Bili bi oterani svi na ovaj ili onaj način. Sramota je da neko tako govori.Dzoni_m napisao:
I ne kazem da to nije legitimno. Nemam ja problem sa tim. Cisto pricam kako jeste i svoja zapazanja. Ostaje samo onaj element "borbe" za to Kosovo i puna su im usta toga a prvi su uradili potpuno suprotno, nisu oterani nego su trgovali i odselili se. Prema tome, hajde lepo da zatvaramo to poglavlje i da ne bacamo pare za razne zajednice, pomoc, izdvojene kancelarije, dodatke i slicno.
Bombardovanje je "trebalo" da bude 1998., ali ga je Holbruk odložio za 6 meseci.Dzoni_m napisao:Do 1999. sve je bilo izgradjeno, samo su poceli da dolaze, kupuju placeve i kuce (u mojoj ulici 3 kuce su prodate 2 meseca pred pocetak bombardovanja).
Ja se secam dobro. Lepo sam ja napisao, samo ti neces da citas. Ti koji su dosli sa traktorima i frezama su morali dalje a doslo je mnogo njih pre tih u traktorima. Da oni to nisu radili drugacije bi bilo.Mr.Rotor napisao:A da li se sećaš višenedeljne kolone ljudi koji idu na traktorima i frezama 99. godine za vreme bombardovanja. Na hiljade ljudi. Oni nisu imali ništa u Kraljevu i nisu prodali ništa tamo. Šta je sa tim ljudima?
Vi pričate o možda 30% ljudi dole. Šta je sa ostalima koji su ostali i posle bombarodovanja pa su puškama oterani (pod uslovom da su imali sreće i nisu ubijeni).
Bili bi oterani svi na ovaj ili onaj način. Sramota je da neko tako govori.
I raniji iseljenici su bili prinuđeni da prodaju. To je trajalo još od 60-ih godina. Ako ti jednog dana dođu i kažu "platićemo ti iznad cene", pa sledeći put "po ceni", pa je svaka sledeće ponuda sve gora, naravno da je to prinuda i iseljavanje. Izbeglice iz 1999. su samo oni koji su ostali na kraju.Dzoni_m napisao:Ja se secam dobro. Lepo sam ja napisao, samo ti neces da citas. Ti koji su dosli sa traktorima i frezama su morali dalje a doslo je mnogo njih pre tih u traktorima. Da oni to nisu radili drugacije bi bilo.Mr.Rotor napisao:A da li se sećaš višenedeljne kolone ljudi koji idu na traktorima i frezama 99. godine za vreme bombardovanja. Na hiljade ljudi. Oni nisu imali ništa u Kraljevu i nisu prodali ništa tamo. Šta je sa tim ljudima?
Vi pričate o možda 30% ljudi dole. Šta je sa ostalima koji su ostali i posle bombarodovanja pa su puškama oterani (pod uslovom da su imali sreće i nisu ubijeni).
Bili bi oterani svi na ovaj ili onaj način. Sramota je da neko tako govori.
Ja pisem vremena koje pamtim, a bilo je toga i pre 1990. Cele osamdesete. Sta mislis kada je "Mala Albanija" dobila ime? Itekako su dolazili ranije. Krenulo je to od demonstracija sa pocetka osamdesetih. Da je samo KV bilo bi i dobro. Nis je jos jedan primer.
Nebitno je sada, ti mozda sto su prodali 1999. su i bili u prostom izboru uzmi ili ostavi, ali ovi ranije sigurno nisu. Ne menja cinjenicu da to poglevlje treba zatvarati. Ili ce nam vreme samo zatvoriti opet skuplje nego sto bi sada platili cenu. Kao i uvek.