Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od ivancho »

Ne sećam se gde je bila priča o ovome, ali našao :D

Slika
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

A da li se sećaš višenedeljne kolone ljudi koji idu na traktorima i frezama 99. godine za vreme bombardovanja. Na hiljade ljudi. Oni nisu imali ništa u Kraljevu i nisu prodali ništa tamo. Šta je sa tim ljudima?

Vi pričate o možda 30% ljudi dole. Šta je sa ostalima koji su ostali i posle bombarodovanja pa su puškama oterani (pod uslovom da su imali sreće i nisu ubijeni).
Dzoni_m napisao:
I ne kazem da to nije legitimno. Nemam ja problem sa tim. Cisto pricam kako jeste i svoja zapazanja. Ostaje samo onaj element "borbe" za to Kosovo i puna su im usta toga a prvi su uradili potpuno suprotno, nisu oterani nego su trgovali i odselili se. Prema tome, hajde lepo da zatvaramo to poglavlje i da ne bacamo pare za razne zajednice, pomoc, izdvojene kancelarije, dodatke i slicno.
Bili bi oterani svi na ovaj ili onaj način. Sramota je da neko tako govori.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dzoni_m napisao:Do 1999. sve je bilo izgradjeno, samo su poceli da dolaze, kupuju placeve i kuce (u mojoj ulici 3 kuce su prodate 2 meseca pred pocetak bombardovanja).
Bombardovanje je "trebalo" da bude 1998., ali ga je Holbruk odložio za 6 meseci.
Drugar koji je u Prizrenu bio u vojsci je već tada bio u tenku i 9 meseci van kasarne. Borbe su se uveliko vodile te 1998. i zbog toga što nisu prekinute i došlo je do bombardovanja 1999.

Da ne pričam da je moja generacija još 1993. išla sa puškama do prodavnice u Đakovici i sl.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Da su ti ljudi stvarno hteli da dođu u Kv došli bi mnogo ranije. Ne bi čekali bombe.

A kad se zakuvalo baš dobro uzimali su koliko im daju samo da spasu porodice.

Ima jedna anegdota koju mi je pričao profesor istorije. Kada su kod njegovo prijatelja dole na Kosovu došli šiptari da mu nude novac za kuću prvo što su ga pitali je gde se seli. On im je rekao da ide za Kraljevo na šta su oni odgovorili da ne mogu da mu daju punu cenu jer će opet morati da ga sele za koju godinu. Da je rekao Beograd dali bi mu više.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja sam isto bio te 98. U Prizrenu izbačeni iz kasarne Car Dušan Silni negde u decembru 97. i moja jedinica je bila stacionirana u mestu Landovica izmađu Prizrena i Đakovice.

TT Asus Zenfone 2
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

VP 4445? 2001. Leskovac, 2002. Medveđa
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

mante se politike, to nikom nije nista dobro donelo

nego momci
Slika
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tužno bilo, tužno prošlo, problem je što je tužno i dalje. Doduše, gledajte koliko se globalno ceo svet raspada na froncle. Ono što smo mi lokalno preturili preko glave je ništa u odnosu na ovo šta se dešava i šta će se dešavati.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

:masem: :kafa:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kada pokusam da sagledam globalno situaciju, ne samo ovde nego uopste u svetu, mislim da se stvari nisu bitnije menjale od WWII. Sukobi traju, manje ili vise intenzivno. Pogledajte Siriju, golansku visoravan, ucesce SSSR tamo i USA, gasovode, ..., sve to traje vec neko vreme.

I opet crkva, bogom dana da manipulise velikim narodnim masama.
Zamislite da nema sunita, alavita i siita :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mr.Rotor napisao:A da li se sećaš višenedeljne kolone ljudi koji idu na traktorima i frezama 99. godine za vreme bombardovanja. Na hiljade ljudi. Oni nisu imali ništa u Kraljevu i nisu prodali ništa tamo. Šta je sa tim ljudima?

Vi pričate o možda 30% ljudi dole. Šta je sa ostalima koji su ostali i posle bombarodovanja pa su puškama oterani (pod uslovom da su imali sreće i nisu ubijeni).

Ja se secam dobro. Lepo sam ja napisao, samo ti neces da citas. Ti koji su dosli sa traktorima i frezama su morali dalje a doslo je mnogo njih pre tih u traktorima. Da oni to nisu radili drugacije bi bilo.
Ja pisem vremena koje pamtim, a bilo je toga i pre 1990. Cele osamdesete. Sta mislis kada je "Mala Albanija" dobila ime? Itekako su dolazili ranije. Krenulo je to od demonstracija sa pocetka osamdesetih. Da je samo KV bilo bi i dobro. Nis je jos jedan primer.

Nebitno je sada, ti mozda sto su prodali 1999. su i bili u prostom izboru uzmi ili ostavi, ali ovi ranije sigurno nisu. Ne menja cinjenicu da to poglevlje treba zatvarati. Ili ce nam vreme samo zatvoriti opet skuplje nego sto bi sada platili cenu. Kao i uvek.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

:o :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dzoni_m napisao:
Mr.Rotor napisao:A da li se sećaš višenedeljne kolone ljudi koji idu na traktorima i frezama 99. godine za vreme bombardovanja. Na hiljade ljudi. Oni nisu imali ništa u Kraljevu i nisu prodali ništa tamo. Šta je sa tim ljudima?

Ja se secam dobro. Lepo sam ja napisao, samo ti neces da citas. Ti koji su dosli sa traktorima i frezama su morali dalje a doslo je mnogo njih pre tih u traktorima. Da oni to nisu radili drugacije bi bilo.
Ja pisem vremena koje pamtim, a bilo je toga i pre 1990. Cele osamdesete. Sta mislis kada je "Mala Albanija" dobila ime? Itekako su dolazili ranije. Krenulo je to od demonstracija sa pocetka osamdesetih. Da je samo KV bilo bi i dobro. Nis je jos jedan primer.

Nebitno je sada, ti mozda sto su prodali 1999. su i bili u prostom izboru uzmi ili ostavi, ali ovi ranije sigurno nisu. Ne menja cinjenicu da to poglevlje treba zatvarati. Ili ce nam vreme samo zatvoriti opet skuplje nego sto bi sada platili cenu. Kao i uvek.
I raniji iseljenici su bili prinuđeni da prodaju. To je trajalo još od 60-ih godina. Ako ti jednog dana dođu i kažu "platićemo ti iznad cene", pa sledeći put "po ceni", pa je svaka sledeće ponuda sve gora, naravno da je to prinuda i iseljavanje. Izbeglice iz 1999. su samo oni koji su ostali na kraju.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Kod nas u firmi je 15tak radnika koji su izbegli sa Kosova. Uglavnom su to ljudi koji su izbegli od 97. do 99. i dobro sam upoznat sa sranjima koja su se tamo dešavala. Dosta pre toga je situacija bila nategnuta i to se pripremalo decenijama.

Kevini roditelji su se odselili iz Gnjilana šezdesetih ali dole nisu prodali ništa jer tada još niko nije ni nudio novac. I dalje im stoje kuće dole u Paralovu.
Odgovori