Nisi ga dobro umesio. Ja sam sa epoksi repair zakrpio rupe na puntu posle onog pranja steze odmah i posle brusilicom možeš da brusiš.Bax napisao:Nabavio sam neke rucice kocnica za Mondiu, pa ih repariram, kako je najbolje da zakrpim pukotinu u nekoj plastici, otprilike je kao nokat, probao sam neki epoxy dvokomponentni lepak, ali se nesto slabo susi, vec 2 dana je gnjecav...
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Biciklizam
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Re: Biciklizam
aj probacu ponovo, moguce da je lose umeseno....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sh@rance
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
U cemu si vozio danas bajs?
- Sh@rance
Ako misliš na garderobu u majci i trenerci i nosio gornji deo sa sobom ali ga nisam oblačio.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Da, na to sam mislio. 
Inace mogao bi da resetujes brzinomer, cisto da znas koliko si presao sa tim bajsem.
Inace mogao bi da resetujes brzinomer, cisto da znas koliko si presao sa tim bajsem.
To je 29"?
Kako ti se cini spram 28" trekinga?
Po asfaltu, pretpostavljam da je dosta bolji po terenu
Kako ti se cini spram 28" trekinga?
Po asfaltu, pretpostavljam da je dosta bolji po terenu
- Sh@rance
Pa šta znam totalno dva različita bajsa ali skoro sve je na strani kenjca. I po asfaltu i po terenu brži je i udobniji cannondale dosta je podvozan i stvarno ide odlično i lagano. Ovde mi se čini da lula ide u -

28" je mnogo tiša na asfaltu i mnogo je bolji položaj sedenja(bar meni odgovara uspravnije sedenje) ali sa kenjcom vidim da mi brzina skočila za 10km/h u totalno opuštenijoj vožnji u odnosu na trrekinga. Gume 29" su mnogo bučnije verovatno zbog krampona, dosta je lakši bajs i udobniji.
Danas sam uspeo da napravim 44km/h po ravnom iz zezanja, dok sam sa foressterom uspeo samo jednom da napravim 42km/h i to kada me jurio prošle godine staford na putu između Progara I Kupinova negde kod onog vodotornja.

28" je mnogo tiša na asfaltu i mnogo je bolji položaj sedenja(bar meni odgovara uspravnije sedenje) ali sa kenjcom vidim da mi brzina skočila za 10km/h u totalno opuštenijoj vožnji u odnosu na trrekinga. Gume 29" su mnogo bučnije verovatno zbog krampona, dosta je lakši bajs i udobniji.
Danas sam uspeo da napravim 44km/h po ravnom iz zezanja, dok sam sa foressterom uspeo samo jednom da napravim 42km/h i to kada me jurio prošle godine staford na putu između Progara I Kupinova negde kod onog vodotornja.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kakvu zbrku pravi imperijalni sistem mera... 29-ka po meni prakticno ne postoji jer je to bicikl sa tockovima istim kao na biciklima od 28 inca. Balon gume, isto kao i na kolima, kamionima, bagerima i avionima, moze biti ovakav ili onakav, ali to ne moze da utice na precnik felne, sto je u slucaju 29-ke kao i na 28 biciklima - 622mm.
Sarance, imamo istu lampu.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sarance, imamo istu lampu.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Izmisljanje rupe na saksiji sa tim tockovima. Proizvodjacima bio pad profita sa postojecim 26" tockovima pa vele daj nesto novo "revolucionarno" da im poturima.

Dobro, nije zanemarljiva debljina gume na tim biciklovima 
Ali slazem se da u svetu felni i guma, postoji toliko oznaka, da ja i dalje moram da proverim sta je sta, pre nego sto recimo kupim gumu
Edit: znaci ja teorijski mogu da furam iste tockove na mtb 29ki i trkeingu 28ci?
Naravno pod uslovom da gume mogu kroz vile da prodju.
Ali slazem se da u svetu felni i guma, postoji toliko oznaka, da ja i dalje moram da proverim sta je sta, pre nego sto recimo kupim gumu
Edit: znaci ja teorijski mogu da furam iste tockove na mtb 29ki i trkeingu 28ci?
Naravno pod uslovom da gume mogu kroz vile da prodju.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Naravno da nije zanemarljiv profil gume jer on odredjuje krajnji precnik tocka, ali je problem u pravljenju konfuzije u, za prosecnog coveka, inace komplikovanom sistemu oznaka. Zasto dirati nesto sto funkcionise kao sto npr. funkcionise u svetu auto-guma. Tu vise nema greske cim covek prvi put shvati sta je sta. Treba pustiti svabe da pisu standarde, ostali da gledaju. Muka me uhvati kad procitam npr. toliko i toliko inca pa jos i 3/4.-D