http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/596984 ... ola-u-krviH4wkeye napisao:Imaju uglavnom svi alkometre sad, bar bi trebalo. I sve zavisi od PU do PU, vise se sada koriste ali ima opet i kad se ne koriste, sto zbog procene policajca sto zbog lenjostiA naravno malo je to i prevencija, kao kontrolisace se prisustvo alkohola pri svakom zaustavljanju, cisto da utice malo na ljude da porazmisle pre nego sto popiju.
U Pozarevcu je prethodne nedelje kontrolisano 1930 vozaca od kojih je 33 bilo pozitivno na alkohol. 15 je imalo do 0.30 promila, a 18 preko 0.30. Rekorder je Kostolcanin sa 2.72 promila.
Na istom uredjaju se radi merenje samo se cevcica stavi. AlcoQuant 6020 je taj uredjaj, to su ovi novi, Dreger vise nema. Kazem ne brini se, MORA da ti da da duvas kako treba da je detektovao stvarno alkohol ne moze ovako. Ti kad dunes u njega on je u pasivnom rezimu i tu ti bukvalno samo ispise ili Ima Alkohola ili Nema Alkohola. Pa tek ako Ima Alkohola pise, onda se radi aktivno merenje sa cevcicom.Nikolaa napisao:pa kaze kao detektovao je malo alkohola... valjda po tom pravilu bi trebalo da mi da da duvam stvarno...
jel se na istom uredjaju radi i to "duvkanje" i pravo merenje?
narandzasti ekran, crni uredjaj sa okruglom cevkom na sredini?
mene retko zaustavljaju pa ne mogu da razlikujem dreger i onaj drugi uredjaj za proveravanje dal ima alkohola...
kolko mi je drago sto si budan, ne bih spavao veceras, sad se cak razmisljam da se vratim da ih smaram koji me kurac upisuju u cuvenu svesku
i stvarno neverovatno, kad popijem pivo dva(barem jedno pet puta u ovih par godina kad su mi davali da dunem u to) im ne prikaze nista, a sad kad sam blejao kuci i jeo kokice kao ima alkohola
koje sranje od uredjaja
HahahaMilos napisao:Daj da nabavimo taj alkotester da vezbamo sa listerinom ili rum kasatom pa da zapisujemo merenja.