Da li vas zanimaju motocikli?
Re: Da li vas zanimaju motocikli?
Al' bi me prevalio negde u nekim gudurama s 174cm i 70 i nesto kg 

Za tebe je 800 GS.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma daj, visina je najmanji problem, pogledajte onaj klip gore.
žena ima metar i žilet i tera ga ko zmaj
evo ponovo (na 3:50):
https://www.youtube.com/watch?v=HA2BT_CjKK0
žena ima metar i žilet i tera ga ko zmaj

evo ponovo (na 3:50):
https://www.youtube.com/watch?v=HA2BT_CjKK0
Boringly average, but also perfect for school run mums
Visina nije problem u vožnji nego dok se stoji. 

Ili ovako nestoPaja napisao:Za tebe je 800 GS.

http://www.youtube.com/watch?v=iITomfFclpM
Presao od 2001 do 2006 s tim kecom 250000km

Meni je vožnja R-a u terenskim uslovima čist mazohizam.
Vožnja R-a duže od 150 km je mazohizam.
I sporije od 150. 

Jeste naravno, salim se malo.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Za sve putne enduro/adw motore stoji sto je Flojd napisao za visinu vozaca(Honde, yamahe...). Cak r 1200 gs ima nisko teziste zbog bokser motora, neki laksi umeju da budu nezgobniji.
Za R i RR kontra ,kad sam imao, grbavih se za sve pare, idealni su za ljude visine 165-175cm.
Ne tvrdim apriori da nemoze, ali... Moze i prst u oko al boli.
TT
Za R i RR kontra ,kad sam imao, grbavih se za sve pare, idealni su za ljude visine 165-175cm.
Ne tvrdim apriori da nemoze, ali... Moze i prst u oko al boli.
TT
Sa teškim enduro motorima je problem kako ih podići nakon pada. Tu su sitniji ljudi hendikepiraniji od krupnijih, mada ni krupni često ne mogu sami da podignu te mrcine.
Sa R-ovima nemam nikakva iskustva. Nikada me nisu interesovali i ne pretim ih.
Sa R-ovima nemam nikakva iskustva. Nikada me nisu interesovali i ne pretim ih.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Meni je za početak prvi pik Versys, ne nalazim mu mane a manjih je gabarita, taman i za po gradu. Jednog dana kad me skroz pukne middleage kriza skupiću i za GSA valjda 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vlasnik apartmana na Krku gde sam letos bio ima R1200, 2006 ili 2007. godiste, sve standard osim Akrapovic auspuha... Hobista je i dobro zna mehaniku pa mu dolaze mladji motorasi na konsultacije i sitnije popravke. Sve u svemu, iznenadio me je njegov stav po pitanju japanskih motora. Kaze da su noviji japanci fuseraj i da je bembara pouzdanija i bolja masina od prvog do poslednjeg srafa. Lep je meni BMW, ali ne mogu da svarim izgled boksera nikako. Ipak je V uglavljen u ram nesto najlepse. Kada smo kod toga, kolega vozi Kawasaki Vulcan 1700. Uzeo ga je novog i morao je da radi homoligaciju. Nije moj stil, ali je impresivna pojava na putu plus sto ima simpa ozvucenje.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Klasično preterivanje, istina je da postoje klanovi BMV vs Japan. Meni je to bzv.Sloba napisao: Sve u svemu, iznenadio me je njegov stav po pitanju japanskih motora. Kaze da su noviji japanci fuseraj i da je bembara pouzdanija i bolja masina od prvog do poslednjeg srafa. Lep je meni BMW, ali ne mogu da svarim izgled boksera nikako. Ipak je V uglavljen u ram nesto najlepse
Imao sam motore oko tog godišta noviji 4, stariji 6 i 3 god nikad nikakav kvar, samo redovno održavanje ili servisne zamene potrošnih delova. Po iskustvima drugih takođe -realna situacija je da su motocikli daleko kvalitetnije urađeni od automobila, i BMW i Japanci (osim Kawasakija).
Pri tom BMW fanovi ne pominju da ako mora set kvačila da se menja rasklapa se bukvalno motor na pola-kod japanaca daleko prostije a pouzdanost slična. Tu su i poznati problemi sa kardanom, koje jedino majstor koji zna i ima alat za to rešava kako treba, na japancima (sem nove Super Tenere) očistiš lanac, ponekad dotegneš, čak i kad treba zamena nije komplikovano.
Imam par drugova koji imaju f800gs i r1200gs/adw, odlično ih služe, samo jedan je imao igranku oko kardana. Prelaze po par stotina h km .
V 2 motori(polovni) izvađeni iz Hondi Africa twin, Transalp se u Africi i J.Americi koriste kao agregati za struju, šta dalje reći.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ne izgleda mi čovek kao fan bilo čega, tim pre sto mu je ovo ko zna koji po redu motor u životu. Imao je i Japance i Italijane. Pričao je koliko iz ugla zaljubljenika u motore, toliko i iz ugla mašinca pošto mu je to struka. Stvarno ne znam da li i, ako da, koliko preteruje pošto je moje iskustvo sa motorima skromno. Ono sto sam ja primetio je da se na BMW-u fuzasteri sklapaju doslovce kao švajcarski nož, dok je na većini japanaca sa kojima sam se susretao to onako, od neubedljivog do traljavog. Marginalna je stvar i ništa ne mora da znaci, jel, ali svi volimo jak prvi utisak.
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3