Biciklizam
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Biciklizam
Ja uzeo za 1.5 dolar, i mogu da prodju eventualno kao rezervne naocare ako izgubim prave
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
I ja uzeo za rezervu ove iste 1.5$ al su mi siroke poprilicno
, sad cu da ih stavim na KP za 800 
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
1.5? Ti si dobro prosao 
Ma i meni su siroke.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Ma i meni su siroke.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
1.43

Za 2000 imas kod mene. Uz upozorenje koje ti prodavac nece reci a to je da se menjac malo cudno steluje, na ime - sajla ga vuce na male a opruga otpusta na velike zupcanike, Kontra od normalnog.
Nisam skontao upozorenje. Da li je to fabricka falinka, pa je neko dosao do kartona takvih menjaca, ili je jednostavno tako konstruisan?
Sveras delove za biciklove u slobodno vreme?
Ovo sam vise gledao kao neku "pametnu" kupovinu u dogledno vreme, neka se nadje. Kada poderem onaj sto imam, tockice i slicno, da odmah gurnem ovaj na biciklo, za te novce, ne isplati se cimati sa necim drugim.
Evo ima ih jos.
https://www.kupujemprodajem.com/Shimano ... -oglas.htm
Izgleda da je negde ispala paleta sa kamiona
Sveras delove za biciklove u slobodno vreme?
Ovo sam vise gledao kao neku "pametnu" kupovinu u dogledno vreme, neka se nadje. Kada poderem onaj sto imam, tockice i slicno, da odmah gurnem ovaj na biciklo, za te novce, ne isplati se cimati sa necim drugim.
Evo ima ih jos.
https://www.kupujemprodajem.com/Shimano ... -oglas.htm
Izgleda da je negde ispala paleta sa kamiona
- Rakhil
Ja imam taj tip menjaca, i ume da bude cudan kad predjes sa obicnog. Logika je valjda bila da istu komandu imas za spustanje brzina i na prednjem i na zadnjem menjacu.
- Kuzmanovic
Ja sam prezadovoljan tim menjacem. 2600km i nijednom ga nisam dostelavao.
Ok, znaci sa tim menjacem saltas u manje brzine otpustanjem, a u vece guranjem, da se tako izrazim, na oba menjaca?
Kod mene trenutno na vece sajbne navlacim sajlom (nazad to znaci manja brzina, napred veca) -> to spada u "normalne" menjace?
Kod mene trenutno na vece sajbne navlacim sajlom (nazad to znaci manja brzina, napred veca) -> to spada u "normalne" menjace?
- Kuzmanovic
Palcem guram rucicu da bi ga prebacio na veci zupcanik (sa seste na petu na primer), a kaziprstom prebacujem na visu (sa seste na sedmu). Palcem mogu da dignem tri brzine odjednom, a kaziprstom jedan klik-jedna brzina.
Zanimljivo je da na sifteru, polugicu za menjanje brine u visu mogu da pomerim i u suprotnom smeru i isto ce prebaciti brzinu.
Zanimljivo je da na sifteru, polugicu za menjanje brine u visu mogu da pomerim i u suprotnom smeru i isto ce prebaciti brzinu.
- Rakhil
Kuzmanovicu, nesto si se zbunio.
Nikaragva, bas tako, normalni menjaci su kontra jedan drugog po pitanju niza-visa brzina, a jednaki po pitanju veci-manji zupcanik
Nikaragva, bas tako, normalni menjaci su kontra jedan drugog po pitanju niza-visa brzina, a jednaki po pitanju veci-manji zupcanik
- Kuzmanovic
Nisam se zbunio, tako je kod mene. Cak sam isao da proverim.
Znaci Deore menjac i sifteri. Palcem dizem na veci zupcanik, kaziprstom spustam na manji.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Znaci Deore menjac i sifteri. Palcem dizem na veci zupcanik, kaziprstom spustam na manji.
- Rakhil
Skontao sam te kad si rekao da si prezadovoljan tim menjacem da imas isti. Ako palcem nazad dizes na veci zupcanik, tj SPUSTAS za jednu brzinu, onda nije isti kao taj na slici.
- Kuzmanovic

'ebem li ga, isto izgleda.