Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Ja ti mogu samo ponoviti da ti post nema nikakvog smisla a ti kako hoces.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Mozes ponavljati do sutra. Ovo je slobodna zemlja, ne vidim sto ne bi mogao, to je tvoje pravo.
Tog aston martina, r8, 911, ili ferrari kupuju ljudi koji imaju bukvalno milione. Ili neke budale koji uzmu na lizing pa daju vise od pola plate samo da bi se lozili. Plus mesecno odrzavanje pa ispadne da samo zive za taj auto. Po meni budale najvece na svetu.
Sto se tice pitanja novo ili polovno sve je individualno. Kupis nov auto. Sve ok. Kad prodje garancija pocinje da te j...e kao niko. A mozes da kupis polovan auto i da te sluzi bez dinara vandrednog ulaganja. Naravno stvar moze biti totalno obrnuta. Kako te posluzi sreca tako ti je.
Sto se tice pitanja novo ili polovno sve je individualno. Kupis nov auto. Sve ok. Kad prodje garancija pocinje da te j...e kao niko. A mozes da kupis polovan auto i da te sluzi bez dinara vandrednog ulaganja. Naravno stvar moze biti totalno obrnuta. Kako te posluzi sreca tako ti je.
Nov auto od 50k evra je uglavnom pokriven besplatnim redovnim održavanjem i garancijom u slučaju kvara. Znači izgubićeš 25k evra za 5 godina... ok.TDI napisao:Odrzavanje ne racunam, moraš da odrzavas i nov i polovan. I to kosta. A kako sam toliku količinu novca na gubitku sa polovnim, ako nije problem da mi objasnis? Jer mi se to nikako ne uklapa. Nisam preprodavac.
A gde sam ja to napisao da mi auto dosadi za 3 godine? I sa time si me zbunio...
Koliko će vredeti auto koji si kupio za 25k evra kad bude imao 10 godina i više od 160k km? Rekao bih, ne više od 10k... znači na vrednosti gubiš 15k. Za održavanje (redovno i vanredno) takvog auta računaj bar 1000 evra godišnje. Odatle dolazi još 5k što je ukupno 20k. Računica je gruba i ova cifra može biti nešto manja ako te "ukenja" ili mnogo veća.
Nisi ti rekao da ti dosadi auto ali je neko drugi pomenuo i to...
Kako mozes nekoga nazivati budalom, zato sto trosi svoje pare na stvari koje on voli?ROCK napisao:Tog aston martina, r8, 911, ili ferrari kupuju ljudi koji imaju bukvalno milione. Ili neke budale koji uzmu na lizing pa daju vise od pola plate samo da bi se lozili. Plus mesecno odrzavanje pa ispadne da samo zive za taj auto. Po meni budale najvece na svetu.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Lista bi bila dugačka, ali danas, s obzirom na raspoloženje i temperaturu izbor bi mi bila jedna ovakva polovna "kršina"methane.master napisao:Reci i koji.starac vujadin napisao:Evo, ja bih

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rio&noec=1
Poslednja izmena od starac vujadin u 03 Jun 2015, 19:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Mani to, taj je prešao boga oca 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
+1Floyd napisao:Nov auto od 50k evra je uglavnom pokriven besplatnim redovnim održavanjem i garancijom u slučaju kvara. Znači izgubićeš 25k evra za 5 godina... ok.TDI napisao:Odrzavanje ne racunam, moraš da odrzavas i nov i polovan. I to kosta. A kako sam toliku količinu novca na gubitku sa polovnim, ako nije problem da mi objasnis? Jer mi se to nikako ne uklapa. Nisam preprodavac.
A gde sam ja to napisao da mi auto dosadi za 3 godine? I sa time si me zbunio...
Koliko će vredeti auto koji si kupio za 25k evra kad bude imao 10 godina i više od 160k km? Rekao bih, ne više od 10k... znači na vrednosti gubiš 15k. Za održavanje (redovno i vanredno) takvog auta računaj bar 1000 evra godišnje. Odatle dolazi još 5k što je ukupno 20k. Računica je gruba i ova cifra može biti nešto manja ako te "ukenja" ili mnogo veća.
Nisi ti rekao da ti dosadi auto ali je neko drugi pomenuo i to...
Pritom veoma bitan moment je da vozis stari model, ako zanemarimo subjektivan utisak, cesto vec kod restajla, a pogotovo skroz novog modela budu snazniji, stedljiviji motori i bogatija standardna oprema.
Tako da ako gledas nekog ko vozi auto recimo 0-5g i 5-10g, drugi konstantno ima za generaciju/klasu inferiorniji auto.
To isto kosta, a niko ne ubacuje u racunicu.
Послато са GT-N7100
Samo 35si priznajem
I to zuti 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
@Nikaragva
Muke s tim polovnjacima...onda bih morao da se zadovoljim sa slabijom verzijom...
@Xepoj
35si je turbo, a u roadsterima za turbo imam smanjenu toleranciju
Muke s tim polovnjacima...onda bih morao da se zadovoljim sa slabijom verzijom...

@Xepoj
35si je turbo, a u roadsterima za turbo imam smanjenu toleranciju

Floyde, kome bre to autu održavanje košta 1000 eura godišnje? Tržište ume da prepozna takva kola i da mu obori cenu, a to menja matematiku iz korena.
Tapatalk
Tapatalk
Jadna Srbijo našta si spala. Tolika diskusija o KRŠevima, pardon, dobro očuvanim polovnjacima. Predpostavljam da su ovde većinom mladi ljudi i da ne biraju (ili nisu birali) buduću suprugu kao automobil.
Vidi bot. Zar ti nije mesto u kuriru i blicu?
Tapatalk

Tapatalk
Isto me cudi tolika potreba za popravkama.
100 evra za redovno, plus jos 50 do 200 evra za vanredne kvarove kao godisnji trosak. Ne secam se da sam skoro sreo vlasnika auta koji skuplje kosta a da nije neki ultra egzoticni i ili lako kvarljiv model.
Ne racunam troskove kao sto su gume, sijalice ili slicno jer su to jednokratni troskovi koji ulaze u nabavnu cenu polovnog auta a kasnije isto kosta zamena bilo da je na novom ili polovnom doslo na red.
100 evra za redovno, plus jos 50 do 200 evra za vanredne kvarove kao godisnji trosak. Ne secam se da sam skoro sreo vlasnika auta koji skuplje kosta a da nije neki ultra egzoticni i ili lako kvarljiv model.
Ne racunam troskove kao sto su gume, sijalice ili slicno jer su to jednokratni troskovi koji ulaze u nabavnu cenu polovnog auta a kasnije isto kosta zamena bilo da je na novom ili polovnom doslo na red.
Na primer, to je neka normalna računica za kola koka vozim. Na 5 godina još 300 za veliki servis.
Tapatalk
Tapatalk