Izbor za kupovinu SUV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Izbor za kupovinu SUV

Post od goblin »

Zato i tezim ka tome da dostignem standard i ambijent u kojem bi mogao da uzmem Carreru u kojoj bi uzivao 100% u svemu sto nudi bez ikakvih kompromisa. ;)
Dok pri kupovini porodicnog auta limuzine/SUV itekako ima kompromisa i prilagodjavanja koliko hoces...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ako bi progutao potrosnju ne vidim sta je toliko problem post prodaja. Mislis zbog gubitka cene ili teskog resavanja? Ta auta manje vise solidno drze cenu, a ako je ovo drugo onda skroz bzvz razlog, ako je otisao S, otice bilo sta.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Tesko je prodati benzince u vecim automobilima ako su bazne ili osrednje varijante, top verzije skoro uvek dobro drze cenu, ako nista drugo uvek su trazeni.

Zazirali su ljudi od us spec auta, bilo je problema oko registracije itd.

Takodje opet treba uzeti u obzir da je model najvise trazen dok je aktuelan i potencijalni drugi vlasnik ne moze da kupi takav novi auto, mogao bi da isprati troskove eksploatacije, a kasnije kada treba da proda tu je problem, onaj ko moze da isprati te troskove nece da vozi stari model.
Mada uvek ima ljudi koji se zalete da jeftino upadnu u visoku klasu pa posle seci usi krpi dupe :D

Svakako situacija je specificna :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Veliki je problem kod nas prodati jakog benzinca. Evo i ja ocekujem bas ozbiljan problem da se otarasim ovog X5 koji sam preuzeo.
Em se MNOGO vise izgubi na ceni u odnosu na dizel, em sto je jako tesko naci kupce.

Pa evo sada imam ponudi VRHUNSKI Porsche Cayenne S 2004g, pravih 150.000e, oprema preko proseka, nikada havarisan, garaziran, prava kilometraza, prvi vlasnik, odrzavan iskljucivo u ovlascenom, nema nikakve zamerke i dodatnih troskova... ma ekstra auto (doduse matora ali boze moj).
I to za 8.000e

Pa ljudi moji taj auto je placen oko 100.000e ili vise, i sada se vlasnik bukvalno muci da ga proda za 8.000e (u oglase ga drzi skuplje ali meni ga je nudio za ovoliko), cak prihvata i kompenzaciju. Auto je vrh ali dzabe kad niko nece benzinca velike kubikaze.

To sa dizelom nikad ne mozes da docekas bas tako ekstremne slucajeve.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kao sto rekoh problem nastaje kada model odavno nije aktuelan, taj x5 nije toliko zastareo, ali opet mislim da je to bazni benzinac.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

goblin napisao:Veliki je problem kod nas prodati jakog benzinca. Evo i ja ocekujem bas ozbiljan problem da se otarasim ovog X5 koji sam preuzeo.
Em se MNOGO vise izgubi na ceni u odnosu na dizel, em sto je jako tesko naci kupce.

Pa evo sada imam ponudi VRHUNSKI Porsche Cayenne S 2004g, pravih 150.000e, oprema preko proseka, nikada havarisan, garaziran, prava kilometraza, prvi vlasnik, odrzavan iskljucivo u ovlascenom, nema nikakve zamerke i dodatnih troskova... ma ekstra auto (doduse matora ali boze moj).
I to za 8.000e

Pa ljudi moji taj auto je placen oko 100.000e ili vise, i sada se vlasnik bukvalno muci da ga proda za 8.000e (u oglase ga drzi skuplje ali meni ga je nudio za ovoliko), cak prihvata i kompenzaciju. Auto je vrh ali dzabe kad niko nece benzinca velike kubikaze.

To sa dizelom nikad ne mozes da docekas bas tako ekstremne slucajeve.
Pa covece, to je bilo pre 11god, i da padne na nula ok je :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

:plusone:

Taj Cayenne bas nije reper za prodaju.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

@Goblin:

Taj Cayenne iziskuje brdo para da bi se vozio tako da ga ja ne bi uzeo ni džaba ako bi morao da ga vozim bar godinu dana :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zar nije OK gubiti 10% godisnje na vrednosti auta...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nemam vremena za detaljisanje, bacio sam samo oko na '09 Cayennea (onaj prvi FL) na mobile.de, od prvog oglasa se smenjuju dizel/benzin sa istim/slicnim cenama.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Scuderia napisao:Nemam vremena za detaljisanje, bacio sam samo oko na '09 Cayennea (onaj prvi FL) na mobile.de, od prvog oglasa se smenjuju dizel/benzin sa istim/slicnim cenama.
Jeste, ali na mobile.de
Evo prenecu ti situaciju iz prve ruke kada krenem da prodajem X5 3.0i
I njemu je cena priblizno kao i dizelasu ali videces na kraju epilog i koliko dugo cu ga nuditi i koju cenu cu moci da postignem i kako cu na kraju morati da ga se otarasim (verovatno neka kompenzacija kako sam ga i dobio).

Sta meni znaci sto tamo negde u Nemackoj ili Svajcarskoj benzinac velike kubikaze kod polovnjaka ne predstavlja veliki problem za postprodaju kada kod nas evidentno predstavlja.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Laki021 napisao:Zar nije OK gubiti 10% godisnje na vrednosti auta...
Pad vrednosti zavisi od mnogo faktora i nije bas univerzalan.
Auto najvise gubi na vrednosti prve godine, sledeci ozbiljniji pad vrednosti sledi oko 4-5 godine kada auto izlazi iz garancije i priblizava se ozbiljnijim servisnim intervencijama (veliki servis, zamena diskova i amortizera, akumulatora, pocinju prvi kvarovi, obicno sa losijim gumama...), nakon toga pad vrednosti ide daleko sporije.
A opet i pored tog univerzalog pravila sve zavisi i kako se odredjeni model pokazao, pa koja je motorizacija.....
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa pogledaj u Srbiji X5 '04 benzin i dizel, ako je prvi 8, drugi je max 12-13, ako ces voziti auto 10, 11 godina i na tih 80-100k evra racunati razliku od 5000e onda ok, sta da ti kazem. 500e godisnje spram ostalih troskova koje bi kazes progutao je po meni mizerna cifra da bi te odbila od auta koji toliko zelis i koji placas skoro sto hiljada evra. Pod uslovom da samo to smeta, a napisao si da je to glavni problem izmedju ostalog. Mozda u nekom momentu bude veca razlika, ali ne verujem da bi bila veca od 10000e. Evo imas jedan FL cayenne dizel kod nas za 30k, ostali FLovi benzinci 22-25k.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Problem je uopste doci do zive love za takve benzince. Uglavnom se vrte u raznim kompenzacijama. Pored toga sto je losa cena, problem je uopste i naci kupca za njih pa si onda primoran na razne kombinacije da bi zavalio benzinca vece kubikaze.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa to je problem u kompenzacijama i takvim vidom poslovanja a ne u samom autu :)
Mogu samo misliti kakav je odnos prema autu i redovnim servisima u tom slučaju...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori