Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

methane.master napisao:
BAJKER napisao:Njegovi ramovi su pucali mahom u donjoj zoni gde je botom breket t.j. kod srednjeg pogona. Ispostavilo se je da je posle varenja nije odradjen T6 (postupak normalizacije odnosno vestackog starenja materijala) pa su mu naponi ustali u tim zonama gde je varen te je zato dolazilo do pucanja.
Jbg. Možda glupo zvuči ali zavarivanje jeste nauka, mada i kad se ozbiljno pristupi izradi nečega zavarenim spojevima mora se računati na "trail&error"
U opste nije glupo. Na zapadu postoje skole za varenje. Cena kursa za varenje lula se krece oko 1000$.

Jedna rucno varena lula ide i do 300$.

Custom made ramovi od CroMo se prodaju za oko 2500$.

@Bajker, dobro si me podsetio za poreklo cevi Kovijanic ramova. Tipican primer kako neko olako dozivljava biciklizam i misli da sa malo pameti moze postici mnogo u struci. Klasican srpski sindrom.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

...a imao je dobar lični marketing... Mislim da sam na ramovima viđao "Kovjanić", a ne "Kovijanić"
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Starce dobro si video.
Zu@ ne zaboravi da je period kada je on to radio bilo vreme sankcija, nemogucnosti da nabavi bolji materijal. Momci koji su dobijali besplatno ramove na testiranje su bili iz N.S. iz kluba Fanatik da ne kazem vodovdzija ih je testirao ako znas na koga mislim.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sad sam bas bio kod njih :)
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Ako nešto znči informacija i moj bajs ima 24 ž(b)ice,
vozim po asfaltu i imam 115-120kg, dosad bez problema mada ne prelazim neku kilometražu, žice su neke crne odneznamčega i meni ne ulivaju sigurnost!
Slika
Edit, fotka
Slika
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Sto rece onaj u filmu: " sa koliko se predznanja ide u kafanu"

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Интересантно !

Овај бицикл стоји овако на овом степеништу подземног пролаза испод аутопута већ неких месец ипо дана !!! И данас сам исто прошао овим подземним као и неколико пута у тих месец ипо дана кад сам га први пут видео. Стоји на апсолутно истом месту привезан катанцем за рукохват степеништа и нико га не дира.
То је подземни пролаз испод аутопута на аутобуском стајалишту 611 и 711 (у правцу аеродрома) тј. преко пута бивше Кике, код петље "Бежанијска коса".

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Vidi se da su felne novijeg datuma u odnosu na ram.
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja citao danas onu knjigu sto je nikaragva okacio o pletenju tockova. Koja nauka, sine lepi, ozbiljan hipster bi bio da to naucim da radim.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Al tebra onda ne bi nosio uske tjega nego nesto od dede, pustio bi bradu i kosu i stavio cvaje bez dioptrije.

Poslato sa Lumia 925
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kovjanic, Kovijanic.... prezimena takvih beznacajnih bas ne pamtim. Al samoreklama do 00.

Zagar je svima slao knjizicu u koju je trebslo upisati duzine kostiju uz potpis lekara ili doci kod njega licno na merenje.

Najmanje kontakt telefonom i razgovor sa majstorom ako ne i licno preuzimanje je bilo obavezno.

I ako pre 20 godina, ovo je bilo milenijum ispred ovog sto danas gledamo.

E, to se ceni.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da se malo vratimo u "današnjost" :)

Obišao sam prodavnice, bio u Planet i Fanatic. Uglavnom niko nema XT H36, samo H32. Ostavio sam im task da vide jel moguće tako nešto poručiti. Niko nije ništa mogao da kaže odmah, čak ni posle gledanja u računar. Ali svi su se složili da je opšti trend max H32, kod haj tek opreme.

Ima SLX H36.

Sad malo vršljam po netu, najveća prednost XT je težina - meni apsolutno nebitan podatak, makar mislio samo na razliku, a ne na apsolutne težine.

SLX je i osetno jeftinija od XT. Ima još nekih finesa, neke high tech termine spominju iz viših kategorija, tipa XTR, koje možemo naći u XT, ali mi to deluje više kao marketing, nego kao istina, jer XTR košta kao ceo XT bicikl, skoro. Tako da lajt motiv XT vs SLX ispada da je težina.

Cena 5450 vs 3495 dinara.

Sačekaću još da vidim šta će reći sutra, prekosutra, ima li šta u veleprodajama ili odakle naručuju.

I našao sam za Zuzazua neke interesantne igračke :)

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... -10/14153/
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Za powertap komp je potrebna i powertap nabla koja košta debelo, a i ne pravi se sa više od 32 rupe tako da nije u Zuzauovom standardu.

Kupi te SLX i uživaj
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Tako će izgleda i da bidne.

A nadam se da ću imati više vremena kasnije, nego sad, da uživam. Vozim daleko manje nego što bih hteo.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

With the exception of 1978-1981, I've ridden more than a thousand miles a year every year since 1968. And in every one of those years, I've heard a lot of nonsense from supposed authorities. There are the gram counters. The gruppo snobs.... The "if it's not carbon fiber, it's not a frame" types...

When someone tries to sell you a wheel with less than 32 spokes, be afraid. They'll tell you it's strong enough, be very afraid... The more spokes, the more strength. Yeah, I know, I know, the spokes they're selling you are super duper space age alloy, they're thicker, and the rim is a space age metal compatible with 18 spoke support.

Oh, and if some fool tells you to radial spoke your rear wheel, feign a coughing attack, turn around, and try not to let him hear you laugh.

If you're running anything resembling 36 spokes, and if your hub sports flanges with a diameter between 1 inch and 3 inch, 3 cross will probably work. It might not be the very best, but it will give you a good, strong wheel that giddy-ups when you stamp on the pedal.

Svaka primedba na tekst moze biti poslata na adresu

http://www.troubleshooters.com/email_steve_litt.htm
Odgovori