Biciklizam
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Biciklizam
Sram u nizim klasama mi je losiji od shimana. Bar po kvalitetu, odrzavanju. Govorim o klasi Altus i Acera. Iako su to nize klase shimano ipak radi bolje. Ja 16 godina imam Sis i evo sljaka i dalje. Dok je drugar imao Sram i uvek je bio neki problem krajem sezone.
Ovaj sram na kenjcu mi radi odlicno, samaraljke su super. Zadnji menjac je x7 sto je ipak u nekom deore ili slx rangu.
A i gledajuci iskustva drugih.
Ovaj sram na kenjcu mi radi odlicno, samaraljke su super. Zadnji menjac je x7 sto je ipak u nekom deore ili slx rangu.
A i gledajuci iskustva drugih.
Pričamo o različitim stvarima.
Ja o drumskoj, a ti o MTB mehanici.
Ja o najboljim gruopama, to o najlošijim.
Ako budem prelazio na sram biće verovatno force, force CX1 ili force 22. Za red ne dam pare.
Ja o drumskoj, a ti o MTB mehanici.
Ja o najboljim gruopama, to o najlošijim.
Ako budem prelazio na sram biće verovatno force, force CX1 ili force 22. Za red ne dam pare.
- branja
Za drumsku se nisam ni upustao u pricu. Ako padne takav bajk, onda cu videti.
Ovi moji koji voze drumase trenutno koriste 105 i Ultegru, navodno su probali sram i vise su zadovoljni sa shimanom.
Bas dobar prijatelj koristi 105icu i kaze da mu je bolje od srama.
Kazem necu da prenosim sta pisu ljudi po netu. Ovo je nesto iz licnog iskustva i iskustva ljudi kojima mogu da verujem, ali opet je sve stvar kome sta licno lezi. Vidim da su Sram red kocnice veoma popularne.
Ja sam zadovoljan sa ovim mojim, cak su mi shifteri bolji nego na nekim shimano koje sam probao.
Ovi moji koji voze drumase trenutno koriste 105 i Ultegru, navodno su probali sram i vise su zadovoljni sa shimanom.
Bas dobar prijatelj koristi 105icu i kaze da mu je bolje od srama.
Kazem necu da prenosim sta pisu ljudi po netu. Ovo je nesto iz licnog iskustva i iskustva ljudi kojima mogu da verujem, ali opet je sve stvar kome sta licno lezi. Vidim da su Sram red kocnice veoma popularne.
Ja sam zadovoljan sa ovim mojim, cak su mi shifteri bolji nego na nekim shimano koje sam probao.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Na drugom bajku sam imao maguru hidraulicne kocnice i nisam bio zadovoljan kako koce, mozda je bilo da se paknovi i alu felna nisu bas slagali, stavio sam V break i bilo je puno bolje. Na drugom su Disc i to koci nizbrdo sa 65 na sat sa dva prstastarac vujadin napisao:
Magura je za hidraulični v brake najbolja.
Spuštao sam se niz Avalu i nisu se pregrejale, mada sam i ja vodio računa da mi se to ne desi.

Malo je ergela, isla na probne voznje.
Uspeo sam da sprovedem grube radove do kraja, i provozam obe nove masine Mondia i Raleigh.
Nabavio sam radni stalak, i sad to ide dosta lakse.
Oko trenutnog vizuelnog stanja videcete na slikama, a sto se tice voznje situacija je sledeca.
Raleight me je dobro pomucio dok sam mu montirao prednji menjac, jer onaj elipsoidni pogon, zahteva malo podignut menjac (vise nego uobicajeno), da bi lepo saltao.
Kad je to reseno i montirane kocnice, makina je bila spremna za test.
Utisak je sledeci, bajs razbija kako ide, i kako fino radi mehanika, saltanje 16 brzina, i kocnice.
Jednostavno ram je extra, i bicikl, ide kao pracka.
Da li je do onog elipsoidnog pogona, ili cega vec, nisam siguran.
Nikad mi bas nece biti jasno kako neki bajs dobije faktor X.
Mondia je druga proca, iako vizuelno dosta zanimljiviji, pa cak i sa kvalitetnijom mehanikom, nema taj adrenalinski udar dok si na njemu.
Inace imam problem sto ne mogu da nabacim onaj prsten na viljusku do kraja, ostao je je 1mm do panja, proba sam i sa ckanjem i sve, ali ide jako tesko...
Valjda ce leci u vozlji malo...

free upload image
Uspeo sam da sprovedem grube radove do kraja, i provozam obe nove masine Mondia i Raleigh.
Nabavio sam radni stalak, i sad to ide dosta lakse.
Oko trenutnog vizuelnog stanja videcete na slikama, a sto se tice voznje situacija je sledeca.
Raleight me je dobro pomucio dok sam mu montirao prednji menjac, jer onaj elipsoidni pogon, zahteva malo podignut menjac (vise nego uobicajeno), da bi lepo saltao.
Kad je to reseno i montirane kocnice, makina je bila spremna za test.
Utisak je sledeci, bajs razbija kako ide, i kako fino radi mehanika, saltanje 16 brzina, i kocnice.
Mondia je druga proca, iako vizuelno dosta zanimljiviji, pa cak i sa kvalitetnijom mehanikom, nema taj adrenalinski udar dok si na njemu.
Inace imam problem sto ne mogu da nabacim onaj prsten na viljusku do kraja, ostao je je 1mm do panja, proba sam i sa ckanjem i sve, ali ide jako tesko...
Valjda ce leci u vozlji malo...

free upload image
Kad je teško - Bax !
Bax: Utisak je sledeci, bajs razbija kako ide, i kako fino radi mehanika, saltanje 16 brzina, i kocnice.
Ne znam koliko si visok, ali ovo nisu dva rama iste velicine, sto se vidi po duzini vrata.
Ako su kojim slucajem sa istom duzinom podsedalne cevi, onda im je geometrija bitno drugacija, sto ce definisati ukupan utisak u voznji.
Pedala belog bicikla je podignuta, a kamera je vise desno nego na sredini, ali bi se moglo reci da je tocak belog vise podvucen pod podsedalnu cev sto takodje (pozitivno) utice na to koliko je bicikl podvozan.
Ako je razlika u voznji zaista tolika kako kazes, onda je to potvrda da tezina bicikla nije toliko bitna, kao ni oprema na biciklu, koliko je vazno da ram pasuje vozacu.
Znaci, po vaznosti:
1) ram
2) tockovi
3) oprema
Svaka cast na trudu. Ocekujem i treci bicikl : )
Ne znam koliko si visok, ali ovo nisu dva rama iste velicine, sto se vidi po duzini vrata.
Ako su kojim slucajem sa istom duzinom podsedalne cevi, onda im je geometrija bitno drugacija, sto ce definisati ukupan utisak u voznji.
Pedala belog bicikla je podignuta, a kamera je vise desno nego na sredini, ali bi se moglo reci da je tocak belog vise podvucen pod podsedalnu cev sto takodje (pozitivno) utice na to koliko je bicikl podvozan.
Ako je razlika u voznji zaista tolika kako kazes, onda je to potvrda da tezina bicikla nije toliko bitna, kao ni oprema na biciklu, koliko je vazno da ram pasuje vozacu.
Znaci, po vaznosti:
1) ram
2) tockovi
3) oprema
Po meni diskovi i za svakodnevnu vožnju imaju prednost nad vbrake kada je kiša.
Sto puta mi se desilo klizanje pakni po obruču i predugo odsustvo bilo kakvog kočenja. Doduše i kvalitet tih pakni je bio upitan (to je bila era Unis i Rog biciklova, pre 25 i više godina).
Ali kod diskova čak i neki lošiji kvalitet mora po mokrom da koči bez puno klizanja.
Sto puta mi se desilo klizanje pakni po obruču i predugo odsustvo bilo kakvog kočenja. Doduše i kvalitet tih pakni je bio upitan (to je bila era Unis i Rog biciklova, pre 25 i više godina).
Ali kod diskova čak i neki lošiji kvalitet mora po mokrom da koči bez puno klizanja.
Prvo, hvala ti na dragocenim informacijama.zuzazu napisao:
Znaci, po vaznosti:
1) ram
2) tockovi
3) oprema
Ramovi su velicina 59 beli, 56 zuti.
Ja sam visok oko 183, i meni je adekvatniji taj od 56, ali eto ovaj od 59, je jednostavno bicikl koji je povozniji, neuhvatljiv je na drumu.
Inace oba imaju Rejnolds cevi, za zutog ne znam model, za belog je dobar set cevi.
U medjuvremenu evo jos malo zajednickih fotkica:

Jedna zajednicka dok se hlade u stali

Kad je teško - Bax !
- branja
Pajo ja sam samo hteo reci da shimano i u nizoj klasi radi dobro, a o visim ne vredi trositi reci.
@nikaragva : to i jeste glavna prednost diska - blato i kisa.
@nikaragva : to i jeste glavna prednost diska - blato i kisa.
Mnogo ubavo 
E da, stigao mi je dres iz Kine sa Alija.
Cena 12e plus 5 za postarinu.
U principu truba, los kroj, neskladan, i los materijal, jedino sto lepo izgleda...
Imam dresove radjene u Evropi, to je nemerljivo bolje, tako da ovo moze da se proba, ali nije to, to, bar sto se mene tice....
E da, stigao mi je dres iz Kine sa Alija.
Cena 12e plus 5 za postarinu.
U principu truba, los kroj, neskladan, i los materijal, jedino sto lepo izgleda...
Imam dresove radjene u Evropi, to je nemerljivo bolje, tako da ovo moze da se proba, ali nije to, to, bar sto se mene tice....
Kad je teško - Bax !
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Na onom YT videu se tacno vidi kako disk sve vise dominira nad "rim" kocnicama kako se vlaznost povecava. Mada, ima i do toga o kakvom kvalitetu v kocnica i njihovoj podesenosti se radi. Ne u tom videu posto je tu sve " u kvalitetu", nego inace kada se stvari porede. Ja sam na Meridi dobio ocajne pakne, brusile su felne, pravile opiljke posle svakog jaceg kocenja, cvilele i skripale. Kako sam stavio Shimano pakne za alu obruce, tako je sve prestalo plus kocnice su postale primetno efikasnije. Kada budem kupovao sledeci bajs, tacnije kada ga budem sklapao od nule, hidraulicni diskovi i lock viljuska ce biti obavezne stavke.nikaragva napisao:Po meni diskovi i za svakodnevnu vožnju imaju prednost nad vbrake kada je kiša.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Zapravo, kisa i blato nisu najvece prednosti diskova, pogotovo na drumasima, koji se po blatu bas, bas retko voze.
Najveca prednost je pregrevanje.
Da su ovi gore zakociki 5 puta za redom na tim brzinama, razlika bi bila dupla.
Recimo da nekome ko malo ozbiljnije vozi mtb, cak ni xtr disk ne pomazu, vec moraju veliki rotori.
Meni moje XT hidraulicne disk kocnice i 160 aligator rotori na sadanjem bajku nisu bili dovoljni za moj stil voznje i zbog navike na 5 puta bolje kocnice. Kao da sam iz A8, seo u A1.
Ubrzo posle toga 2007. sam sjebao nogu, pa nisam ni imao prilike da uzmem nesto bolje, jer sam od tada ukupno mozda 50ak puta seo na bajk.
Glavnu prednost hidraulicnih v brake nad obicnim, stavljaju to sto ne mozes da preteras sa pritiskom, vec ga hidrulika odrzava na granici, dok sa v brake mozes da blokiras i da se prevrnes ili redji scenario, da prokliza prednji tocak, a i mnogo manji pritisak rucice je potreban da bi se jako kocilo.
Pajo, mene fascinira da ti nisi uzeo drumasa, a onolike pare si bacio na bajk koji nista udobniji i upotrebljiviji nije
Sent from my Sony
Najveca prednost je pregrevanje.
Da su ovi gore zakociki 5 puta za redom na tim brzinama, razlika bi bila dupla.
Recimo da nekome ko malo ozbiljnije vozi mtb, cak ni xtr disk ne pomazu, vec moraju veliki rotori.
Meni moje XT hidraulicne disk kocnice i 160 aligator rotori na sadanjem bajku nisu bili dovoljni za moj stil voznje i zbog navike na 5 puta bolje kocnice. Kao da sam iz A8, seo u A1.
Ubrzo posle toga 2007. sam sjebao nogu, pa nisam ni imao prilike da uzmem nesto bolje, jer sam od tada ukupno mozda 50ak puta seo na bajk.
Glavnu prednost hidraulicnih v brake nad obicnim, stavljaju to sto ne mozes da preteras sa pritiskom, vec ga hidrulika odrzava na granici, dok sa v brake mozes da blokiras i da se prevrnes ili redji scenario, da prokliza prednji tocak, a i mnogo manji pritisak rucice je potreban da bi se jako kocilo.
Pajo, mene fascinira da ti nisi uzeo drumasa, a onolike pare si bacio na bajk koji nista udobniji i upotrebljiviji nije
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Paja je i uzeo drumasa, Focus je izvorno imao drop bar i drumasku opremu. Onda ga je sistematski useravao par godina i sad je dosao na pocetak 
Oce kaki, nece kaki i na kraju se usere u gace 
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.