Biciklizam
Re: Biciklizam
Bajker, kolike diskove imas 180/160?
Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-E460 уз помоћ Тапатока
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Napred je 180 zadnji je 160mm. Razlog je jednostavan kada kocis nizbrdo pogotovo gde je jaci pad teziste ide vise napred pa je na tom tocku potrebnije jace kocenje u odnosu na zadnji. Kod kross motora ista je prica, napred je veci disc od zadnjeg.

Tako sam i ja imao, jednom sam na xc bajku video 203/140 

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Bajkeru ako će mo realno meni i ovi mehanički diskovi završavaju posao, tako da ne sumnjam da bi mi i klasa deore bila odlična. Mala je razlika u cenama, a malo bi unapredio bajs sa kočnicama. Nisam stigao danas ništa da napišem jer sam tek sada ušao u kuću, stigao mi je odgovor iz Planeta u vezi ceneBAJKER napisao:Tako je cika Zu, SLX i to stariji SLX M665 no sto Sarance razmislja da uzme, po meni odlican kompromis cene-kvaliteta.
Shrarance@ SLX je sasvim ok grupa, jeftiniji su zamenski delovi nego kod XT-a ovde mislim na paknove.
Tamo gde sam se spustao spustovi su trajali i po 40tak minuta konstantnog spusta, tako da odlicno zavrsavaju posao.
Deore je takodje odlican izbor cak i za zahtevniju rekreativnu voznju.
SHIMANO DEORE XT BL-M8000 + BR-M8000 DISK SET LEVA RUČICA + PREDNJA ČELJUST ( IM8000LFPRA100 ) oko 75,00 eur (u dinarskoj protivvrednosti)
SHIMANO DEORE XT BL-M8000 + BR-M8000 DISK SET DESNA RUČICA + ZADNJA ČELJUST ( IM8000RRXRA170 ) oko 78,00 eur (u dinarskoj protivvrednosti)
Tako da sam rezervisao ovaj novi XT pod uslovom da me ne ispale.
Na forestera ću da vratim promah kočnice a onaj XT sa forestera ću prodati pa ću malo umanjiti cenu

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Verovatno ćeš ih ti montirati pa ću ti dati krug da ih probaš 
Sa onom XT-om na foresteru sam slomio ruku sa ovim ću glavu
Upravo mi stigao mail o potvrđenoj rezervaciji i čim stigne šalju mi reče negde sredinom novembra.

Sa onom XT-om na foresteru sam slomio ruku sa ovim ću glavu

Upravo mi stigao mail o potvrđenoj rezervaciji i čim stigne šalju mi reče negde sredinom novembra.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Bajk ti je pod garancijom pa je bolje da ti oni u Planet Bajku ugrade kocnice. Cisto da te ne zajebavaju ako nesto sa kocnicama mehanicki nije dobro.

Nije to 465 dinara razlike, nego preko 5000dinjovanns napisao: za 465din razlike...

Za 465din vise mesecno skoro svako bi ih uzeo, ipak se ne uzimaju kocnice svaki dan.

U iscekivanju da budu gotovi ramovi, uzet jos jedan konjic u ergelu, simpaticni crveno stari Peugeot, Simplex oprema...
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Je l' to postala neka poslovna ideja? Sredjivanje preko zime i prodaja pred sezonu?

Pa i dalje ih uzimam samo za sebe, tj relaksira me to, a i uzivam u voznjama...
Zope ima dobar viseslojni lak, 60cm je ram, nema rdje. Ako je osovima u pogonu citava, na konju sam.
Ostalo ce biti lako, verovatno cu da mu radim neki fazon na upravljacu, kao bikove rogove, ima dobre kocnice, i sav je simpa, vec ga vidim kako ce da pici, inace je comfort ram, mada sam na test voznjama uvideo i njihove kvalitete na nasim deumovima
Zope ima dobar viseslojni lak, 60cm je ram, nema rdje. Ako je osovima u pogonu citava, na konju sam.
Ostalo ce biti lako, verovatno cu da mu radim neki fazon na upravljacu, kao bikove rogove, ima dobre kocnice, i sav je simpa, vec ga vidim kako ce da pici, inace je comfort ram, mada sam na test voznjama uvideo i njihove kvalitete na nasim deumovima
Poslednja izmena od Bax u 24 Okt 2015, 12:35, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kuzmanovic
Jasno mi je da uzivas u sredjivanju i voznji, ali nije mi jasno da ces voziti svih 5 bajseva. 

Pa to biranje pred voznju ima posebnu car...
- Kuzmanovic
Sasvim moguce, nemam pojma.