Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Re: Tesla automobili

Post od petarboj »

A jel moze slika tog sangjonga? Posto na onaj za koji mislim da mislite apsolutno ne lici (action). Lici na povisenu Teslu model S sto i jeste.

Tapatalked from LG G Pro 2
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46

Post od Nemanja987 »

Velja napisao:Pa stvarno liči odpozadi na Sangjong, najružniji auto ikad. Što te to pogađa :zbunjen:
Ok. Ništa. Izvinjavam se. Izgled automobila je jedina bitna stvar. A mi smo svi predškolska ekipa.

Uopšte se ne radi o izgledu, na kraju krajeva ovo je test vozilo i osnovne stvari kao što su prednje i zadnje svetlosne grupe se ni ne vide.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Molim te da ako nemas smisla za humor, odjebes od mene, a ne da nesto sto potpuno ima smisla i pominjano je ranije u temi i pored svega je receno u sali na racun dizajna, ti nazivas glupim.
A tek dodatno ne znam kakve veze 40 strana ima sa bilo cime, a pogotovo mojom izjavom?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Ne bih se nastavljao sa tobom, čitam ovaj forum dugo, znam kako se ponašaš i dokle si spreman da ideš.
Nemam vremena za to.
Biram da apsolutno ignorišem tvoje dalje postove.

Prijatan život ti želim i nema ljutiš.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

:kezo: :kezo: :kuku:

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zaboravio sam jednu stvar da napisem koja mi je nije svidela. Kljuc je uzasan, kao najjeftinija kineska igracka. Interesantna ideja, uzasna implementacija.

Citam juce po casopisima, Audi uskoro izbacuje svoj elektromobil konkurenciju Tesli X. Tipa 600ks, 3.9 do 100...
Porsche tek od 2019 izbacije e-Pajun, koji je konkurencija model S-u.
Interesantno je da ce ovi automobili imati induktivno punjenje, te cim ga parkirate u garazu ili odgovarajuce parking mesto pocinje da se puni, bez potrebe da se utakne kabel.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Pričali smo o gubicima pri punjenju, mislim da je to kod induktivnog punjenja još veći problem. Nisam siguran, verovatno ti znaš bolje.
Pre par godina je bila jedna takva dorada za Tesla roadster, ako nisu i 20% gubitaka spominjali...
Zanimljiva ideja ali ne za kućnu varijantu, tu zaista ne vidim toliki problem u kablu, pogotovo šta se dobijaju mnogo manji gubici.
Eventualno neka druga primena, neka javna mesta, nemam pojma. Idealno bi bilo punjenje duž puta, kao trole ali vajerles varijanta.

A audi... znaš kako kažu za njih na tmc forumu, svetski prvaci u najavljivanju budućih elektromobila. Svako malo bude vest kako audi planira i obećava.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Koliko puta možeš potegnuti 0-100 dok se motor ne pregreje?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Koliko god puta hoces (dok ima baterije) ali pod uslovom rekuperaciju prilikom zaustavljanja postavis na najmanju vrednost.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika

Slika
Slika

http://www.streetinsider.com/Insiders+B ... for+Teslas+(TSLA" onclick="window.open(this.href);return false;)+Model+X+Leak/10858669.html
http://gas2.org/2015/09/01/tesla-model- ... rous-mode/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Dve stvari bih primetio, cena nije otišla mnogo gore, ako uzmemo u obzir da je ovo cena za top model, još signature verzija.
Drugo, malo razočaravajuće, nisu povećali bateriju na 100kwh. To je prava šteta jer je domet manji nekih 10%.

Ostalo je očekivano. Sjajan, biće bez premca u segmentu.

Edit: uh, nisam dobro video! 144 hiljade je ipak osetno skuplje! Malo su preterali...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mnogo su preterali :)

S bar izgleda vrhunski, baš je pojava... ovo je onako...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Sf6v094iaQ
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nemanja987 napisao:Dve stvari bih primetio, cena nije otišla mnogo gore, ako uzmemo u obzir da je ovo cena za top model, još signature verzija.
Drugo, malo razočaravajuće, nisu povećali bateriju na 100kwh. To je prava šteta jer je domet manji nekih 10%.

Ostalo je očekivano. Sjajan, biće bez premca u segmentu.

Edit: uh, nisam dobro video! 144 hiljade je ipak osetno skuplje! Malo su preterali...
Pa malo sam razocaran, sad vidis da nisu drugaciji od ostalih.
Cena je bezobrazna, auto je 90% isti kao S (baterije i motori su svakako glavni) a cenu su digli u nebesa, dok je su troskovi proizvodnje simbolicno veci.

Pride bih rekao da je losiji auto od Modes S-a, jer je sporija, manja autonomija i daleko ruznija (pazi kad ja koji vozim ruzan auto ovo kazem, tj S je lep, ovaj je ruzan).

Kad kazes da ce biti bez premca u segmentu, ajde uporedi je sa Cayenne Turbo S, GL AMG, BMW X5M, zahvaljujuci novoj ceni ovo su joj sve konkurenti.
Odgovori