Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Biciklizam

Post od goblin »

stefanan napisao:Ova jahta Galactica Koletova?
Ma kakvi, Koletova "manja" jahta je nesto manja od ove, ali njegova veca jahta (posto ima dve) je MNOOOOGOOOO veca od ove i u marini je usidrena na mestu gde se vezu najvece mega jahte na svetu.
To je stvarno cudovise i prizor, kada je jednom sa njom dosao u BD to je bilo stravicno. Sve one ogromne jahte iz prvog reda kojima se ljudi dive su pored njegove izgledale bukvalno kao camci za spasavanje, ali bukvalno. A visina je bila u rangu najvisih objekata u starom gradu, bila toliko velika i ipresivna da je zasenila cak i ceo stari grad pored kojeg je bila parkirana.
Cak nije ni mogla da ostane u marini posto nisu imali uslove za vezivanje tolike jahte. To je bas cudoviste.

end off
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@nikaragva,
Fotkaj pa okaci. Moze biti svasta.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Slika

Slika

Evo ovako izgleda na slikama, uživo se još može videti kao da je u donjim vilama OK položaj, a u gornjim ne.
Majstor je rekao da može da pomeri obruč žbicama, kao što je Nidža rekao. Ali u ponedeljak, sutra ništa od vožnje :(

Točak je odlično centriran.

Jel moguće da sam malo iskrivio ram? :D

Osećam se sad kao Gustav kada je farbao u crno sve :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Pa nisi bas pomogao sa fotkama, pogotovo sa prvom.

Elem, jeste tocak puno u desno.

U koliko je majstor na alatu proverio da je u idealnoj sredini

Slika

Moze da se desi da je viljuska kriva ili je problem sa kukama.

Normalno, lako se tocak povuce na jednu stranu, samo je pitanje sta je uzrok ovoga. Lose centriranje ili zadnja viljuska.

Tocak moze da bude idealno ucentriran (da ne radi levo desno) ali da nije u vertikalnoj ravni. Ima toga koliko hoces kod "majstora".

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da, prva je više bila umetnička :D

Druga mi se okrenula, ne znam kako. Na računaru stoji normalno.

Elem, nije isključeno ni viljuška da je kriva ... Tim pre što ja imam utisak da je na donjoj viljušci felna otprilike u sredini, a na gornjoj i ne baš :(

Jer ako žbicama pomeri obruč, onda će na donjim vilama se primaći jednoj strani. Da poludi čovek :)

Ili su kuke krive. U ponedeljak ću oterati celo biciklo, pa ćemo videti. Ovako je bio samo točak na servisu, odnosno sklapanju.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

goblin napisao:
stefanan napisao:Ova jahta Galactica Koletova?
Ma kakvi, Koletova "manja" jahta je nesto manja od ove, ali njegova veca jahta (posto ima dve) je MNOOOOGOOOO veca od ove i u marini je usidrena na mestu gde se vezu najvece mega jahte na svetu.
To je stvarno cudovise i prizor, kada je jednom sa njom dosao u BD to je bilo stravicno. Sve one ogromne jahte iz prvog reda kojima se ljudi dive su pored njegove izgledale bukvalno kao camci za spasavanje, ali bukvalno. A visina je bila u rangu najvisih objekata u starom gradu, bila toliko velika i ipresivna da je zasenila cak i ceo stari grad pored kojeg je bila parkirana.
Cak nije ni mogla da ostane u marini posto nisu imali uslove za vezivanje tolike jahte. To je bas cudoviste.

end off
Jel znaš mozda naziv jahti ili neku sliku, baš me zanima kako izgledaju čitao sam pre neki dan u netu da je ogromna al nije bilo slike
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Reši problem tamo gde jeste. Ako je ram kriv reši to, nemoj preko točka.

Mada, ako ti je prošli točak stajao dobro, verovatno ga majstor nije dobro ucentrirao.

Tapatalk
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Pre nego sto pristupi centrazi tocka, pravi majstor prvo proveri zadnju viljusku I ispravi je ako je potrebno.

Tako su bar radili ovi moji upokojeni.

Kod ovih novih majstora nisam video da iko ima ovaj alat I ako je relativno jednostavan.

Moze biti centraza a moze biti I viljuska a problem ce lakse resiti zicama.

Nije mi tu fotka da postujem kako iscentriraju tocak a da nije u vertikalnoj osi. Zato je tesko odrediti da li je viljuska ili tocak ako nema alat za viljusku.
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

nikaragva napisao:Slika

Slika

Evo ovako izgleda na slikama, uživo se još može videti kao da je u donjim vilama OK položaj, a u gornjim ne.
Majstor je rekao da može da pomeri obruč žbicama, kao što je Nidža rekao. Ali u ponedeljak, sutra ništa od vožnje :(

Točak je odlično centriran.

Jel moguće da sam malo iskrivio ram? :D

Osećam se sad kao Gustav kada je farbao u crno sve :kezo:
Jel je ovo Ivan slikao :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ja sam totalni idiJot :D

Nešto sam u.ebao ili prilikom ubacivanja točka u vile ili prilikom prethodne zamene osovine, kada sam hteo da stavim brzo zaključavanje.

Naime moj stari točak ima 7 brzina. Novi 8. Sa starim sam morao imati neki distancer, da popuni prostor između vila. Ja ga izgleda nisam dobro namestio ili uopšte stavio. Sada kada vratim stari točak, vidim da ima luft, pa vile praktično nategnem iglom da se skupe do konusa, odnosno do prve fizičke prepreke da tako kažem. Novi točak u mm paše u vile.
Vile su prenoćile bez stezanja, pa su se možda vratile u normalan položaj, ako je to uopšte moguće, jer su stalno bile nategnute sa starim. Nisam pametan.

Uglavnom namestio sam sve sad. Mada i dalje umišljam da jedna pakna pomera obruč, ali nemam dokaz :D

Izgleda da ipak sutra vozim. Uzeo sam biciklističke pod gaće ili ti samo gaće. Ako budem mogao da uđem u njih, uzeo sam XXXL :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Juce sam pokisao o nikada do sada, elem krenuo sam od Berana do Lubnica pa velim kada sam tamo vec stigao a sve uzbrdo daj da produzim do planinarskog doma Suvodo pa mi je usput i Sisko jezero na koje nisam dosada bio, od Suvodo do jezera je cist makadam sve uzbrdo 1-2-3 brzina. Ma nisam ni spustio ranac cestito na zemlju kada kisa krenula iznenada, do prvih katuna ima bar 2-3km. Dok smo se spustili do njih bili smo ko pd tusem, tu smo cekali bar sat vremena da se mao kisa smiri pa posto nije htela da prestane krenuli smo dole ka Beranama. Kada sam stigao smrzaosam se ko p..ka. Kiselio sam se pola sata vrucom vodom ;)

Slika

Polako se navlacla naoblaka sa desne strane iz planine.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Bilo bi vise slika ali dzaba vreme nasa je omelo u tome.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ajde kući, vreme ti je....

Propustice voda u petardu.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Bajker, vidi ti se filter na 17mm :)

@nikaragva, zadnja viljuska nikako ne sme da bude napeta, ni prema sredini, ni od sredine ka spolja. Pretresi ti to malo, nesto tu nije kako treba i nemoj da vozis takav bicikl.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sad nije napeta.

Napeta je bila sa 7f, jer ja nisam složio dobro distancere, glavu, konuse i sve ostalo na osovinu, kada sam to menjao :(

Sad bi trebalo da je sve ok.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Danas sa caletom odvezao Avalu, tamo i nazad 50km, prosek 19.6. Zadovoljan sam, mogao sam sigurno da vozim prosek 22 ali nisam hteo da silim. Trebaju mi nove bolje bici gaće.
Sledeći vikend ili onaj tamo planiram turu 100km. Ima on neku već proverenu po ravnici.
Odgovori