignem bez problema iz BG do Atine.
sebekkg napisao:
jedino bi valjalo da probas po autoputu neku a4, pa da procenis da li je tu ipak medjuosovinsko rastojanje uticalo na stabilnost u voznji. pa da znas da li se sire pogledi i na a4 b8
Vozio sam odličan A4 benzinac 2.4 od 165KS Išao je kao zmaj i bio sam zadovoljan. Jedino sam pomenuo udobnost koja ide na stranu A6. Inače što se stabilnosti tiče, mislim da ga moj A6 šije tek radi spuštenih amortizera i mislim da su malo poradili na opštoj stabilnosti u principu kod A6.
Sad, naravno da verovatno sve zavisi od godišta. Siguran sam da su i za A4 i A6 puno radili od 2002 do 2007 recimo.
Ipak meni A6 pruža više komfora i udobnosti, što ne znači da je A4 nekomforan i neudoban.
Treba ipak voziti neko vreme A4 i onda sesti u A6, odmah se oseti razlika, nije prevelika ali se oseti.
Floyd napisao:ftj napisao:Floyd:
Code, razumljiv mi je tvoj stav i apsolutno je ok.
Ja samo kazem da A4 B8 nije los kompromis jer gubis malo na prostoru (koji ti, kako sam shvatio, toliko nije ni bitan) i udobnosti ali dobijas aktuelni model (koji ce biti aktuelan bar jos 3 godine, sto je prednost za kasniju prodaju), savremeni motor, nova tehnicka resenja...
Ako mozes da nadjes A6 sa CR motorom, to ce naravno biti najbolji izbor ali ja licno PD od 140ks ne bih razmatrao za tu klasu...bolji izbor je cak i benzinac.
Nisam bio možda jasan, i prostor mi je bitan, mada ga ne mogu korstiti celoig kad sam sam, ali sam osećaj prostranosti doprinosi ugodnom osećaju, veruj mi

Što se motora tiče, sve je relativno, ima odličnih dizelaša i 2006.g. a ovaj me je stvarno zainteresovao makar je to godište i karavan koji ne volim, ali lepo izgleda i cena je dobra. Neću ga kupiti samo zbog godišta ali mi se sviđa:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... avi_xenon/