Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Audi A4 B9

Post od goblin »

Meni je jasna razlika izmedju A8 i A6, tacno je da lice ali nista da ne mogu da ih razlikujem na prvi pogled

A8
Slika
A6
Slika

A8
Slika
A6
Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

po meni najslicniji automobili ikada
S klasa i C klasa
cinjenica je da je su samo dimenzije u pitanju
totalno iste spolja
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

aleksa napisao:Slika

Slika

Slika
Trenutno dva najlepša automobila :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Meni je smesne neke cinjenice koje sam primetio.

Audi odavno fura taj fazono slicnih modela, i to je odavno na meti osuda fanova koji ne preferiraju Audi. Svi smo svedoci kritika na taj racun...
Onda se pojavljuje jedna ovakva kombinacija C klase i S klase, i ja nigde ne mogu da procitam da ti isti ljudi pljuju po tome sto se radi o PRESLIKANOM dizajnu u toj meri da Audi nikada nije uradio nista ni blizu toliko slicno. Cak sta vise sad to odjednom postaje i prednost a do juce se pljuvalo po takvoj dizajnerskoj filozofiji.
Interesantno :mrgreen:

Druga stvar.
Opet se pljuje Audi kako gura Quattro pogon u jace modele i vise klase samo zbog toga sto NE ZNA da napravi zadnji pogon (bas interesantno, znaju da naprave jedan od najboljih 4x4 pogona a to ne znaju :glavomuzid: ). A kada se spomenu prednosti 4x4 pogona i postavlja pitanje zasto BMW i Merc ne nude 4x4 pogon u svim svojim verzijama, onda se krece sa velicanjem zadnje vuce, kako to njima nije ni potrebno.....
Sada imamo situaciju da jedan BMW ima limuzine koje je NEMOGUCE poruciti sa zadnjim pogonom, imamo AMG modele sa 4x4 pogonom, imamo situaciju drasticnog rasta potraznje i prodaje BMW i Merc vozila sa 4x4 pogonom, odjednom ga guraju u sve zivo (da se razumemo, po meni je to ekstra pozitivno i podrzavam).....
A oni isti koji su pljuvali sada odjednom opet cute na takve pojave.
Opet interesantno :mrgreen:

Treca stvar.
Prica bas iz ove teme. Spominju se nove tehnologije u A4 i pominje se nesto potpuno novo u ovoj klasi sto na papiru izgleda stvarno impresivno, kombinacija 2.0 dizel hibrid sa preko 300KS. Mejdutim "non audi fan boy" ekipa na takvu novotariju gleda kao na nesto totalno nebitno i mizerno, iako su i sami svesni koliki je to iskorak i ako bude sve kao na papiru koliko je to daleko ispred konkurencije.
Interesantno :mrgreen:

Cetvrta stvar.
Pominjanje slabasnih 3.000ccm dizelasa iz Mercedesa. Krene se sa kritikom kako Mercedes jednostavno nema adekvatne dizelasa u toj kubikazi i kako ga su BMW i Audi daleko napredniji.... sto su jednostavno cinjenice.
Ali NE, mi ne znamo da je Mercedes bozanstvo kojem nije potrebna snaga i performanse da bi bio najbolji, jos ce ispasti da je i prednost kad imas slabije agregate, ne smes ni da dirnes u to bozanstvo.... :glavomuzid:

PS - Ja sam ljuditelj odredjenih brendova (1. Harley Davidson, 2. Porsche, 3. Audi) ali mi je smesno kad ljudi u svom fanatizmu jednostavno ne vide dalje od svog omiljenog brenda. Ja volim odredjene brendove, ali sam do sada posedovao automobile iz sve tri premijum kuce, i svaki od njih je imao svoje prednosti i mane u odnosu na ostale sto sam javno pisao....
Fali malo (malo vise) realnosti......
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Biće ovo dugačka noć...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Taman će biti materijala za čitanje ujutru na wc šolji :mrgreen:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

stefanan napisao:C6 sa onim polu FL sto napred ima dodat led a pozadi stara stop svetla je :doubleup:
mozda stefan misli na S6 pre fl verziju, o ovome govorim:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

@goblin:

pa i W220 i W203 su bili slicni automobili, i tada su mnogi po novinama pisali naslove "ko je smanjio S klasu?" i sl. pa je w203 bio uspesan model. Ja doduse nemam problema sa prepoznavanjem S i C klase, na putu se to posebno lako primeti jer su im proporcije razlicite...

Doduse, necu da kazem da je to do mog ostrog oka, ali ja nemam problem da razlikujem ni f10/f kao ni pomenute Mercedese, mozda je do mene :mrgreen:

O ostalom, rwd vs fwd, uzitku u voznji zadnje vuce i sl. smo vec raspravljali, nema svrhe da ponovo pisem isto...
Poslednja izmena od Risto u 06 Jul 2015, 23:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Floyd napisao:A6 C7 je preslikan A8 što kod C6 i starog A8 nije slučaj.
Au nidje veze jedan s drugim, ali bas nista zajednicko. C6 mnogo vise podseca od napred na A8 D3, nego sad ovi novi.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja sam u fazonu da na forumu ljudi sve vreme kace po tri iste slike Audija, Mercedesa i BMW-a da bi me trolovali, jer ja jos ne videh to izobilje modela o kojima se prica - M, L i XL velicine puta tri brenda. Mozda sam corav.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@scudi dobro je da nisam jedini koji tako misli :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Goblin, slazem se....generalno.
Moram samo da ti skrenem paznju da generalises bez ikakve potrebe (ne svi fanovi, ne svi 'non Audi fanovi'), i da je dizel-hibrid tehnologija uuuuveliko na trzistu (Volvo, Peugeot...).

I za 3000ccm dizel motor, i za slicnost C i S sam pljuvao po Mercu iako ga najvise gotivim u premijum klasi, tako da mi tvoje generalizovanje bas bode oci. Znas i sam, ucestvovao si u takvim raspravsma sa mnom.

Prednja vuca- zadnja vuca. Nista drugo do ciganisanje za veci profit, zna svako normalan da mogu zadnju vucu da naprsve da hoce. Ali opstepoznato ciganisanje VAG-a je razlog zasto oni poskakuju kao jarci.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Raki_Audi napisao:po meni najslicniji automobili ikada
S klasa i C klasa
cinjenica je da je su samo dimenzije u pitanju
totalno iste spolja

Stop svetla nisu ista, prednji farovi se razlikuju (iako su jako slični) i ono što uživo čini razliku, dimenzije.

@golbin

Glupo je što Audi već godinama i godinama pravi auta na isti fazon, Mečke od pamtiveka liče (W202 i W140, W201 i W124, S i E klase iz 50ih i 60ih).
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Comi napisao:Goblin, slazem se....generalno.
Moram samo da ti skrenem paznju da generalises bez ikakve potrebe (ne svi fanovi, ne svi 'non Audi fanovi'), i da je dizel-hibrid tehnologija uuuuveliko na trzistu (Volvo, Peugeot...).

I za 3000ccm dizel motor, i za slicnost C i S sam pljuvao po Mercu iako ga najvise gotivim u premijum klasi, tako da mi tvoje generalizovanje bas bode oci. Znas i sam, ucestvovao si u takvim raspravsma sa mnom.

Prednja vuca- zadnja vuca. Nista drugo do ciganisanje za veci profit, zna svako normalan da mogu zadnju vucu da naprsve da hoce. Ali opstepoznato ciganisanje VAG-a je razlog zasto oni poskakuju kao jarci.
Comi, naravno da nisam mislio na sve "non Audi fanove" i izvinjavam se ako se neko nasao prozvanim a ne spada u tu grupu ljudi koje sam opisao, a svi ste svesni da su itekako brojni i glasni.
Sa tobom sam vise puta ima diskusije na razlicite teme, po mnogim pitanjima imamo razlicite stavove, ali nase diskusije su uvek bile konstruktivne cak i kada ne nadjemo zajednicki jezik. Tako da se na tebe nikako ne odnosi gore napisani post.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

HKS napisao: @golbin

Glupo je što Audi već godinama i godinama pravi auta na isti fazon, Mečke od pamtiveka liče (W202 i W140, W201 i W124, S i E klase iz 50ih i 60ih).
To ne moze biti glupo ako vec imaju armiju svojih fanova i kupaca. To moze samo biti dizajnerski pravac koji se tebi licno i jos velikom broju ljudi ne dopada.

Meni licno prija Audijev dizajn iako i ja prvi osporavam citav niz njihovih resenja:
- Smatram da je A8 pre restajlinga bezlican sto se tice eksterijera dok mu je enterijer sami vrh
- Smatram da je novi A4 iako se radi o principu evolicuje, trebao da bude za nijansu revolucionarniji sto se tice eksterijera
- Smatram da u enterijeru novog A4 imaju resenja koja mi se nikako ne svidjaju poput otvora za ventilaciju i ekrana koji se ne uvlaci... iako mi generalno ceo enterijer ostavlja odlican utisak
- Q7 mi se nikada nije svidjao....
Odgovori