Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od dragvorl »

Za razliku od tih stranih zemalja koje su najcesce komentarisane ne smemo zaboraviti da kod njih postoji veliki broj doseljenika iz stranih drzava koji ne smatraju zemlju u kojoj zive bas potpuno svojom.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Kako je prošao protest protiv izgradnje izbegličkih stanova u Veterniku?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

maniaxxx napisao:
nidza napisao:To kako se ti osećaš nije relevantan parametar. I ja sam oprezan u Mariboru kad parkiram auto sa srpskim tablicama, ali verujem potpuno nepotrebno.

Treba verovatno malo vremena provesti u sredini.

U Nemačkoj se takođe osećam poptuno bezbedno u Drezdenu, Rostoku, Regensburgu, Ingelštatu, ali u Minhenu i Frankfurtu mi se upali radar.

Mnogo sam sveta proputovao i radaru stoprocentno verujem.

Tapatalk
Znam da nije relevantno ali samo pišem svoja zapažanja. Nisam imao nikde nikakve probleme do sada, a bio sam po svakakvim vukojebinama. A verujem i da se kao " stranac" u nekoj sredini bar u početku osečaš manje sigurno nego u domačom kraju.

U Minhenu sam se lično osečao potpuno sigurno, nisam se brino da li ču avto nači sa svim delovima ili bez pola njih i slično...u BG ne bi smeo da ga pustim tek tako.

@Aca, znam koliko se kradu kola u SLO i Srb, to sam i napisao da se svuda krade, ali koliko se u Srbiji krade feltni i ostalih delova avtomobila to u SLO nema ni približno. I u SLO se kolju i pucaju u sred ulice, nije da nema toga ali opet mislim da je SLO vrlo sigurna.

Ali kao što sam napisao, mislim da je dosta u tome, da se u domačom kraju ( državi ) osečamo sigurnije nego u inostranstvu, večinoma što bolje poznajemo sistem i situaciju, zato ponekad i ne vidimo probleme koji postoje
Ja kad sam god isao u ljubljanu svojim kolima na kg table uvek me neko od nasih tamo pozdravi svirne i digne tri prsta sto mi je jako drago i osecam se bezbedno. tako mi je barem u ljubljani nisam tada dolazio gore pa da svratim do tebe da okusam srecu. :-) Videćemo. A moram i u maribor da vidim. :-)

Mada je najveci problem u sloveniji veliki broj nas juznjaka koji su tamo besposleni i bez skole i jedino sto rade je da sede u kvartu i da se bave necim levim i burgara-rumuna koji su dosli tamo.
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ja sam vala obišao sloveniju, ljubljana, maribor, bled, bohinj, par puta u prolazu, uvek sve super...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U SLO su nam isto dizali tri prsta i vikali : Srbija, Beograd, bravo i slično, seća se Miloš :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Znam i meni je uvek super i ne sviraju mi ako se negde kasnije prestrojavam. Stvarno se opusteno oseti covek tamo.
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Meni doduše ni u NS nisu svirali kad se kasnije prestrojavam. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ns grad kulture :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa vi van Srbije pričate kao da se ovde svakome ukrade po 4 automobila u životu pa se osećate nebezbedno.

Onda kad vam iznesem statistiku da je zapravo skoro isto kao u Sloveniji a četiri puta manje nego u Švajcarskoj, zaćutite i terate dalje priču s novim argumentima, koji su isto tako na odokativnom nivou. Da nemam sada šta pametnije da radim, možda bih se i raspravljao, ali generalno mrzim kad neko lupeta nešto o čemu nema pojma već nagađa, takav nikad neće ni priznati da je pogrešio već će da tera do sutra kako je ipak on u pravu.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

AcaKayak napisao:Pa vi van Srbije pričate kao da se ovde svakome ukrade po 4 automobila u životu pa se osećate nebezbedno.

Onda kad vam iznesem statistiku da je zapravo skoro isto kao u Sloveniji a četiri puta manje nego u Švajcarskoj, zaćutite i terate dalje priču s novim argumentima, koji su isto tako na odokativnom nivou. Da nemam sada šta pametnije da radim, možda bih se i raspravljao, ali generalno mrzim kad neko lupeta nešto o čemu nema pojma već nagađa, takav nikad neće ni priznati da je pogrešio već će da tera do sutra kako je ipak on u pravu.
Kakvi argumenti Aco? Ja sam pisao o mom LIČNOM osečaju a ne o goloj statistici koja je samo brojka. Ti si barem preputovao dosta sveta i znaš kako je to. Ali da mi neko tvrdi da je BG velesiguran grad ( malo pretiravam ali u tu smer se vode razprave) neče moči, nikako.

Slo je sigurnija država od Srbije sa ili bez statistike.

A važno da samo mi lupetamo a ti si pojeo sv pamet sveta i znaš sve, verovatno znaš bolje od mene kakva je situacija u SLO?
sebekkg napisao:
maniaxxx napisao:
nidza napisao:To kako se ti osećaš nije relevantan parametar. I ja sam oprezan u Mariboru kad parkiram auto sa srpskim tablicama, ali verujem potpuno nepotrebno.

Treba verovatno malo vremena provesti u sredini.

U Nemačkoj se takođe osećam poptuno bezbedno u Drezdenu, Rostoku, Regensburgu, Ingelštatu, ali u Minhenu i Frankfurtu mi se upali radar.

Mnogo sam sveta proputovao i radaru stoprocentno verujem.

Tapatalk
Znam da nije relevantno ali samo pišem svoja zapažanja. Nisam imao nikde nikakve probleme do sada, a bio sam po svakakvim vukojebinama. A verujem i da se kao " stranac" u nekoj sredini bar u početku osečaš manje sigurno nego u domačom kraju.

U Minhenu sam se lično osečao potpuno sigurno, nisam se brino da li ču avto nači sa svim delovima ili bez pola njih i slično...u BG ne bi smeo da ga pustim tek tako.

@Aca, znam koliko se kradu kola u SLO i Srb, to sam i napisao da se svuda krade, ali koliko se u Srbiji krade feltni i ostalih delova avtomobila to u SLO nema ni približno. I u SLO se kolju i pucaju u sred ulice, nije da nema toga ali opet mislim da je SLO vrlo sigurna.

Ali kao što sam napisao, mislim da je dosta u tome, da se u domačom kraju ( državi ) osečamo sigurnije nego u inostranstvu, večinoma što bolje poznajemo sistem i situaciju, zato ponekad i ne vidimo probleme koji postoje

Ja kad sam god isao u ljubljanu svojim kolima na kg table uvek me neko od nasih tamo pozdravi svirne i digne tri prsta sto mi je jako drago i osecam se bezbedno. tako mi je barem u ljubljani nisam tada dolazio gore pa da svratim do tebe da okusam srecu. :-) Videćemo. A moram i u maribor da vidim. :-)

Mada je najveci problem u sloveniji veliki broj nas juznjaka koji su tamo besposleni i bez skole i jedino sto rade je da sede u kvartu i da se bave necim levim i burgara-rumuna koji su dosli tamo.
Celje je još sigurnije od LJ, ipak je mali grad, a da moraš da dođeš moraš :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Po čemu nije siguran grad?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Koji grad sad nije siguran? BG? Nisam napisao to, več da se osečam manje sigurno nego npr u LJ, jednostavno nikad neznam da li če me neka budala pijana ubiti zato što sam "slovenac", da li če mi pokrati felge sa avta ili ceo avto i tako. Dogača se to i u SLO naravno da se događa, ali u manjoj meri.

Opet volim da dođem u BG i nije sad da je Bagdad, ali nije najsigurniji grad na svetu.

I opet pisao sam o svom osečaju, a ne o nekoj oficijelnoj statistici
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovo se desilo u mom kraju koji vazi za jedan od boljih u gradu. :ccc:

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... og-grafita
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

maniaxxx napisao:Koji grad sad nije siguran? BG? Nisam napisao to, več da se osečam manje sigurno nego npr u LJ, jednostavno nikad neznam da li če me neka budala pijana ubiti zato što sam "slovenac", da li če mi pokrati felge sa avta ili ceo avto i tako. Dogača se to i u SLO naravno da se događa, ali u manjoj meri.

Opet volim da dođem u BG i nije sad da je Bagdad, ali nije najsigurniji grad na svetu.

I opet pisao sam o svom osečaju, a ne o nekoj oficijelnoj statistici
Svako se u tudjem gradu oseca manje sigurno nego u svom. To je u neku ruku i normalno.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori