Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od nidza »

Uroš S. napisao:
methane.master napisao:
Heinz napisao: Onaj od 140 KS (150) je potpuno nov, ako se ne varam.

Znam da je vraćen kaiš umesto lanca, ne verujem da je čačkano mnogo dalje od toga. Jbg shit happens.
Jeste, jedno 7-8 baš baš velikih izmena. Praktično je blok ostao.
Nidzo Stilo nije dobar primer nizašta, fail od auta u svakom pogledu.
Nisi svestan koliko si ovo pogrešno napisao u vezi teme. Takoreći koliko god je moguće zajebati se teoretski, e toliko si omašio.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Ne treba to tako da gledaš, ušteda je u odnosu na nov 6 ili nesto iz te klase.

Tapatalk
Jesi ti uopste citao moj post ili te bole uvo sta ja pricam, vazno da profuras svoju poentu?

Dakle, imam 40.000e. Mogu da uzmem Bmw 3. Kada bih hteo da ustedim, uzeo bih polovnog Bmwa 3 za 25000e. Ja necu da.ustedim, vec hocu da dam te pare na polovan Bmw 6, auto klasu iznad, kome je pritom sve zivo duplo, do 4 puta skuplje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Uroš S. napisao:
methane.master napisao:

Znam da je vraćen kaiš umesto lanca, ne verujem da je čačkano mnogo dalje od toga. Jbg shit happens.
Pa gde si Stilo nasao da mu diras? :kuku:

:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Brate, dzaba se prepirete. Nekada se polovnjak bas isplati, nekada se malo isplati, a u ekstremnim slucajevima cak i bude skuplji.
Meni nije ni bila namera da se prepirem nego da razgovaramo i suprostavljamo argumente a ne da zapušujemo usta jedni drugima. Ipak je ovo forum :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Delija napisao:
Uroš S. napisao:
methane.master napisao:

Auto koji je bio sranje kao nov je ekstra do jaja kao polovan. Ma važi.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Dirnuta je svetinja.

:kokice:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Uroš S. napisao:
Delija napisao:
Uroš S. napisao:
methane.master napisao:

Auto koji je bio sranje kao nov je ekstra do jaja kao polovan. Ma važi.
A što da ne? Nov je promašio segment, polovan ga je ubo po sred srede. To što je neki model loš za fabriku ne znači da je loš auto.

Jedan od najzahvalnijih polovnjaka na našem tržištu. Džabe se vozi, a trpi i veoma loše vlasnike. Idealan za naše puteve.

Tržište uvek najbolje sudi. Barem toliko bi mogao da sabereš 2 i 2 kad pogledaš koliko ih je na ulicama.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

A nase trziste je bas reper kvaliteta :)
(ili bilo cega drugog)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Trziste najbolje sudi...slazem se, zato ih je kod nas pun racku, jer su ih se vlasnici preko otarasili po smesnim cenama :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Delija napisao:A nase trziste je bas reper kvaliteta :)
(ili bilo cega drugog)
A mozda ipak i jeste :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ja nekako stila jtd vidim kao naslednika golfa dvojke, više nego četvorku čak, koja bi bila logična. Jedina razlika je što mislim da je golf dvica u svoje vreme bio bolji auto nego stilo u svoje...
Rešo je zakon, čisto da ne bude da mi je neko hakovao nalog :kezo:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Floyd napisao:
AcaKayak napisao:Ja znam da sam ja sa svim svojim autima uštedeo u odnosu na nov, nemam šta ni da se pravdam kad nisam nimao nikada ni jedan kvar, osim 335i zamene vanosa koja je bila 80e.
Koliko vremena i koliko km si vozio 335i?
Ti kupis sportski auto za zezanje koji promenis za drugi posle pola godine a za svakodnevne potrebe koristis nov dizel ili hibrid i onda ces nekom, ko kupi nov auto, da "zapusavas" usta...
Godinu i po dana sam vozio 335, oko 15.000km ako se dobro sećam. M3 oko godinu dana i 10.000km. Sa 335 ni dečko koji ga je kupio nije imao nekih problema ako ti je bitno. Nikome ne zapušavam usta već iznosim svoju računicu, sigurno neću kupovati sebi auto po tvojoj računici, nisam lud. Kao ni ti po mojoj, i to je sasvim ok.

To kako ja menjam aute je moja stvar i meni tako odgovara, što bih vozio jedan 3 godine kad mogu da vozim 3 za to vreme. Potpuno razumem da neko misli da je to idiotski, ali ja ne kupim auto i bacim, kupim i prodam, iste pare trošimo, osim što ja trošim manje :D
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Xepoj87 napisao:Nekima je svo.odrzavanje besplatno, kao Mercedesu i Bmwu recimo.
Prednost ovlascenih servisa je sto su obavezni da daju racun, da stoje iza svog rada, da postuju garanciju na zamenjene delove... U neovlascenom je to sve kocka.

Sent from my Sony
Nikad nisam imao ni Mercedes i BMW, pa se nisam ni raspitivao, takod a na to ne mogu da ti se suprotstavim, jer nisam upućen. Da daju račun, verujem da jesu. Ali za ova druga dva nešto nisam uveren. Nije kocka u neovlašćenom, poenta je samo da imaš dobrog majstora za kola u svakom smislu te reči. nego ti našem narodu ne možeš da objasniš da u ovlašćenim servisima ne rade ni cudotvorci, ni doktori automehanike. Oni se prže kao kobasica u tiganju na taj ovlašćen servis.

A ja u ovom trenutku i da imam bolji auto od trenutnog, recimo Passat b6, mogao bi da odem bar u 5 servisa koji nisu ovlašćeni, a gde ću u najmanju ruku dobiti pedantnije i bolje odrađenu zamenu nekog dela na kolima i dijagnozu kvara i to će bar duplo jeftinije da me košta.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

AcaKayak napisao: Godinu i po dana sam vozio 335, oko 15.000km ako se dobro sećam. M3 oko godinu dana i 10.000km. Sa 335 ni dečko koji ga je kupio nije imao nekih problema ako ti je bitno. Nikome ne zapušavam usta već iznosim svoju računicu, sigurno neću kupovati sebi auto po tvojoj računici, nisam lud. Kao ni ti po mojoj, i to je sasvim ok.

To kako ja menjam aute je moja stvar i meni tako odgovara, što bih vozio jedan 3 godine kad mogu da vozim 3 za to vreme. Potpuno razumem da neko misli da je to idiotski, ali ja ne kupim auto i bacim, kupim i prodam, iste pare trošimo, osim što ja trošim manje :D
Kao sto vidis, potpuno drugaciji nacin eksploatacije, totalno razlicitih automobila. Razumem ja vrlo dobro tvoju racunicu ali ona kao ni moja nije univerzalna ;)

Ni ja ne bih kupio npr. nov R8 da ga vozim dve godine, 15-20k km i na njemu izgubim 40k evra kad bi sa polovnim dobio isto za 4x manje love.

Za dugorocnu i aktivnu eksploataciju nije isto... kao sto nije isto da li je auto C ili E segmenta i da li je vrednost opreme u autu 10 ili 50% vrednosti auta. Na prvom ces u odnosu na polovan trositi max 500e vise godisnje a na drugom recimo 2000e. Ni u prvom, ni u drugom slucaju ti ne ostane bas za stan...

Ja sam se eto zestoko opekao sa polovnom Alfom 147 koju sam vozio dve god i 60k km. Em me je kostala skupo, em sam svakih par meseci visio kod majstora i gubio dragoceno vreme.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Eto, ja sam prošao super s 156-icom... :)
Odgovori