Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Nisi je odrzavao u CH 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kupio sam dobar primerak i nisam imao nikakve bitne vanredne troškove.
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Ajde ovde da pitam, iskustva sa e60 520i sa 2.2 motorom i 170ks... kako se pokazao motor?
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Bolji od novog 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Off topic
Skoro sam sreo čoveka koga nisam video jedno 10-ak g. Sećam ga se po tome da je kupio tada novi 407 za preko 30,000€ (između ostalog, a ranije išao i na more s mojim roditeljima itd)
Žali se u međuvremenu, propao mu posao, živi od penzije (40,000 RSD mesečno). Ono što sledi me je nateralo da se javim u ovu temu: Sada dobija 3,000€ za isti taj Peugeot!
No, nekako uspeh da pročitam celu temu, i jedino što mogu reći je da ima puno dobrih argumenata s obe strane. Retko kvalitetna diskusija, sa primerima iz prve ruke. Naravno, ima podosta i jakih subjektivnih stavova ali nije strašno...
Mada, vidim da ima i stavova da je polovan auto=kršina koja će vam maltene svakih 500km izbiti 500€ iz džepa!?
Ljudi bre (ne koristim često bre
), pa ispada da je polovan auto za održavanje kao neki Ferrari/Lambo iz '90-ih sa 200000km
Ja sam kao klinac prešao preko 100000km sa matorom Toyotom sa 20+ godina koja je već imala 700000km, pa ne doživeh neprijatnosti kao što se ovde piše...
I da se razumemo, ja sam za nova auta. Novi Golf, Auris, Ceed/šta god bez problema umesto amortizovane klot 5/E...
Od polovnih bih za male pare kupio starije modele sa jako malom kilometražom tipa ovako nešto:
https://www.dubicars.com/1997-bmw-z3-m-26376.html
https://www.dubicars.com/2002-volkswage ... 22940.html
https://www.dubicars.com/2000-bmw-528-i-27125.html
Primetio sam da je jedna kategorija vozila zaboravljena - "Novi" par godina stari? Sa 0 km, stoje ne prodati... Šta mislite o takvim autima?
Pozz
Skoro sam sreo čoveka koga nisam video jedno 10-ak g. Sećam ga se po tome da je kupio tada novi 407 za preko 30,000€ (između ostalog, a ranije išao i na more s mojim roditeljima itd)
Žali se u međuvremenu, propao mu posao, živi od penzije (40,000 RSD mesečno). Ono što sledi me je nateralo da se javim u ovu temu: Sada dobija 3,000€ za isti taj Peugeot!
No, nekako uspeh da pročitam celu temu, i jedino što mogu reći je da ima puno dobrih argumenata s obe strane. Retko kvalitetna diskusija, sa primerima iz prve ruke. Naravno, ima podosta i jakih subjektivnih stavova ali nije strašno...
Mada, vidim da ima i stavova da je polovan auto=kršina koja će vam maltene svakih 500km izbiti 500€ iz džepa!?
Ljudi bre (ne koristim često bre

Ja sam kao klinac prešao preko 100000km sa matorom Toyotom sa 20+ godina koja je već imala 700000km, pa ne doživeh neprijatnosti kao što se ovde piše...
I da se razumemo, ja sam za nova auta. Novi Golf, Auris, Ceed/šta god bez problema umesto amortizovane klot 5/E...

Od polovnih bih za male pare kupio starije modele sa jako malom kilometražom tipa ovako nešto:
https://www.dubicars.com/1997-bmw-z3-m-26376.html
https://www.dubicars.com/2002-volkswage ... 22940.html
https://www.dubicars.com/2000-bmw-528-i-27125.html
Primetio sam da je jedna kategorija vozila zaboravljena - "Novi" par godina stari? Sa 0 km, stoje ne prodati... Šta mislite o takvim autima?
Pozz
Pozdrav
Vidim samo jedan problem u njegovoj prici: "propao mu posao", auto mu je najmanja briga.
Auto koji je stajao bi trebao da ima tretman kao polovan, ali svakako više vredi jer nije trpeo nikakve stresove i eksterijer i enterijer je potpuno nov. Cena bi trebala da bude negde na pola puta od dibidus polovnjaka te kilometraže i novog automobila.
Ili da se bolje izrazim, takav auto je izuzetno dobar polovnjak.
Retko se dešava da auto baš mnogo dugo stoji u prodaji sa 0 km, obično su to 2-3-4 godine, što se najčešće i tretira kao nov auto, sa nešto jačim popustom prilikom kupovine.
Ili da se bolje izrazim, takav auto je izuzetno dobar polovnjak.

Retko se dešava da auto baš mnogo dugo stoji u prodaji sa 0 km, obično su to 2-3-4 godine, što se najčešće i tretira kao nov auto, sa nešto jačim popustom prilikom kupovine.
A8 4.2TDI koji sam predstavljao je kupljen kao "nov a polovan".
Auto je uvezen u Srbiju 2010 za sajam automobila i stajao je u salonu Autokomerca do pocetka 2013g kada je kupljen (auto sam "nasao" za sebe ali sam ga prepustio zetu).
Kupljen je prakticno nov iako je vec usao u 3 godinu od proizvodnja.
Zato je i cena spustena umesto kataloske od 122.000eur, prvo na 95.000eur, da bi nakon pregovora otisao za 86.000eur sto je fantasticna cena za takav auto.
Naravno, garancija 4 godine tek od dana preuzimanja.
Auto je uvezen u Srbiju 2010 za sajam automobila i stajao je u salonu Autokomerca do pocetka 2013g kada je kupljen (auto sam "nasao" za sebe ali sam ga prepustio zetu).
Kupljen je prakticno nov iako je vec usao u 3 godinu od proizvodnja.
Zato je i cena spustena umesto kataloske od 122.000eur, prvo na 95.000eur, da bi nakon pregovora otisao za 86.000eur sto je fantasticna cena za takav auto.
Naravno, garancija 4 godine tek od dana preuzimanja.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Problem je sto ko uzima takav auto nov obicno zeli bas aktuelan model, cim izadje novi pada mu cena.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Zar nije tom a8 i motor zveknuo pa zato niza cena?
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Jeste, motor je zveknuo odmah kada je doveden 2010g. Na prvom paljenju je zakucao i zamenjen je kompletan motor 2011g.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Verovatno spaner nije zategao od stajanja. To smo imali u par slucajeva na tdi motorima u servise.

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Da ti hidro spaneri lanca su jako veliki problem kod Audija kada stoji duze.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Skine se filter ulja i dune se kompresorom u magistralu da zategne pre paljenja, ali to nije trajno resenje. Najgore je prestajati verglanje u ovim slucajevima, onda sigurno proklizne.