Ovo nije tačno.Uroš napisao:
...posebno što je očigledno da gruvaju sumanute pare u brend i reklamu, pa se napravio ogroman hype.
Evo jedna fotka za Lazara, da se uključi malo

Ova je meni lepa
Ovo nije tačno.Uroš napisao:
...posebno što je očigledno da gruvaju sumanute pare u brend i reklamu, pa se napravio ogroman hype.
Sta ces kad ni felne ne znaju da napraveNemanja987 napisao:Ovo nije tačno.Uroš napisao:
Evo jedna fotka za Lazara, da se uključi malo![]()
Ova je meni lepa
Nemanja987 napisao:
Lazo, powerwall će biti dobra stvar, služiće kao bufer za potrošnju, obesmisliće dvotarifni sistem, pv sistemi će biti korisniji sami po sebi jer će noć moći da se premosti. Već ima nekih promena kojima snabdevači žele da se osiguraju protiv toga i zašite svoje interese i to je akuelna tema tamo. Stanovništvo ne gleda baš pozitivno na te promene kod distributera el. enegije.
Imaš neki link za delfine?Uroš S. napisao:Jeste, svi bogataši su Dan Bilzerian a Elon pravi origami u slobodno vreme i hrani bebe delfine siročiće na cuclu. O tom hajpu pričam, pored ostalog.
Powerwall i slične đakonije su tamo uglavnom subvencionisane. Treba i to uračunati.Laki021 napisao:Nemanja987 napisao:
Lazo, powerwall će biti dobra stvar, služiće kao bufer za potrošnju, obesmisliće dvotarifni sistem, pv sistemi će biti korisniji sami po sebi jer će noć moći da se premosti. Već ima nekih promena kojima snabdevači žele da se osiguraju protiv toga i zašite svoje interese i to je akuelna tema tamo. Stanovništvo ne gleda baš pozitivno na te promene kod distributera el. enegije.
Ako te ne mrzi da kopas, nadji cenu u skupoj i jeftinoj tarifi, proceni koliko prosecno domacinstvo tokom dana moze potrosnje prebaciti iz nize u visu (tj da komplet sve prebaci u jeftinu), uzmi cenu za odgovarajuci PowerWall i sracunaj kada ce da se isplati?
Ili grubo, racunaj da ce da ti prepolovi racun za struju, koliko kosta PowerWall od 20-30kWh (taj bi vecini odgovarao cenim)?
Ovo sam tek sad primetio.Laki021 napisao:
Tesla postaje isfurana i nedovoljno skupa fora, svaka susa je vozi. U Cirihu su prosle god prodali 400 komada.