Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Biciklizam

Post od Geza »

Baxova garaža uskoro. :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Uzeo sam rame, Bjanki je ispao superb, u Bjanki boji :)
Rogonja je po izboru drugara isao u rubin crvenu...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sto kaze jedan moj drugar "Hipsteraj je jak u meni..."

Slika

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Danas sam imao bajsersko hipsterski dan...
Prvo jutarnja trgovina, pa preuzimanje lakiranih ramova, pa onda voznja Girinija i Raleja.
Peglao sam do Surcina, i ne zna se koji je bolji, od njih dva, Gir
ini je cak i kruci, sto je verovarno zbog tabulara...
Ali avaj, na povratku opet ssssss, zveknuo mi je i treci tabular od kad sa njima vozim, ovog puta nov, tako da to bas nije za ove puteve. Kosta najeftiniji Tufo 25 evra, bar da izdrze nesto, nego na 5 voznji zvekne....
Zadrzacu ih na jednom bajsu kao ekskluzivu, ostali ce lagano da imaju konverzije....

Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Drugari,

zbog problema sa kolenom verovatno i ja od proleca krecem sa rekreativnom voznjom bajsa. Kontam da je najbolje da sada preko zime uzmem bajs, ako sta treba da se doradi na njemu imacu dovoljno vremena, pa sam hteo polako da pocnem potragu i da se edukujem pre kupovine.

Do sada nisam nesto aktivno vozio biciklo, malo nesto na godisnjem, maksimalne rute su mi bile 20-25 kilometara za popodne, ali ciljam da u pocetku necu voziti ni toliko. Mislim da nema potrebe da za bajs dajem neke ozbiljne pare, doduse ne znam koliko bi dao.

E sada, trebaju mi sledeci saveti kako bi mogao da pocnem da pratim trziste:

- koji tip bicikla mi preporucujete? pretpostavljam da bi vecinom vozio po gradu, NS ima lepe staze za tu svrhu (videcu koliko i upotrebljive), uz poneki izlet van grada (pretpostavljam vikendom) kada budem imao vremena i kondicije

- koja velicina rama mi treba, da li velicina rama zavisi i od tipa bicikla? visok sam 170 cm

- sta mi preporucujete, da li da kupujem polovan ili nov bajs? pretpostavljam da bi mogao da kupim bolji polovan nego nov i nekako naginjem toj opciji ali me interesuje i vase misljenje

- koja cifra je uopste potrebna da se kupi iole pristojan bajs? da li mi je dovoljno 100 evra, mogu li proci i sa manje ili ipak trebam da platim vise? ne bih hteo da dajem mnogo novca u startu za bajs, sto zbog kradje a i zbog toga sto nisam siguran koliko cu ga i kuda voziti

Naravno, ako neko ima nesto zanimljivo da ponudi, rado bi kupio bajs i od nekog sa foruma.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ako ti treba samo rekreativni bajs, imam jedan zuti mtb za tvoju visinu, treba da se ulozi jedno 1000 din u novi pogon, i da se vozikas do mile volje... cena je 30evrica, samo da ga ne gledam vise.

Ako pak hoces nesro vise, bojim se da je malo 100 evra za dobar bajs, mada je to sve relativna stvar...

Ps. Evo je slikica malo oljustenog Zopea, inace kao da je malo vozen, lanac nije istegnut, sve lepo radi, za koji dan otvaram pogon, ako mi se tu posreci, bingo....

Slika

Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Bax, pusti mi na pp slike tog bajsa da ga vidim. Sto se tice cifre, znas kako, mogu ja da dam i vise za bajs samo nisam siguran da li to ima svrhu (ako ima, nije mi to problem).

Drugari,
molim za pomoc i odgovor na dole navedena pitanja :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pustio sam ti pp, a sto se tice pomoci, ovde su razliciti ukusi, ja cudo npr napravim , za cenu onih kocnica sa prethodne strane, neko ce ti reci da mora opaka lova da se pljesne, dok ja i sa basjem od 30 evra predjem 100 km u cugu, doduse ja ga usput rasklapam :)

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Risto pre upustanja u kupovinu posavetuj se sa doktorom da li ti je bicikl dobar za tvoj problem kolena. Npr ako imas istegnute ligamente kolena bajk je idealan ali problem moze da bude casica kolena, istrosenost kostiju usled ne podmazivanja unutar kolena. Dakle nista na svoju ruku nego pitaj doktora.
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Pozdrav Bajkeru,

upravo doktom mi je sugerisao bajs, imam problem sa upalom "pripojnog misica sa butne kosti na casicu". Prvo moram da odradim lecenje istog a nakon oporavka doktor mi je rekao da bi mi upravo voznja bicikla pomogla da ojacam te misice i da generalno drzim kolena u dobroj formi.

Molim te i za savete oko bicikla, sta i kako kupiti? Naravno, ako i ti imas neku ponudu, pogledao bih i to.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slika

Bjankic polako dobija svoju formu, napravljeni nosaci za sajle na ramu, moj izum, klasican budz :)

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Druže, divim ti se.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hvala Trojke, zajedno testiramo na prolece !

Sad mu resavam neki dobar pogon, jer je ovo prvi italijan koga imam, nije klasa al mi je drag nesto :)

za sada od drumasa, imam dva svajcarca, jednog engleza, italijana, i francuza...

Naravno buraz mi je glavni dizajner, ali dizajn je u funkciji upotrebljivosti, radimo da moze da se cepaju...

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Risto napisao:Pozdrav Bajkeru,

upravo doktom mi je sugerisao bajs, imam problem sa upalom "pripojnog misica sa butne kosti na casicu". Prvo moram da odradim lecenje istog a nakon oporavka doktor mi je rekao da bi mi upravo voznja bicikla pomogla da ojacam te misice i da generalno drzim kolena u dobroj formi.

Molim te i za savete oko bicikla, sta i kako kupiti? Naravno, ako i ti imas neku ponudu, pogledao bih i to.
Prvo bih te posavetovao da ides na broj ponavljanja po minuti a ne da ides da vrtis na snagu, dakle lakse da se vrte pedale ali sa vecim ciklusom po minuti, dakle vise obrtaja. Posto ce biti zimski period vezbaj u teretani na staticnom biciklu, takodje podesi na manji otpor ali vrti sat bez prestanka ujednacenim tempom.
Ne znam te pa ti ne mogu preporuciti shodno i tvom zdravstvenom problemu koji tip bicikle da potrazis, sta preferiras MTB ili neki treking, kakve bi ture pravio? Ravnicarske, gradske, do Ade i sl.
Slika
Odgovori