Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od goblin »

Prvo su bili bilbordi na konstrukciji, a sada se lepe na stakla.
Meni se iskreno sada sa bilbordima nikako ne svidja kako izgleda, ovo bez bilborda kao na slikama mi izgleda odlicno a sada mi je bezveze. Al kao sto sam vec napisao, bilbordi donose lovu i stite od sunca (ovo drugo je mnogo bitnije :mrgreen: ) tako da je jasna odluka kako ostaje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Izvini, al kako ti i ja možemo da pričamo o UKUSIMA kad ti nastupaš kao investitor a ja kritikujem kao neko kome je posao da, ako treba i ovako nešto grdno, prikažem kao nešto mnogo lepo :) I laicima i investitorima i arhitektama poput tvog projektanta koji zaboga radi na fakultetu :) pa ima tamo i tetkica na tom fakultetu pa ne znači da imaju veze s arhitekturom, nemoj da si smešan. Fakultet je danas reper kvaliteta kao što je dozvola za gradnju reper kvaliteta, (vizuelno, tehnički, nebitno).
Meni je UKUS operisan i fakultetom i dugogodišnjom praksom tako da ono što se meni svidi će uglavnom i nekom laiku poput tebe da se svidi. Isto tako, ono što se tebi svidi uglavnom ne mora i meni da se svidi, naprotiv, sudeći po onome što si pokazivao.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@goblin
Ljutio se, ne ljutio se (a cini mi se te ne tangira previse :D) - to izgleda kaNtastrofalno.
Ono sto ga "vadi" je i da ceo Novi Sad sve vise lici na pionirski crtez :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ocu, nema problema, kad napises npr čime je podmazan opštinski organ koji je ovo dozvolio da se sagradi. Mogu da ti pokažem neke od naših vizuelizacija, bar ovih projekata koji su u izgradnji.
Dizajnerski, ono što sam video u ovoj temi baš i nije neki naš opus :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:Izvini, al kako ti i ja možemo da pričamo o UKUSIMA kad ti nastupaš kao investitor a ja kritikujem kao neko kome je posao da, ako treba i ovako nešto grdno, prikažem kao nešto mnogo lepo :) I laicima i investitorima i arhitektama poput tvog projektanta koji zaboga radi na fakultetu :) pa ima tamo i tetkica na tom fakultetu pa ne znači da imaju veze s arhitekturom, nemoj da si smešan. Fakultet je danas reper kvaliteta kao što je dozvola za gradnju reper kvaliteta, (vizuelno, tehnički, nebitno).
Meni je UKUS operisan i fakultetom i dugogodišnjom praksom tako da ono što se meni svidi će uglavnom i nekom laiku poput tebe da se svidi. Isto tako, ono što se tebi svidi uglavnom ne mora i meni da se svidi, naprotiv, sudeći po onome što si pokazivao.
To sto arhitekta koji je projektovao ovu nadogradnju radi na fakultetu sam pomenuo kao odgovor na tvoju tvrdnju da vas na fakultetu na ovakvim primerima uce kako ne valja... a ne ka potvrda necijeg kvaliteta.

Kazes da ne mozemo diskutovati o ukusima zato sto ja nastupam kao investitor (sta, investitori su operisani od ukusa?) a tebi je "posao" da ovakve projekte prikazujes kao nesto lepo cak i ako se tvoj licni stav ne slaze sa time. Mozda je neko upucen pa mu je jasnija tvoja recenica, ali sto nisi napisao sta si po zanimanju i kojim se poslom bavis?

Poslednja recenica ti je tek filozofska. To sto se tebi svidi svidece se i meni, a sto se meni svidi ne mora tebi, izvini Pikaso nisam te prepoznao. :klanjamse:
Ne znam samo cemu toliko uvijanje price, kada kritikujes tudji rad onda se ne trudis da uvijas nego si direktan i ne biras reci, a kada bi trebao da pokazes svoju kompetentnost onda se malo svezes. ;)
Ji 4Tze napisao:Ocu, nema problema, kad napises npr čime je podmazan opštinski organ koji je ovo dozvolio da se sagradi. Mogu da ti pokažem neke od naših vizuelizacija, bar ovih projekata koji su u izgradnji.
Dizajnerski, ono što sam video u ovoj temi baš i nije neki naš opus :)
Ja sam vec napisao da je sve odradjeno po zakonu. Isto kao i za ukus, imas pravo da tvrdis drugacije.
Ovo je sredina gde je najlakse kritikovati tudji rad, i cim nesto malo strci iz klasike odmah ga treba okarakterisati kao nesto lose cak i ako nemas dokaza za to.
Mada sam ja iskreno i oguglao na takve stvari...

Sto se tice tvojih projekata (iako i dalje ne znam cime se bavis i koliko si stvarno kompetentan), naravno da bi voleo da vidim iza cega stojis.
Mada vidim da pominjes nekakav tim (pises u mnozini) i nekakve vizuelizacije, projekte u izgradnji..... Imas li nesto sto je tvoja poslovna licna karta u sferi arhitekture, neki tvoj projekat, licni ili tima na cijem si celu bio, gotov finalni projekat... nesto o cemu mozemo da diskutujemo kao tvojoj licnoj zasluzi i najvecoj odgovornosti?
Verujem da nesto autorsko imas iza sebe kada tako strucno kritikujes vec nekoliko projekata koji se ovde iznose (ne mislim samo na svoje), pa bi voleo da vidim kako to izgleda iz tvoje perspektive i licnog zalaganja.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Delija napisao:@goblin
Ljutio se, ne ljutio se (a cini mi se te ne tangira previse :D) - to izgleda kaNtastrofalno.
Ma kakva ljutnja, jesi lud.
Ti kao neutralni posmatrac to dozivljavas i izgleda ti katastrofa i nisi jedini.
Meni je to uspesan projekat posto je ostvaren zacrtani cilj, a pritom mi iskreno izgleda atraktivno i neobicno sto sam i zeleo, i opet nisam jedini koji misli tako.
I to je realnost. ;)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To sto si uspesno oprao pare i sto ti smatras da je atraktivno je jedna stvar a realnost je da si nagrdio zgradu i zatrovao okolinu a ti i dalje slobodno zivi u tvom svetu gde je ovo slicno kao ona milanska nadogradnja niko ti ne brani, al nekad je bolje precutati i iskulirati.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni je grdnija Milanska nadogradnja, jer vise narusava stil prvobitne gradnje.
Ovo u NS mi jeste ruzno, ali je bilo jos ruznije ranije.
Koliko toliko se ispratila forma zgrade i, s obzirom da je relativno moderan stil u pitanju, ne odskace bas toliko.
Plus su svi stanari time nesto i dobili, i ako su verovatno mogli i vise da uzmu.

U ostalo ne bih da ulazim.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

ftj napisao:To sto si uspesno oprao pare i sto ti smatras da je atraktivno je jedna stvar a realnost je da si nagrdio zgradu i zatrovao okolinu a ti i dalje slobodno zivi u tvom svetu gde je ovo slicno kao ona milanska nadogradnja niko ti ne brani, al nekad je bolje precutati i iskulirati.
Opa, evo sad jos i perem lovu, pa ovo je hit :sreckovic:
Kako si to zakljucio na osnovu jednog gradjevinskog projekta?
Da mozda ne mozes da mi prorices i sudbinu ako ti posaljem sliku enterijera :mrgreen:

Sreca pa me ne vredjaju ovakve stvari i spustanje diskusije na licni nivo nicim izazvano (sto mnogo govori o sagovorniku). Inace je mnogo lakse izvuci tvoj profil na osnovu ovakvih ispada, al necu da vredjam, to nije moj nivo (do odredjene granice).

Da li sam nagrdio zgradu, pitaj bilo kojeg stanara koji je podpisao ovaj projekat.
Da li sam zatrovao okolinu pitaj vlasnike baraka sa brzom hranom dijagonalno od ove zgrade, to je isgurno reprezentativniji ambijent. Ili pitaj vlasnike stanova kojima prokisnjavaju plafoni, pucaju cevi, cuju komsijski TV bolje od svog, ne mogu da uknjize stanove....

Enjoy in your life ;)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam sto se sad vatas za te stvari, nisam to naveo kao nesto lose jer je po meni mnogo veci zlocin sama nadogradnja i ja licno bih to radio samo iz tako nekih motiva jer ne vidim sta drugo bi me nateralo na tako nesto.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa stavi se u moju poziciju da ti neko napise nesto slicno pa razmisli da li bi se uhvatio za to i odgovorio.

Apsolutno nemam problem sa kritikom i kao sto sam vec vise puta napisao svako ima pravo da mu se bilo koji projekat ne svidja, smatra ga stetnim po bilo kom osnovu.... al isto tako dokle god odredjeni projekat ima svu potrebnu dokumentaciju i dokle god postoje i oni kojima se takvi projekti svidjaju, trebate biti svesni da postoji druga strana.

Finansije su vec nesto sasvim drugo. Evo meni se sada sve izgleda nakaradno sa onim bilbordima koji su polepljeni ali ne nameravam da ih skidam posto donose profit. Ali otvoreno kazem da mi se sada ne svidja i da tako izgleda iskljucivo zbog profita.
Medjutim, dok je bilo cisto staklo meni se to iskreno svidjalo i nisam video nista lose u celom projektu.

A jos mi niko nije realno obrazlozio zasto je nadokradnja u Milanu OK, a ovo nakaradno?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Prvo, zato što je u Milanu :) a drugo, zato što osvetljena a ima isti kolorit kao fasada ispod. Pritom, veći deo je uvučen (ne vidim celu nadogradnju na fonu).
Zapravo, sve što ova novosacka zapravo nema :)
Finese su u pitanju :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Gledajuci okolne udžerice, ne vidim šta je ova nadogradnja mogla da naruži. Laik sam kao i većina ovde, ali meni je izgled ove zgrade sasvim OK. Uostalom, strogo estetski, šta traži Ajfelov toranj i ona staklena piramida medju okolnim zgradama u Parizu.

Ipak je ovde pravi razlog ono tradicionalno srpsko - zavistSlika
ftj napisao:To što si uspesno oprao pare i ...
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Veljo botino stara legla ti je lova :)

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Velja