Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Scuderia »

Kazem ti uzmi tri vezbe i radi ih u seriji jednu za drugom, kreni sa duzim pauzama, a intenzitet povecavas skracivanjem iste.

http://www.youtube.com/watch?v=QCqWeAL2xb4

Evo oni rade s pauzama od 10sek, ti kreni od 60sek pa smanjuj, veruj mi dok ne doguras do 10 ima da se otelis i 3x dodjes do cilja, radi 15-20min jer je to vise HIIT nego steady pace kardio.

Edit: Sad vidim kazes za koleno, pa ti ako lagano ne mozes da trcis onda insanity, t25 i slicne stvari tek ne mozes ni probati. Cak i meni za zdravim kolenima treba dobro zagrevanje pred nagle skokove iz cucnja inace zaboli.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Scuderia napisao:Nije ni bitno, uzmes bilo koja tri pokreta i forsiras tempo pri kom ces pasti :D
Koliko je ovo efikasnije od voznje bajsa sat vremena?
Meni se 10kg nakupilo na stomak i ruke i to je sve.
Bajs mi je lakse zbog noge (slomio pre nepunih 5 meseci)n ali ako je ovo bas efikasnije za skidanje kg, probao bih zasto da ne.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

MM idi na plivanje, ako su ti sjebana kolena to je najbolje rešenje
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bicikl je ok za kolenca

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Comi napisao:
Scuderia napisao:Nije ni bitno, uzmes bilo koja tri pokreta i forsiras tempo pri kom ces pasti :D
Koliko je ovo efikasnije od voznje bajsa sat vremena?
Meni se 10kg nakupilo na stomak i ruke i to je sve.
Bajs mi je lakse zbog noge (slomio pre nepunih 5 meseci)n ali ako je ovo bas efikasnije za skidanje kg, probao bih zasto da ne.
U sustini mislim da je bajs najmanje efikasan za ove stvari. I ja sam vozio, ali vise zbog uzivanja nego zbog efekta. Traka sat vremena 60-70% max HRa (5-6 dana nedeljno) ili par puta nedeljno HIIT od 20min su efikasniji.

I zavisi sta planiras s misicima, ako skidas samo kg bilo kog tipa to je lako i brzo ces uspeti, ako ces samo salo da topis treba paziti na vise stvari.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Za pocetak mi je apsolutno nebitno sta skidam.
Cilj su farmerke za dva broja manje i manji stomak i to je sve. Tek od Marta cu poceti da obracam paznju na te stvari.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni je najludje, ja sam se rastocio skroz sa 67 kg, ali stomak je ostao, kais sam mogao da namotam oko stomaka dva puta....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni to smrdi na izgladnjivanje... Tako gubis sve, a nista kvalitetno ne dobijas, a logicno je da se na stomaku poslednje gubi.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Comi napisao:Za pocetak mi je apsolutno nebitno sta skidam.
Cilj su farmerke za dva broja manje i manji stomak i to je sve. Tek od Marta cu poceti da obracam paznju na te stvari.
Onda redovno kardio i pripazi malo na hranu. Vise proteinska, meso, mleko, jaja, riba, manje hleba, krompira, testenine, slatkog, grickalica, sokova.

Ja recimo bez treninga, sedeci mogu da izgubim 10kg samo ako smanjim hranu (mislim na to, ako se sve gubi i ne pazi na misice), tako da s hranom budi rigorozniji, a trening kao pomoc. Ima ljudi koji se kidaju na treninzima i na kraju dana ostanu u suficitu pa dzaba sve.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bax napisao:Bicikl je ok za kolenca

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Meni bolje od plivanja. Kad zapnem ko sivonja u vodi samo kreću da mi krckaju ove problematične tetive. Bicikl mnogo bolje doziram nego plivanje.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Scudi i Xeroj,

Nikakvo izgladnjivanje, vec biciklo, malo teretana i bazen i upravo ovakva ishrana sto Scudi napisa.
Imao sam 85kg pre dve nedelje, a danas 84 sa debelom trenerkom, debelim duksem i gumenim papucama.
Nikakvo izgladnjivanje, samo ovaj rezim pa kako bude.
Probao sam ovaj HIIT trening i noga me boli tj skocni zglob koji sam slomio pre 5 meseci.
Kontam da to jos ne krecem...bar jos mesec dana.
Ako ovo ne bude davalo zadovoljavajuce rezultate (cca 5kg mesecno), onda krecem na ovaj hiit pa kako bude.
Dobra sisa zlata vredi.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nemoj se zajebavati, spor, ali nesto duzi (oko sat vremena) kardio 65-70% max pulsa ce dati rezultat uz hranu, a zglob ako i dalje boli neka saceka HIIT.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

super su svi ti fitnes treninzi, naročito kad je kiša i zima, ali trčanje u prirodi ili brzo hodanje je majka svih aktivnosti. kad se tim najprirodnijim pokretima dodaju i drugi prirodni pokreti guranja i vučenja može čudo da se napravi. naravno, zdrava hrana se podrazumeva, a naročito povremeno gladovanje. jedan dan u mesecu treba piti samo vodu. najbolje je da to bude poslednji petak. meni recimo pomažu dva velika pravoslavna posta, božićni i uskršnji. osim dovođenja duha u ravnotežu sjajni su i za čišćenje tela od nagomilanih toksina. to me toliko preporodi da nemam nameru da odustanem do kraja života. mogu samo da povećam broj posnih dana u godini.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Scudi, kako da ocenim te procente pulsa?
Sa bajsom je to izvodljivo nekom standardnom brzinom od 20km/h?
Bas delujem kao zatucan, ali zaista sa tim procentima otkucaja nikada nisam imao dodira niti su me zanimali.
Dobra sisa zlata vredi.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Iskreno ni mene, radio bi odokativno, ako hoces precizno imas pulsmetar. Kod trcanja je to neki hod, do brzi hod, dok mozes da pricas, a da se ne zadises previse, verovatno slicno i na bajsu ako mozes da procenis. Ja sam na bajsu gledao da imam veci broj okretaja pedala, oko 80ak u minuti cini mi se, pa tako jedno 20-25km, to traje oko sat vremena.

Vise sam to rekao da bi skontao razliku izmedju HIITa i obicnog kardija, kod ovog prvog čuka radi max u intervalima, tipa sprint/pun gas na bajsu/ovo skakanje 20-30s, pa tolika pauza, pa opet gas, a kod drugog sat vremena konstantno si u tom manjem opsegu otkucaja. Ima bas dosta oprecnih misljenja, ali cesce citam da je ovaj spori kardio bolji za topljenje sala, mada aj znaj. Slicno je to.
Odgovori