dag81 napisao:Jako cest problem je drugi ventilator ili druga brzina, pa mogu slobodno reci svaki 3ci auto ima problem sa tim.
Hladnjak mozes isprati ali prvo prekontrolisi ventilatore.
Gasi se jer je previsok pritisak pa da neeksplodira sistem presostat iskljuci kompresor. Kad se kreces strujanje vazduha doprinosi hladjenju.
Kod mene isto postoji ovaj problem proteklih dana, izraženo u tim gužvama i dok auto stoji na semaforu. Prvo sam mislio da se dešava samo u vožnji, pri jakom gasu.
Uglavnom, opran i očišćen kondenzator ali samo spolja (nije skidan ili tako nešto), vakumiran/napunjen sistem pre par dana (falilo skoro 300 grama), u vožnji hladi toliko da moram da držim na kecu ventilator, a u gužvi na semaforima počinje da gasi kompresor i osećam kako prestaje da hladi na trenutke. Ne radi uvek tako, verovatno zavisi od temperature napolju.
Laguna ima jedan vent i rade mu obe brzine (slušao sam). Da li može da se desi da vent ne stiže da rashladi dovoljno kondenzator, zato što je npr. sve iza kondenzatora puno đubreta?
Auto je prešao više od 300 hiljada km, a nikad nisu skidani hladnjaci, a idu jedan za drugim (klima, interkuler, hladnjak antifriza).