1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od Xepoj87 »

Pa to samo govori da malo vremema provodis u kolima :) Pola sata, sat je ok, ali vise od toga , zaista moze da bude problem, jer ti je stalno glava na suncu, samo se greje.
Pogotovo sto zavisi i od coveka do coveka, koliko je osetljiv na sunce.
Naravno, to neki kacket, sesir i slicno, moze resiti :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Xepoj87 napisao:Pa to samo govori da malo vremema provodis u kolima :) Pola sata, sat je ok, ali vise od toga , zaista moze da bude problem, jer ti je stalno glava na suncu, samo se greje.
Pogotovo sto zavisi i od coveka do coveka, koliko je osetljiv na sunce.
Naravno, to neki kacket, sesir i slicno, moze resiti :)

Sent from my Sony
A koliko ti imaš vožnji po gradu koje traju duže od sat vremena?
U Beogradu da kreneš sa jednog na drugi kraj grada (osim u špicu, a tad sam napisao da mi je ok zatvoriti krov kad su vrućine) stižes za max 45 minuta
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja u proseku dnevno provedem 3 sata u kolima.
Znam jos mnogo njih koji takodje provode minimum toliko, a ima ih i na forumu par.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

stefanan napisao:Nisam znao da za kabriolet ima tačna satnica kad se vozi :D
Meni je veća budala onaj ko vozi sa podignutim krovom u toku dana, ko da će nešto da mu bude od malo sunca. Ok kad su neke velike gužve pa se dugo stoji, ali čim se auto kreće meni povetarac totalno menja stvari
Jesi li se nekada vozio u kabrioletu na +35C dok pece sunce a ti sedis u crnom koznom enterijeru i vozis se stani/kreni tempom po gradu?
Nema toga kome to moze biti prijatno!

Najmanji je problem sunce koje te przi u glavu, tu su i ostale stvari koje su jednostavno neizbezne a nisu prijatne. Kada ti se ugreje ona koza, pa kada ti je vruce, znojis se... jednostavno nije prijatno. I ako vidim nekoga da vozi kabrio u sred dana preko leta sa spustenim krovom znam da to u 99% slucajeva radi iskljucivo zbog drugih a ne zbog sebe i sto mu je lepo. Eventualno moze biti neki pocetnik medju vlasnicima kabrioleta koji jos nije naucio neke stvari...

E meni se zato svidjao moj SL za kojeg mi je i danas zao sto sam ga prodao. Lepo preko dana kada przi zvezda ili ako idem na neki put, podignem krov i uzivam u normalnoj voznji kao u bilo kojem autu (mada danas i savremeni platneni krovovi pruzaju fantasticnu zastiti u izolaciju). A kad sunce pocne da zalazi uziva se u spustenom krovu i laganom kruzingu - priceless! :mrgreen:

Mada ima kabriolet i svojih mana. Pored nekih tehnickih karakteristika da je sam auto tezi sto u savremenom autu vozac i nece osetiti. Tu su cesto karakteristicni zvuci (krckanje) kada je krov podignut (doduse opet ni toga nema na ozbiljnijim savremenim kabrioletima, ali eto cuo sam mnogo puta pa da navedem kao zamerku).
Ono sto je meni smetalo jeste prljavstina u enterijeru. Koliko god se trudio, uvek podizao krov kada ostavim auto na parkingu, redovno cistio enterijer... jednostavno uvek ima prasine i skrivene prljavstine, a na dubinskom pranju iz enterijera kabrioleta izlazi mnogo vise blata...
I naravno rizik od ostecenja platnenog krova, pa samim tim veca paznja koju je potrebno posvecivati autu.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Xepoj87 napisao:Ja u proseku dnevno provedem 3 sata u kolima.
Znam jos mnogo njih koji takodje provode minimum toliko, a ima ih i na forumu par.

Sent from my Sony
3 sata u toku dana, ali ne u kontinuitetu pa da toliko zasmeta sunce.

Mada ja generalno volim leto i toplotu do neke mere tako da ne očekujem da se složimo, ni klimu ne palim dok ne predje 30 i to ako stojim u gužvi. Kad je auto u pokretu mnogo mi vise prijaju otvoreni prozori
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I ja isto to volim, sto i napisah, ali ne pricam iskljucivo iz licne perspektive.
U kolima je daleko veca temperatura, nego kada ti setas ulicom ili si na bajku i slicno.
Svaki detalj se upece, pa ne mozes da pomeris ruku, jer bude vrelo.
I ti i Goblin ste odrecni, a realno je sve ok, dokle god vlasniku prija.
Goblin je osetljiv, neko drugi nije, sve je stvar ukusa i tolerancije.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da li se kazneni bodovi brisu u roku od dve godine od nacinjenog prekrsaja ili od dana presude za taj prekrsaj?
I da li se brisu ako se ne nacini isti prekrsaj ili ne sme nikakav prekrsaj da se nacini koji za sobom povlaci dobijanje bodova?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Od dana presude.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Od pravnosnažnosti presude.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Gaginh0 napisao:Da li se kazneni bodovi brisu u roku od dve godine od nacinjenog prekrsaja ili od dana presude za taj prekrsaj?
I da li se brisu ako se ne nacini isti prekrsaj ili ne sme nikakav prekrsaj da se nacini koji za sobom povlaci dobijanje bodova?
Bodovi se brisu ukoliko u dve godine ne ucinis ni jedan prekrsaj koji sa sobom nosi kaznene poene.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

:uf:

Hvala :)

Slika
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Trebalo bi da se za taj jedan prekrsaj brisu bodovi posle dve godine bez obzira na neke druge bodove dobijene posle tog prekrsaja, za njih se isto brisu kad prodju njihove dve godine, tj. ne brisu se svi odjednom nego kako kojem isticu dve godine tako se brisu.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Tako sam i ja mislio da jeste, ali sam procitao u nekom clanku iz 2009. isto ovo sto je Hawkeye napisao...

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bodovi važe dve godine i to je to, svaki za sebe, jedino se istek bodova pauzira u vreme trajanja zabrane.
Odgovori