Koji auto kupiti do 4000 eura?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Nenadnesa81
Reactions:
Pridružio se: 16 Jun 2012, 14:37

Koji auto kupiti do 4000 eura?

Post od Nenadnesa81 »

Pozdrav svima, interesuje me vase misljenje oko kupovine polovnog automobila do 4000e, koji je najbolji po odrzavanju,potrosnji,servisu,delovima,itd...
Sta se najvise isplati kupiti za Srpske puteve??
Dvoumim se najvise izmedju Opel Astre G, Golfa 4, Seat Ibize, Pezoa 307 i Reno Megana.
Za sada sam trenutno najvise za Opela zbog odrzavanja i potrosnje,ali me ipak interesuju vasa misljenja oko svega i iskustva.
Hvala unapred svima na odvojenom vremenu.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Koji auto kupiti do 4000 eura?

Post od Cherokee »

Jedno pitanje: koji te od Megana interesuje, 1 ili 2?
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Imas vec temu skoro istu pa prelistaj sve redom

viewtopic.php?f=9&t=885
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Nenadnesa81
Reactions:

Post od Nenadnesa81 »

Megan 2,za 1 sam cuo da se dosta kvare,mada opet sve je relativno,da je 2000+ godiste bilo koji od navedenih.
Kvcali hvala,prelistacu,nov sam na forumu,pa nisam jos sve istrazio.
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Taj ko ti je rekao za Megana 1 da je nepouzdan te je slagao zestoko ;) Od Megana 2 je pouzdaniji a i jeftiniji za odrzavanje. Ako imas neka konkretna pitanja, samo izvoli.

Sent from my elektricna ringla
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

:plusone: Megan 1 i Megan 2 su dva sveta. Za naše puteve i naš standard Megan 1 je mnogo bolji od dvojke. A plus što za te pare može da se nađe mnogo bolji primerak starog modela nego novog. Mada ako ti treba porodični auto ili za prevoz nečega, ja bih pre gledao Scenic 1, veći je, a isto košta. I preporučio bih ti npr. (sasvim subjektivno :mrgreen: ) 406, jer je stariji model od 307-ice i pouzdanija je (daleko od toga da je 307-ica loša), ali 406-ica je za klasu veći auto, ako ništa drugo. I nemoj da te plaše sa skupim francuskim održavanjem, ono je danas manje-više isto za svaku marku.
Имам једно потпитање...
Nenadnesa81
Reactions:

Post od Nenadnesa81 »

Pa ja iskren da budem nemam pojma,sto se tice svega sam totalni laik,ali pratim,citam testove,misljenja ljudi itd,mada sam iskreno najvise za nekog svabu(astra g,golf 4 ili seat leon ili ibiza) nekako mi vise poverenja ulivaju,znam jedino da su kruci od francuza,a o odrzavanju itd pojma nemam.A svidja mi se recimo mnogo laguna hatch back,a za njih pa mnogo losih komentara cujem za elektroniku,pa sam u totalnoj nedoumici oko svega,ali ima vremena,ne zurim,a tek sam poceo da razgledjujem i raspitujem oko svega,tako da mi je svaki savet i misljenje dobro doslo.Naravno u kupovinu necu ici bez nekog proverenog majstora,jer sigurnosti danas nikad na pretek.
Evo konkretno da sumiram sta me najvise interesuje:
1. Opel Astra G
2. Seat Ibiza ili Leon
3. Golf IV
4. Renault Laguna

Sta bi po vama od ovih bilo najisplativije i najbolje za kupovinu i da pomogucstvu motor bude bar 1.6 ili 1.8,a isto ako mozete sta je bolje i isplativije, da li benzin/gas neki tipa 1.6 ili dizel 1.8 ili 1.9?
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Laguna ti ne treba ni dzabe...

Sto se tice izbora, sa tim motorom ti je Megane 1 najbolji izbor.
Korisnikov avatar
aleexis
Reactions:
Pridružio se: 15 Jun 2012, 22:56
Garaža: Opel Astra G

Post od aleexis »

Seat leon svakako ako bi se mogao naci dobar za te pare...auto je zlo ;)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mogu Astru da ti preorucim i siguran sam da za te pare jeste najbolji izbor..
Uvek je bolje da uzmes benzinjaru polovnu, manje ce te boleti glava, dizel tih godina je macka u dzaku...

sto se tice astri idi na 1.6 16v, mozes i na 1.8 ali su dosta retki...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nenade, dobrodošao.

Moj je savet da se koncentrišeš na C segment, kao što si i sam procenio. Lagune, 406 i slični, iako se mogu naći za te pare, znače i skuplje održavanje, jači motor i skuplju registraciju itd.
U tom segmentu veliki je izbor, ali mislim da si dobro odabrao ovo što si već naveo. Da nisam kupio Civic, verovatno bi Astra bila i moj izbor. Po onome što znam o svim ovim modelima, Astra G ima negde najbolji odnos uloženo-dobijeno. A za 4000e se može naći vrlo dobar primerak.
Ako nisi pratio, baš ovih dana Day Walker planira da se oprosti od svoje Astre. Više o autu možeš pročitati ovde... viewtopic.php?f=2&t=842
Taj auto sam ja hteo da kupim od njega prošle godine, ali nije bio na prodaju. Preporuka što se mene tiče, kontaktiraj ga pa vidite da li možete da se dogovorite.
Posetite www.garaza.rs !
Nenadnesa81
Reactions:

Post od Nenadnesa81 »

Hvala svima na postovima, nekako sam sveo skoro sve na seat leona i opel astru g za sada,jos uvek se dvoumim oko svega,ali ne zurim,nista hitno nije,pa jos razmatram sve varijante.
Interesuje me o seat leonu nesto vise,ako neko ima iskustva sa njim oko odrzavanja,kvarova,potrosnje,sve u sustini,deluje mi bas zanimljivo,ali bas ne znam nikog ko ga ima,a ni neke testove ne uspevam da pronadjem.
Sto se tice lagune,nisam je odbacio skroz,ali je nekako izostavljam,pezoa isto slabije razmatram,prednost ipak dajem svabama,pa i na ustrb udobnosti u odnosu na francuze,ali eto u opticaju trenutno astra i leon,pa cu videti jos.
Hvala svima jos jednom.
Odgovori