BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:@Laki
Pa mozda, ali ima aspekte koji ce se nekome svideti, kao sto je i m3/4 proizvod nize klase sa i6 motorom i vestackim zvukom na zvucnike, kao da je u pitanju sony play station, u odnosu na c 63 amg...
Svaki poluproizvod ima neku prednost, zbog koje ce ga neko kupiti i svako renkira automobile onako kako mu se svidjaju.
Tebi smeta enterijer kod Cadillaca a meni smeta vestacki zvuk kod Bmwa.
Cadilla i pored turbo sestaka, ima super zvuk, dok se Bmw ustekao jos od M5, pa onda nastavio tradiciju unistavanja zvuka motora i zamenom za vestacki zvuk preko radia... Dao Bog, da nikada ne probije neki zvucnik, pa krene "zvuk mocnog M-a" da krci kao pocepan karton.

Cadillac je bolji vozacki auto od m-a, brzi, dok ga je c63 osurio u svakom pogledu. Realne mane nema, osim sto ce neki fanatik pokusati da izmisli nesto.
Meni je Cadillac dobar auto, cak ni enterijer nije los toliko.

Kako nema Laki? Pa Mercedes nikada nece imati konkurenta GTS-u, jer nisu ludi da prave tako neozbiljan automobil.
Naprave duplo bolji BS i uniste ga u svakom pogledu, cak i tamo gde bi ovaj trebao da je najjaci.

Meni nije jasno da se ti kao ljubitelj Bmwa, mozes zaista kurciti naslednikom onakve spodobe od automobila.
Ja bi Mercedes napljuvao da izbaci onakvo nesto.
Prodaju 30ks i pocupan enterijer po ceni preozbiljne Porsche Carrere...u prevodu, muda za bubrege.
Mada, ti nisi ljubitelj, vec fanatik, sto je jasno svakome ko je tri puta usao na forum :)

Sent from my Sony

Aj i ti otvori link koji sam ostavio pa kreni sa pljuvanjem Merca :)
Tebe bas zulja sto ce ovaj GTS biti brzi od bilo cega iz Merca? I to sve sa motorom iz kosilice :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Na prvom linku vidim samo da je i taj GTS sporiji od c63 kupea, jer ide kao slabija verzija C63-ke, 4.0s do 100, a na drugom linku vidim isto to, ne znam zasto bi ih pljuvao?

Ja bih pre rekao da ti imas potrebu da dokazujes kako je m superioran, sto nije ni u kom pogledu. Ja nisam dolazio sa stavom: vidi, Mercedes opet objasnio.

Kako brzi? Brzi od MB BS-a? Cisto sumnjam, nikada Bmw nije pravio toliko ozbiljne automobile, samo malo namunji one koji se masovno stancuju i prodaju, samo profit, sto vestacki zvuk, m dizeli i ove satro specijalne edicije i dokazuju.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 07 Sep 2015, 23:38, izmenjeno 4 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:
starac vujadin napisao:Floyd

Nema ništa netačno u mom odgovoru na pitanje koje je postavljeno. Čovek je pitao kako stoje stvari sa perfomansama. Cadillac je najbrži i sve u svemu je odličan auto, a pogotovu u odnosu na svoju cenu. To je uvek adut Amera u poređenju s skupljom konkurecijom.
Nije ni pitao za Cadillac-a već si ga ti ubacio. Kao da neko pita koji je najbrži između RS3, M2 i A45 a neko uskoči i kaže pa Rešo Megi bla bla edišn.
Nisam samo ubacio Cadillaca u priču, ubacio sam i Lexusa i predstojeće modele da bi se dobila slika cele konkurencije. Od toga što sam napisao neće imati štete jer sve što sam napisao stoji.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Na prvom linku vidim samo da je i taj GTS sporiji od c63 kupea, jer ide kao slabija verzija C63-ke, 4.0s do 100, a na drugom linku vidim isto to, ne znam zasto bi ih pljuvao?

Ja bih pre rekao da ti imas potrebu da dokazujes kako je m superioran, sto nije ni u kom pogledu. Ja nisam dolazio sa stavom: vidi, Mercedes opet objasnio.

Kako brzi? Brzi od MB BS-a? Cisto sumnjam, nikada Bmw nije pravio toliko ozbiljne automobile, samo malo namunji one koji se masovno stancuju i prodaju, samo profit, sto vestacki zvuk, m dizeli i ove satro specijalne edicije i dokazuju.

Sent from my Sony
Ok, skreci sa teme koliko ti volja, kad izadju vremena krugova za par meseci nece biti vrdanja, diskutovacemo ponovo.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sa koje teme ja skrecem??? Skreces ti, poredjenjem GTS verzije, sa standardnom, i ako taj auto u sustini veze sa tim nema, a kada ja kazem da cemo sacekati BS da izadje, pa videti, ti se pravis blesav.

Lepo sam pogledao oba linka, zakljucio samo da je ubrzanje GTS- a losije i od obicnog C63 amga, bas kako si trazio, pa ocekujem odgovor, zasto da pljujem Merc?

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja sam kod trazenja konkurenta za ovaj GTS skroz zaboravio na Mercedesov Black Series.

Ne treba mesati i porediti ove GTS/BS serije sa klasicnim M/AMG modelima.
Jednostavno treba razdvojiti:
M3/M4 vs C63 AMG S (limo i kupe)
M4 GTS vs C63 AMG Black Series
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Jbt kadilak je mercedes za ovog klot bmwa :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Sa koje teme ja skrecem??? Skreces ti, poredjenjem GTS verzije, sa standardnom, i ako taj auto u sustini veze sa tim nema, a kada ja kazem da cemo sacekati BS da izadje, pa videti, ti se pravis blesav.

Lepo sam pogledao oba linka, zakljucio samo da je ubrzanje GTS- a losije i od obicnog C63 amga, bas kako si trazio, pa ocekujem odgovor, zasto da pljujem Merc?

Sent from my Sony

Goblin je lepo odmah na pocetku u jednoj dve recenice sumirao sustinu, ali ti to iz nekog razloga ne mozes da prihvatis pa kreces u beskonacan pohod na vetrenjace.

Evo ovako, znam da te ovaj video nervira, i meni je vec dosadio, ali posto ga redovno zaboravljas u roku od 6 minuta, moram opet da te podsetim:

https://www.youtube.com/watch?v=Hf67GoQhFMk

Dakle, obican (najobicniji) M3 je brzi od namunjene verzije (S) C63S AMG-a, od obicnog je toliko brzi da ih i ne porede na stazi. Ovo nikada nije bila zamisao AMG-a, obican C63 bi trebao da je rival M3-ci, ova S verzija bi trebala da stoji neprikosnoveno iznad. Kako BMW-u uspeva da parira toliko jacem autu, ni meni nije jasno, ali im svaka cast. Toj M-ovoj umetnosti da savrseno izbalansira auto i nacini ga brzim nego sto bi iko ocekivao mislim da samo Porsche moze da parira.
I ne mislim uospte da je M3 bolji auto od C63, ali da je brzi, brzi je.

E sad zamisli kako ce da ide M4 sa 100-200kg manje i 50ks vise.
Stalno pominjes AMG BS (prethodni model), to je klasicna AMG filozofija borbe sa BMW-om, prefinjen pristup u stilu "Nemoj na silu, uzmi veci cekic". AMG-u je standardno potrebno oko 50% zapremine i 20% snage vise da na stazi parira M3, stavrno neverovatno da je BS bio brzi, da su stavili motor od 10l, verujem da bi bio jos brzi. Na osnovu iskustva mozemo pretpostaviti da bi novi BS (koji mislim da nije ni najavljen i ne zna se ni hoce li postojati, ali ti vec cenis da ce biti brzi od GTS-a) bi trebao da ima preko 600ks ne bi li parirao GTS-u na stazi. I onda pride zbog te surove snage je osetno tezi za voznju na stazi, trazi dosta vise zalagana vozaca i rada volanom ne bi li izvukao maksimum. M je sa druge strane majstor da savrseno izbalansira i nastimuje auto, izvuce iz njega vise od maksimuma, zasto ne ubace vece motore i zavrse diskusiju o performansama, zaista ne znam, valjda ljudi vole izazove. I pazljivo sa tim etiketama "kosacica" za M-ove motore, sta bi onda mogli reci za 2.0 motore koje AMG nudi, koji je adekvatan naziv za njih?

Xepoj87 napisao:Na prvom linku vidim samo da je i taj GTS sporiji od c63 kupea, jer ide kao slabija verzija C63-ke, 4.0s do 100,
Ovo u praksi znaci 1-2s bolje vreme na stazi od 1 minuta...
Xepoj87 napisao: Ja bi Mercedes napljuvao da izbaci onakvo nesto.
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... id=1034980

Slika

Evo, izbacuje, zato ti kazem da pocnes sa pljuvanjem.

Ti si bez dileme, najveci fan na forumu, jedini koji ide od teme do teme raznih proizvodjaca, gerilski uskaces i vrsis Mercedes marketing. Sad si ovde opet upao u BMW temu da se boris sa vetrenjacama i dokazujes kako je C AMG tradicionalno bolji od M3, pazi da nije. Imas temu za to, ovo nije ta tema.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Laki021 napisao:Imace preko 465ks, motor ce koristiti ubrizgavanje vode u cilindre. Imace oki 1450kg.
Ne treba sumnjati da ce biti daaaaaleko brzi od konkurencije.

BMW M4 GTS Concept http://evoapp.co.uk/1LA6BIy
Laki021 napisao:B92: Mercedes C63 AMG Coupe: Jedan za put, drugi za stazu http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... id=1034980

Ali nije toliko ni bitno ko mu je direktna konkurencija, vise je interesantno da BMW ima najbrzi auto u toj nekoj klasi (trojka, RS4, C).
Lako je izbrkati konkurente kad novinari porede samo vreme na stazi, pa smo svedoci da su piredili C63S AMG sa Cadillacom samo jer su slicni na stazi... Sad ce BMW biti najbrzi, da se ne loze drugi kako su brzi :)
Laki, Laki... Sve bi to bilo lepo, da ti ne lazes kao osnovac.
Ja ovde usao sa pricom o C63 ili ti imas potrebu svuda da dokazujes ciji je veci usled svoje zaslepljenosti svakom markom koje se dohvatis, prvo Apple, pa onda Sljamsung, pa Bmw? Ja bih rekao ovo drugo.
Ko te ne zna sa it foruma, mozda ti nesto i poveruje.

Nisam ja jedini ovde pricao suprotno od tebe, tu je i Vujadin.

Kako ima taj link tu, tako ima i onaj drugi, po meni dosta opsirniji i bolji, gde kaze da je M3 najlosiji u klasi i da obojica nisu mogli da prate jedan drugog sa m3, dok je c63 bio napred.
Pa me nisi video da kacim ovde linkove.

A mogao si prvo da se informises, a ne da kacis slike kojima ni ne znas znacenje i ispadas jos smesniji...

To je edition 1 za C63S coupe, najobicniji kozmeticki paket, koji svaki AMG ima u prvoj godini prodaje, a ovaj su resili da urade na foru svog novog DTM automobila.

http://www.carmagazine.co.uk/car-news/m ... -unveiled/

Vidis, takodje su hvalili dinamicnost sport, comfort i race modova na AMG-u, kazu da totalno promeni auto, dok na Bmwu slabo radi.

Neces da prihvatis realnost, a to je da je Mercedes krenuo u ofanzivu na sportski segment i da polako prejebava Bmw u svakom segmentu.
Jos generaciju, dve i to je to.

Nece se oni jos dugo koprcati kao sport brand sa ovakvom politikom stekanja na proizvodima i prodavanjem muda za bubrege.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa vidis sta radi, ne mozes da prihvatis da ce M4 GTS biti brzi od C63 pa da ga ebes, a i sam znas da nema teoretske sanse da nece biti daleko brzi od njega.
Ebo te, samo kazem da ce biti brzi, ne i bolji, ne luksuzniji, ne znam sta je to toliki problem prihvatiti kad je toliko ocigledno. Onda u nedostatku bilo kakvog argumenta kreces da kopas po istoriji kad je AMG imao brzu C od M3... kakve to veze ima sa temom.

BMW ovaj GTS i pravi upravo sa jasnim ciljem da bude najbrzi (ocigledno im bitno, sad sto to tebi smeta tvoj problem), i u tome ce zasigurno uspeti, da li ce ili ne Merc za godinu dve izbaciti neki BS sa600+ ks koji ce biti jos brzi cemo videti, i to je druga tema. I onda kaze da neko ima potrebu da meri ciji je veci, a ti patoloski upadas u svaku temu i vices Mercov je najveci!!!
Uostalom, uskoro cemo imati i vremena GTS-a pa neces moci vise da diskutijes na tu temu, onda pisi Mercedesu i moli ih da izbace nesto brze jer ti fali argumenata u raspravi.

A ovo za brzinu na stazi M3 i C63S, sorry ali ja cu ipak verovati EVO-u i stoperici naspram necije izjave ko je koga imao problema da prati...

A ovo za Apple, jooj al si nesto pobrkao :)
Kako si uspeo i Samsung da ubacis u pricu, nije mi jasno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Teško da će uspeti da skine 20 sekundi od vremena "običnog" M4 na Ringu, mada nije nemoguće.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

2-3-5 ok ali 20 je već previše, bio bi mnogo brži od SLS AMG-a :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Tako, sto izmisljas sve, samo da bi nesto sto ti gotivis, izvrnuo kao najbolje. Tako si radio i sa Samsung, plastika je bila najbolji materijal, a metal najgluplji, pa kada se i Samsung prebacio na metal, sada je to najbolji materijal.
Apple ti je bio najbolji brand, pa kada su te ujebali za monitor, poceo si da ih pljujes, vise nisu bili najbolji, u svakoj temi o svakom uredjaju, Samsung odjednom postao bolji.
Bmw naravno mora da se svaki izvrne da je bas to sto su oni napravili, savrsenstvo koje pokriva svacije potrebe.
Da je u F segmentu limuzina, najbitnije da auto ima sportski karakter, samo zato sto je Bmw nesposoban da za par decenija napravi auto koji ce da parira S klasi.
Tako sve izvrces da je najbitnije ono sto neki proizvod na koji ti bacas stojka, ima, a ostalo, u cemu su drugi bolji je nebitno.

Evo, opet izvrces i lazes.
Ja nisam uleteo u temu spominjuci Mercedes, to si ti uradio.

M4 GTS nema konkurenciju, u tome je poenta, a ti ga predatavljas kao da je to malo pojacana verzija m4-ke, sto nije.

Nisam ja nista kopao, znam tacno da je prosli c63 kupe bio brzi od m3 kupea na stazi, da je c63bs bio brzi od m3 GTS-a, a za razliku od gtsa, imao je i klimu, i alkantaru, i navigaciju, i radio i premium ozvucenje, i zadnji red sedista, i elektro podesiva sedista, volan i retrovizore, sve sa memorijom...
Dakle, celokupnu opremu koju Bmw nije imao da bi bio laksi i brzi, pa opet bio brzi od Bmwa i to dosta.

Samo kazem, cak ni to nije konkurencija gtsu, jer je neuporedivo bolji automobil, ali eto, cak i kao takav je osurio ogoljenog bmwa.

I ima velike veze sa temom, jer je isto kao i sada uradjeno, Bmw izbaci osakacenog gtsa, pa Mercedes izbaci 10 puta bolji auto, plus i brzi. Ja verujem da ce se to ponoviti, ako opet rese da izbace BS.

Nije ovaj gts najbrzi u klasi, jer to sto ti spominjes nije njegova klasa.

Cemu verujes, tome da je neki lik oba kruga savrseno odvozao i vremenu koje se razlikuje 0.7s na onoj malecnoj stazi?
Ta mala staza Bmwu vise odgovara, zbog manje tezine, to je jasno kao dan.

Ja bih ipak malo vise verovao ljudima koji mere automobile u realnim uslovima, a ne na stazi.

Jednostavno su rekli da je m3 los proizvod, a c63 fenomenalan, dok je ovde cak i batica u EVO-u rekao da je ovaj sjebao zadnju krivinu u amgu.

Plus, koliko ce vlasnika unistavati svoj auto na stazi, a jos manje njih ce znati da ga iskoristi na istoj.
I lepo oni kazu, vecina ljudi ce brze voziti c63 amg.

Plus, sta je najbitnije kod 99% vlasnika tih automobila?
Zvuk, ubrzanje, kocenje, pa tek onda performanse u krivini, gde 99.99% nece postici razlicit rezultat u krivini sa tim automobilima.

Sam pljujes Cadilla za enterijer, a kada je Bmw u pitanju, to je nebitno.

Onda, kada Bmw ima najjaci motor, to je velika stvar, to tako treba, a kod Mercedesa su dosta jaci motori izgleda mana.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ji 4Tze

Ring je dugačka staza, nisu iste razmere distanci kao kod drugih. Nije to nemoguće, mada je 20 sekundi mnogo i za tu stazu. A tolika je razlika u vremenu za neka kola koja su takmaci GTS-u.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To sto je laki fanboj ne oslobadja tebe tvog fanbojizma.

svaki m3 bio bolji vozacki auto jos od e30, to ce svaki racionalni covek priznati.
Odgovori