Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Za razliku od tih stranih zemalja koje su najcesce komentarisane ne smemo zaboraviti da kod njih postoji veliki broj doseljenika iz stranih drzava koji ne smatraju zemlju u kojoj zive bas potpuno svojom.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Kako je prošao protest protiv izgradnje izbegličkih stanova u Veterniku?
Ja kad sam god isao u ljubljanu svojim kolima na kg table uvek me neko od nasih tamo pozdravi svirne i digne tri prsta sto mi je jako drago i osecam se bezbedno. tako mi je barem u ljubljani nisam tada dolazio gore pa da svratim do tebe da okusam srecu.maniaxxx napisao:Znam da nije relevantno ali samo pišem svoja zapažanja. Nisam imao nikde nikakve probleme do sada, a bio sam po svakakvim vukojebinama. A verujem i da se kao " stranac" u nekoj sredini bar u početku osečaš manje sigurno nego u domačom kraju.nidza napisao:To kako se ti osećaš nije relevantan parametar. I ja sam oprezan u Mariboru kad parkiram auto sa srpskim tablicama, ali verujem potpuno nepotrebno.
Treba verovatno malo vremena provesti u sredini.
U Nemačkoj se takođe osećam poptuno bezbedno u Drezdenu, Rostoku, Regensburgu, Ingelštatu, ali u Minhenu i Frankfurtu mi se upali radar.
Mnogo sam sveta proputovao i radaru stoprocentno verujem.
Tapatalk
U Minhenu sam se lično osečao potpuno sigurno, nisam se brino da li ču avto nači sa svim delovima ili bez pola njih i slično...u BG ne bi smeo da ga pustim tek tako.
@Aca, znam koliko se kradu kola u SLO i Srb, to sam i napisao da se svuda krade, ali koliko se u Srbiji krade feltni i ostalih delova avtomobila to u SLO nema ni približno. I u SLO se kolju i pucaju u sred ulice, nije da nema toga ali opet mislim da je SLO vrlo sigurna.
Ali kao što sam napisao, mislim da je dosta u tome, da se u domačom kraju ( državi ) osečamo sigurnije nego u inostranstvu, večinoma što bolje poznajemo sistem i situaciju, zato ponekad i ne vidimo probleme koji postoje

Mada je najveci problem u sloveniji veliki broj nas juznjaka koji su tamo besposleni i bez skole i jedino sto rade je da sede u kvartu i da se bave necim levim i burgara-rumuna koji su dosli tamo.
Ja sam vala obišao sloveniju, ljubljana, maribor, bled, bohinj, par puta u prolazu, uvek sve super...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
U SLO su nam isto dizali tri prsta i vikali : Srbija, Beograd, bravo i slično, seća se Miloš 

Znam i meni je uvek super i ne sviraju mi ako se negde kasnije prestrojavam. Stvarno se opusteno oseti covek tamo.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Meni doduše ni u NS nisu svirali kad se kasnije prestrojavam. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa vi van Srbije pričate kao da se ovde svakome ukrade po 4 automobila u životu pa se osećate nebezbedno.
Onda kad vam iznesem statistiku da je zapravo skoro isto kao u Sloveniji a četiri puta manje nego u Švajcarskoj, zaćutite i terate dalje priču s novim argumentima, koji su isto tako na odokativnom nivou. Da nemam sada šta pametnije da radim, možda bih se i raspravljao, ali generalno mrzim kad neko lupeta nešto o čemu nema pojma već nagađa, takav nikad neće ni priznati da je pogrešio već će da tera do sutra kako je ipak on u pravu.
Onda kad vam iznesem statistiku da je zapravo skoro isto kao u Sloveniji a četiri puta manje nego u Švajcarskoj, zaćutite i terate dalje priču s novim argumentima, koji su isto tako na odokativnom nivou. Da nemam sada šta pametnije da radim, možda bih se i raspravljao, ali generalno mrzim kad neko lupeta nešto o čemu nema pojma već nagađa, takav nikad neće ni priznati da je pogrešio već će da tera do sutra kako je ipak on u pravu.
Kakvi argumenti Aco? Ja sam pisao o mom LIČNOM osečaju a ne o goloj statistici koja je samo brojka. Ti si barem preputovao dosta sveta i znaš kako je to. Ali da mi neko tvrdi da je BG velesiguran grad ( malo pretiravam ali u tu smer se vode razprave) neče moči, nikako.AcaKayak napisao:Pa vi van Srbije pričate kao da se ovde svakome ukrade po 4 automobila u životu pa se osećate nebezbedno.
Slo je sigurnija država od Srbije sa ili bez statistike.
A važno da samo mi lupetamo a ti si pojeo sv pamet sveta i znaš sve, verovatno znaš bolje od mene kakva je situacija u SLO?
Celje je još sigurnije od LJ, ipak je mali grad, a da moraš da dođeš morašsebekkg napisao:maniaxxx napisao:Znam da nije relevantno ali samo pišem svoja zapažanja. Nisam imao nikde nikakve probleme do sada, a bio sam po svakakvim vukojebinama. A verujem i da se kao " stranac" u nekoj sredini bar u početku osečaš manje sigurno nego u domačom kraju.nidza napisao:To kako se ti osećaš nije relevantan parametar. I ja sam oprezan u Mariboru kad parkiram auto sa srpskim tablicama, ali verujem potpuno nepotrebno.
Treba verovatno malo vremena provesti u sredini.
U Nemačkoj se takođe osećam poptuno bezbedno u Drezdenu, Rostoku, Regensburgu, Ingelštatu, ali u Minhenu i Frankfurtu mi se upali radar.
Mnogo sam sveta proputovao i radaru stoprocentno verujem.
Tapatalk
U Minhenu sam se lično osečao potpuno sigurno, nisam se brino da li ču avto nači sa svim delovima ili bez pola njih i slično...u BG ne bi smeo da ga pustim tek tako.
@Aca, znam koliko se kradu kola u SLO i Srb, to sam i napisao da se svuda krade, ali koliko se u Srbiji krade feltni i ostalih delova avtomobila to u SLO nema ni približno. I u SLO se kolju i pucaju u sred ulice, nije da nema toga ali opet mislim da je SLO vrlo sigurna.
Ali kao što sam napisao, mislim da je dosta u tome, da se u domačom kraju ( državi ) osečamo sigurnije nego u inostranstvu, večinoma što bolje poznajemo sistem i situaciju, zato ponekad i ne vidimo probleme koji postoje
Ja kad sam god isao u ljubljanu svojim kolima na kg table uvek me neko od nasih tamo pozdravi svirne i digne tri prsta sto mi je jako drago i osecam se bezbedno. tako mi je barem u ljubljani nisam tada dolazio gore pa da svratim do tebe da okusam srecu.Videćemo. A moram i u maribor da vidim.
Mada je najveci problem u sloveniji veliki broj nas juznjaka koji su tamo besposleni i bez skole i jedino sto rade je da sede u kvartu i da se bave necim levim i burgara-rumuna koji su dosli tamo.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Po čemu nije siguran grad?
Koji grad sad nije siguran? BG? Nisam napisao to, več da se osečam manje sigurno nego npr u LJ, jednostavno nikad neznam da li če me neka budala pijana ubiti zato što sam "slovenac", da li če mi pokrati felge sa avta ili ceo avto i tako. Dogača se to i u SLO naravno da se događa, ali u manjoj meri.
Opet volim da dođem u BG i nije sad da je Bagdad, ali nije najsigurniji grad na svetu.
I opet pisao sam o svom osečaju, a ne o nekoj oficijelnoj statistici
Opet volim da dođem u BG i nije sad da je Bagdad, ali nije najsigurniji grad na svetu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo se desilo u mom kraju koji vazi za jedan od boljih u gradu.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... og-grafita

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... og-grafita

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Svako se u tudjem gradu oseca manje sigurno nego u svom. To je u neku ruku i normalno.maniaxxx napisao:Koji grad sad nije siguran? BG? Nisam napisao to, več da se osečam manje sigurno nego npr u LJ, jednostavno nikad neznam da li če me neka budala pijana ubiti zato što sam "slovenac", da li če mi pokrati felge sa avta ili ceo avto i tako. Dogača se to i u SLO naravno da se događa, ali u manjoj meri.
Brzine idu u H-a !!!