Problem sa uzemljenjem - "prljave" mase

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Problem sa uzemljenjem - "prljave" mase

Post od Martin »

Izgleda da se moja igranka sa korozijom prenosi i na ostale delove auta.... :glavomuzid:
Juče ujutru krećem na posao i igranka. Sija "brizgaljka" (chek engin lampica na Bravo/Brava/Marea), ne radi brzinomer, ne očitava kilometražu, treperi lampica grejača, ne radi klima, papučica gasa zakucava - dakle :kuku: , igranka. Dijagnostika pored ovih grešaka očitava grešku na ABS-u, protokomer "mrtav", preveliko "punjenje".....
Uglavnom, previše grešaka koje i nemaju toliko veze jedne sa drugima. Najstori čačakaju, budže....uglavnom osim motora, kočnica, serva i svetala, podizača i centralne - ništa ne radi.
Majstoru pade na pamet da proveri mase - neke je premostio i problem delimično rešen. :losevidim: Brzinomer radi,kao i sve ostalo (auto dignut na dizalicu, pušten da radi u trećem prenosu a istovremeno dijagnostika očitava parametre - sve ok, bez greške). Uključi klimu i sa njom se greške vrate (jer je uzemljenje improvizovano, pa vuče masu sa drugih potrošača), ali bar znamo da je u pitanju masa (daj bože da je to u pitanju).
Auto je kod majstora, ujutru se kupusa sve oko akumulatora i sređuje se taj problem sa masom, verovatno da je korozija dohvatila.....
:thumbdown:

Prošle nedelje sam uradio remap. Dakle, utisci sa remapom su više nego odlični. Drugi auto. :doubleup:
Remap sam uradio kod Safe chip-a, i verujem da nije do mape. Naravno, majstorima sam napomenuo da je remap urađen i kod koga je urađen. :thumbup: Danas u toku podneva ću znati šta je u pitanju i naravno, "izvestiću" vas na forumu da znate.
Elem, malo sam guglao po netu sinoć u vezi ovih "prljavih masa" i vidim da moj slučaj nije usamljen - A NAROČITO KADA SU TALIJANI U PITANJU!!! :kezo:
I čisto da bi znali da nije uvek u pitanji neispravna centrala ili ECU i slično. Ubeđen sam da bi neki drugi majstori promenili polovinu elektronskih sklopova i centrala koji su ispravni i to deeeeebelo naplatili (min 250-400 evra, koliko sam ja nabrojao "neispravnih" sklopova), a da nisu krenuli od, smatram, osnovnih stvari!!!!!
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Problem sa uzemljenjem - "prljave" mase

Post od superboss »

Nah to ti je kod Talijana normalno,mase su im na brdo modela katastrofa odrađene. Paša moj je sa stila prešao na Lybru...vazdan nešto sija, ali uglavnom su banalne stvari u pitanju.

Kad dođe do toga da nisu-delovi nisu preterano skupi, tj uglavnom su skuplji od konkurencije....

Moraš samo imati strpljenja :)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

EPILOG - izgoreo (pregoreo) relej grejača, koji je načeo ECU (ali srećom, samo utičnice). Zbog toga (načetih utičnica) je pobrljavio ECU i izbacio gomilu bitnih, ali ne povezanih grešaka. Relej zamenjen, kontakti na ECU očišćeni, pretresene sve instalacije....sve je u redu.
Uglavnom, kvar (prvi kvar za 100000 km i 285000 km :kezo: ) koji je smešan (relej košta oko 25-30 evra) koji nema beze sa remapom, jer grejači brljave poslednjih 5-6 meseci.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Moralo je biti nešto zajedničko kad se pojavila tolika gomila nepovezanih grešaka, tako da si dobro pikirao da je neka zajednička masa ili nešto oko ECU. Srećom nije skupa zahebancija.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobro si prošao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Naravno, a i još jedan plus za majstore.
Dakle - ćutimo, sedimo i gledamo u diagnostiku i auto. Lik ustaje, uzima glinericu i počeo da čačaka mase, uz komentar - sad ćemo mi nju da sredimo, bajo moj! :doubleup:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To je majstor, bajo moj!
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:plusone: :doubleup:

A ne ko oni što umalo ne zajebaše @16_Valve_ za Fabiju :ccc:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ajd da napišem i ovde...

Pre neki dan sam imao problem koji se slično manifestovao. Naime, na nizbrdici ka Mladenovcu, ja se lepo zaleteo, prebavio u 5. i pustio gas. Nakon nekog vremena auto je iznenada pobrljavio, cajgeri počeli da šetaju gore dole, sve lampice da se pale i gase. Srećom kočnice su radile. Spustio sam se u ponožje do pumpe, auto je ponovo radio. Ugasio sam ga, otvorio haubu, ništa. Dam kontakt, lampice se gase normalno. Upalim, sve i dalje normalno. Nastavio sam sa vožnjom, bez ikakvih problema stigao i juče se vratio za BG.

Drugar kome sam ispričao je odmah pomislio na masu. Proverio je glimericom, sve je OK. Jedino na šta još sumnjam je neki USB adapter za upaljač u koji je bila uštekana kamera, jer da kombinacija ume da zeza. :nemampojma:

Iskreno, vrlo neprijatna situacija. Jedino šta sam pomislio u trenutku je šta je sa kočnicama. Srećom radile su. ;) Auto u stvari kao da se ugasio i opet upalio. Zašto pitaj boga, nakon toga je prešao još skoro 400 km bez problema. Videću da ga ipak negde oteram na dijagnostiku.
Širim haos!
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Bukvalo isto mi se dešavalo na Astri i ispostavilo se da je gubila +,klema i svi kablovi koji su bili stegnuti u njoj oksidirali.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neće kočnica odmah da prestane da radi i da se ugasi motor. Jedino što treba zaustaviti auto sa prvim stiskanjem. Ono što će biti jebeno na nekim kolima je volan, mada u brzini ne bi trebalo da bude toliko težak da ne može da se pomera. Pre će biti veoma čudan.

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Iskreno i ne bi mi bila neka uteha obzirom na lokaciju (jako dugačka nizbrdica, bez proširenja za zaustavljanje) i relativno intenzivan saobraćaj.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Problem sa uzemljenjem - "prljave" mase

Post od Saša »

To su klasični simptomi problematičnog akumulatora, znači prvo proveriti kleme i masu, a onda i stanje samog akumulatora.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Meni kad se dešavalo bilo je bukvalno na sekund. Pogube se lampice,pocnu da se tresu kazaljke,ugasi se radio i klima i za sekund nastavi normalno.

t
Odgovori