Evo cekam sestrinu, mora da je zameni do kraja ove godine posto se strahovito menjaju pravila placanja za elektricne automobile. Posto je auto vlastnistvo liz kompanije koja je vlastnistvo njene firme nadam se da ce dobiti lepu otkupnu cenu

Ja sam joj rekao da bi je kupio za bas tu cenu - oko 10.000 Eur. Inace ima ih vec od 15.000Eur
http://ww4.autoscout24.nl/?atype=C&make ... sort&dtr=s Inace skoro su sve u maksimalnoj opremi - bose, koza i sl... Npr moja sestra je prosla skoro 60.000km bez da je isla na servis (odrzavanje), kocnice skoro nisu ni nacete i sl. Mada je na 80.000 odradjena reparacija prenosnog (menjac??) sistema, ali ne zna tacno sta - samo su joj ga uzeli i vratili za 2 dana.. E da i prednji niski spojler je dva, tri puta odvaljivala, i na kraju su odustali od vracanja
Nemam ideju koliko tacno energije moze da se uskladisti - to mozes da pogledas na njihovom site-u. Evo nasao sam 16kWh (
http://nl.opel.be/apps/Media/Showroom/P ... ecs_NL.pdf). Znam samo da je moja sestra vec 3 puta isla za Spaniju sa njom i osim ekstremno malo raspolozivog prostora za paakovaanje / putnike nije imala vece probleme sa njom. Benzina trosi oko 5-6l na 100km i ima domet od oko 500-600km...
On nema preformanse samo na struju - on ide samo na struju (uvek), a sus motor sluzi samo kao generator da dopuni baterije / direktno napaja elektro motor. Ja sam odusevljen preformansama posebno u gradu - a na auto putu ide kao dizelas - jak momenat se oseti, ali se isto tako oseti da bas i ne puca od snage
Najvise sam razocaran kvalitetom enterijra, ali od opela se i nije moglo vise ocekivati

A najvise sam odusevljan aplikacijom sa kojom mozes da cackas po autu od kuce - sve zive parametre...
Naravno da 95% ljudi prelaze do 60km dnevno samo na struju, a posebno ako imas na poslu dzabe punjenje. Kod nas su brzi punjaci (kucni) od 900Eur-a. Recimo kod nas svi macdonalds-ovi restorani imaju brze punjace, pa cesto tamo stanemo da ga dopunimo - pa tako i znam iz prve ruke da za 1h ne moze bas puno da se dopuni