Biciklizam
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Biciklizam
Voleo bi da probam taj elipsoidni pogon, bas me interesuje kako radi.
Ako nije tajna, koliko kosta peskarenje i farbanje rama?
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Ako nije tajna, koliko kosta peskarenje i farbanje rama?
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Poslednja izmena od Kuzmanovic u 22 Avg 2015, 23:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako ima elipsu znači da nije prastar.
@Kuzma, vozio sam ja elipsu, ne sviđa mi se uopšte, ali valjda se na sve čovek navikne.
Tapatalk
@Kuzma, vozio sam ja elipsu, ne sviđa mi se uopšte, ali valjda se na sve čovek navikne.
Tapatalk
Poslednja izmena od nidza u 22 Avg 2015, 23:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja bi pre probao sa hlađenjem a ne sa grejanjem, mada će wd ili nešto slično verovatno rešiti problem
Shimano BioPace je bio aktuelan od sredine 1980-ih do početka 1990-ih. Meni lično nije previše staro, ali verujem da bi za nekog ko sada ima 20 godina to bilo "prastaro". 
Ђенерал Јанковић
Moglo je i početkom 90 tih da se desi da na novom bajsu bude elipsa, ali posle nisam nešto viđao.
Tapatalk
Tapatalk
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
To su ti. To ti je burma. Sad se ulica zove Radoslava Srejovica.
Kuzmanovicu mislim da je ranije bilo peskiranje + plastifikacija (farbanje) oko 2000 din.
Poslato sa Lumia 925
Kuzmanovicu mislim da je ranije bilo peskiranje + plastifikacija (farbanje) oko 2000 din.
Poslato sa Lumia 925
Tako je i sad, oko 2-2500 din.
Rasklopio sam ram, na kraju, melo je radio cekic, ali nema veze ionako je pukao pogon, ide patrona sutra u njega, sve na tom bajsu je neka Sante oprema, ceo je bio sedefast fabricki...
Neko je totalno idiotski, napravio ono sa bojom od bajsa, kad ga sredim Kuzmanovicu, slobodan si da dodsjes da se vozimo kolko god volis...
Moram pre peskiranja da mu vidim fabricki lak, ta zuta boja je kao plastelin mogu noktom da je gulim, ali ko ce da ceo ram ljusti noktom
Engleski navoj, fala bogu....
Rasklopio sam ram, na kraju, melo je radio cekic, ali nema veze ionako je pukao pogon, ide patrona sutra u njega, sve na tom bajsu je neka Sante oprema, ceo je bio sedefast fabricki...
Neko je totalno idiotski, napravio ono sa bojom od bajsa, kad ga sredim Kuzmanovicu, slobodan si da dodsjes da se vozimo kolko god volis...
Moram pre peskiranja da mu vidim fabricki lak, ta zuta boja je kao plastelin mogu noktom da je gulim, ali ko ce da ceo ram ljusti noktom
Engleski navoj, fala bogu....
Kad je teško - Bax !
snork napisao:Shimano BioPace je bio aktuelan od sredine 1980-ih do početka 1990-ih. Meni lično nije previše staro, ali verujem da bi za nekog ko sada ima 20 godina to bilo "prastaro".
http://absoluteblack.cc/sram-oval.html
Biopace je imao uporiste na papiru, ali se nije pokazao u praksi.
Sada neki novi naucnici pokusavaju da proture istu ideju i uzmu nam jos koji dolar.
Prepun internet ovalnih tanjira, pogotovo za prenos 1 X xy
Neverovatno, ali ta Shimano Sante grupa je sa nenormalnim cenama...
http://www.ebay.com/itm/Shimano-Sante-7 ... 3ab0337000
Vidim ja, da cu morati bojle da se potrudim oko ovog cuda...
http://www.ebay.com/itm/Shimano-Sante-7 ... 3ab0337000
Vidim ja, da cu morati bojle da se potrudim oko ovog cuda...
Kad je teško - Bax !
Shimano Sante (ako se dobro secam "zdravlje" ili tako nesto) bila je dvobojna grupa belo/ sivo i krajem 80tih pratila je dvobojne Gippieme i Modolo kocnice.
Grupa je negde oko tadasnje 105ice.
Bila je izuzetno retka, kod nas ju je prakticno bilo nemoguce videti, i ako je u dobrom stanju sa netaknutom farbom, kolekcionari je placaju i vise (zavisno od stanja).
Noemalno, u nasoj zemlji, ovo gore napisano ne vredi.
Grupa je negde oko tadasnje 105ice.
Bila je izuzetno retka, kod nas ju je prakticno bilo nemoguce videti, i ako je u dobrom stanju sa netaknutom farbom, kolekcionari je placaju i vise (zavisno od stanja).
Noemalno, u nasoj zemlji, ovo gore napisano ne vredi.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Nije besparica, nego ovi ljudi inace prodaju te masine za peskarenje i plastifikaciju. Ovo usluzno im je samo plus.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Majstor da mi uradi vrhunski paint job izadje me oko 60 evra, sa lakom za kola.
Plastifikacija izadje oko 70 evra, sa nekim metalik bojama, ovo je neka varijanta koja bi trbalo da zavrsi posao, ali nema neka prevelika paleta boja, pa videcemo...
Odabrao sam to za Mondiu, zbog onog bezveze navoja, sa kojim se taj bajs zakomplikovao, pa da testiram...
Danas sam uzeo Shimano patronu za Religh, i skinuo sam amblem crvendaca.
Uspeo sam da ocistim rucke kocnica, i rad polako nastavljam dalje, bice posla....
Sad skidam boju sa bio pogona, posto je ona bela bespovratno ostecena
pa videcu da li ce da padne poliranje, ili ce da se radi plastifikacija i toga....
Plastifikacija izadje oko 70 evra, sa nekim metalik bojama, ovo je neka varijanta koja bi trbalo da zavrsi posao, ali nema neka prevelika paleta boja, pa videcemo...
Odabrao sam to za Mondiu, zbog onog bezveze navoja, sa kojim se taj bajs zakomplikovao, pa da testiram...
Danas sam uzeo Shimano patronu za Religh, i skinuo sam amblem crvendaca.
Uspeo sam da ocistim rucke kocnica, i rad polako nastavljam dalje, bice posla....
Sad skidam boju sa bio pogona, posto je ona bela bespovratno ostecena
pa videcu da li ce da padne poliranje, ili ce da se radi plastifikacija i toga....
Kad je teško - Bax !
Polako stizu obrisi mog novog BioPace pogona, skidam ostatke stare boje, oci mi ispadose, koliko je to jako, ali ne vredi moram sve da skinem.....

image ru

image ru
Kad je teško - Bax !
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Verovali ili ne ali izumitelj jajastih zucanika je jedan Crnogorac koji je prodao patent Shimanu koji je taj pogon nazvao BioPace. Na svom prvom MTB bajku tamo davne 88" godine imao sam jajaste zupcanike na biciklu, osecaj je takav da ti se cini da pedala propada, jedina je korist bila sto si kao navodno lakse isao uzbrdo. Meni licno se takav osecaj nije nesto dopadao.