Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

:kezo: :kezo:

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Biciklisti se briju da bi izbegli potencijalnu infekciju od strane dlake ako dodje do pada. Ranije sam citao od nekog "strucnjaka" da se briju zbog aerodinamike :D

Послато са D2403 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Upravo tako. Dlake na sebi zadržavaju znoj i predstavljaju jako plodno tle za bakterije i to je glavni razlog zašto biciklisti briju noge, naročito imajući u vidu da se profesionalcima vrlo često rane previjaju i saniraju iz auta, dok oni voze bicikl.

Što se tiče gaća ispod kome ne smeta neka ih nosi, mada samo postojanje pamučnog sloja u nekoj meri obesmišljava nove materijale od kojih se prave biciklističke. Umesto da budete suvi zbog adekvatnog materijala, međunožje će vam biti konstantno mokro. To leti nije opasno, ali može biti neprijatno.

Imajte na umu da se kod biciklističkih šavovi uglavnom lepe jer su izvor potencijalne rane, a vi nošenjem gaća i u tom slislu obesmišljavate celu priču.

Ako vam je gadno da nosite biciklističke na golo telo onda ih nemojte ni kupovati. U tom slučaj jedini benefit koji imate je uložak, a tu ćete proći jeftinije ako kupite navlaku za sedište koja glumi uložak.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Cela ta prica oko dlaka i rana vazi za profesionalne bicikliste i one koji provode po 6 i vise sati u gacama. Nama rekreativcima ne mogu nikako da smetaju dlake na nogama. Cisto da ne dodje do preterivanja da je i depilacija nogu obavezna stvar ako hoces da vozis bajs u biciklistickim.

A sto se tice uloska, pa moze se i bez njega uz malo trpljenja bola dok se guzica ne navikne. Mene na pocetku sezone prvih par voznji boli guzica iako nosim biciklisticke sa uloskom. Znam lika koji je vozio drumasa na duze staze bez sorca sa uloskom a sediste skoro da nema nikakvog sundjera/gela na njemu i gume naravno napumpane na 8 bara, e to je vec tortura iako on kaze da mu nije problem kad se navikne. :D

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kuzmanovic napisao:Cela ta prica oko dlaka i rana vazi za profesionalne bicikliste i one koji provode po 6 i vise sati u gacama. Nama rekreativcima ne mogu nikako da smetaju dlake na nogama. Cisto da ne dodje do preterivanja da je i depilacija nogu obavezna stvar ako hoces da vozis bajs u biciklistickim.
Pa naravno. Cela priča je krenula od Branje i njegovog pitanja pa da damo objašnjenje zašto se noge depiliraju.
Kod rekreativaca nema poente. Sigurno neću nastaviti da vozim s krvavom nogom, niti će me neko previjati tokom vožnje, već ću otići kući ili kod doktora, a u tim uslovima može i da se obrije parcijalno ako postoji potreba.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kome se gadi da nosi gaće na golo telo uvek može da stavi dnevni uložak, pa će mu intimni delovi biti izolovani od sunđera.

Dodao bih da je za malo starije i vrlo štetno nositi veš pošto mokre gaće koje se suše na telu lako dovode do upale prostate.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Resenje za sve te probleme su Nike Pro Combat bokserice,

Slika
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Juče dvosatna vožnja po okolini Kikinde.
40,2km
Ruta : Kikinda-Nakovo-B. V.Selo-Kozarci-RuskoSelo-Kikinda.
Slika
Put do Ruskog Sela je odličan,ali zato regionalni do Kikinde je jako loš.Uporedio bih ga sa čuvenim Zr-Žabalj.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

ukraden bicikl danas oko 17 h u naselju brace jerkovic, drsko i bezobrazno, lopov otvorio kapiju, usao u dvoriste i garazu i odvezo ga :besan:
ako neko primeti, vidi na oglasima, pijacama, buvljacima itd zamolio bi da mi javi ili ovde ili na broj 063/29 19 59, unapred hvala.
ovo je najsvezija fotografija
Slika
Slika

unapred hvala ako neko nesto primeti :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Idi na bubanj u subotu, ali rano, vec od 7.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

da da, rekose policajci i buvljak u pancevu pa cu i tamo, iskreno sumnjam da ce se naci :(
btw, prijaviti kradju bicikla u policiji je horor, ne da ih ne zanima nego su pre qrca napisali prijavu, jos sam ja kriv sto tamo zivim i sto nisam cuvao bajk...pa jbte usao mi lopov u kucu, osim toga smejali se kada sam ih pitao da li hoce da skinu otiske prstiju sa kapije....ne radimo to, mala je vrednost :glavomuzid:
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Sreca pa nije toliko zastupljena marka. Gledaj na KP i na Cikloberzi. Ja skoro svaki dan vozim, bacicu pogled i na radnje gde prolazim.
A za muriju nemoj da te cudi. Meni su pokrali mnogo vecu vrednost, pa sam ih jedva nagovorio.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Slika

Iskopao iz podruma. Deset godina minimum nije vozen, sad ce na more da se tamo zanimam I da uziva u penziji na Jadranu Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Jel ovo dvokraka lula? Prvi put vidim tako nesto. Radi li bajs? :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Radi jedva, nije pomeren deceniju, sve se ukocilo. Ovo je originalno bio 15-brzinac, jedan od najranijih MTB-ova za koje ja znam.

Edit: a i to ti nije lula, volan je iz jednog komada sve sa sipkom do viljuske
Odgovori