Na novom autu izgubiš 25k za 5 godina a na tom 5 godina starom u najboljem slučaju 20k... ok, razlika postoji ali nije tolika da bi ti ostalo za stan.TDI napisao:Naravno stambeno pitanje je prioritet. Prvo to pa sve drugo. Smesno je da vozim Audi A6, a zivim u neomalterisanim zidovima ili jednosobnom stanu. Ja stvarno volim automobile, cak i preterujem sa time. Ali u svemu tome morala bi da postoji neka dola trezvenosti.Zasto da izgubim za 5 godina 25000 evra, ako mogu da ih ulozim u nesto, sto ce posle nekog vremena da bude profitabilno, nekretnitu. Ja opet nisam neki fan putovanja, ali voleo da mogu da odem bez problema na neku destinaciju jednom godisnje 10 dana da nemam nikakve obaveze i opustim se maksimalno. Čoveku je to potrebno. A automobili su sada nikad jeftiniji iz razloga koje je nidza opisao izmedju ostalog.
Jedino ako nisi preprodavac pa auto staviš ga u oglase čim ga kupis i voziš dok se ne proda ali masu ljudi to ne zanima.
Ne znam kako može da ti dosadi auto za 3 godine? Jedino ako od starta nisi zadovoljan s njim.
Treba napraviti razliku između dobrog polovnjaka od prvog vlasnika ili nekog koji je sa XY vozača za volanom u nekoj firmi stukao 250k km za 4 godine i posle prodat kao dobar polovnjak sa "pravih" 130k km. Taj drugi jeste dreš i samo se postavlja pitanje da li imaš živaca i jeftine majstore da ga krpiš.nidza napisao:Ajde sad opet da resetujem diskusiju, pošto ljudi koji voze nova kola izgleda polovna doživljavaju kao dreševe koji se neprekidno kvare.
Niti je polovan auto nužno odlična kupovina koja ti štedi za stanove, kuće i Karibe, niti je nov, bacanje para.