Porsche Macan

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Porsche Macan

Post od Milos »

Meni je pozadi nekako nedorecen,u ostalim delovima je odlican.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja jutroh videh plavog napucanog. Stvarno je ozbiljna pojava.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

goblin napisao:Porsche ima dizel od 382KS, samo sto se u Macan ne ugradjuje jaci od 258KS (i mene cudi zasto mu ne ugrade jaci 3.0TDI kada ga imaju na stolu). Jedini proizvodjac kod premijuma koji zaostaje sa dizel agregatima jeste Mercedes i to bas drasticno a i dalje mi nije jasno zasto do dopustaju....

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Odustaju od razvoja dizela i koncentrisu se na hibride
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Milos napisao:Meni je pozadi nekako nedorecen,u ostalim delovima je odlican.
Taj amorfni zadnji deo mi je i najprivlačniji. Ali kapiram te skroz. :thumbup:
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uroš S. napisao:
Taj amorfni zadnji deo mi je i najprivlačniji. Ali kapiram te skroz. Slika
Apsolutno se slazem, najlepsi detalj na Macanu mi je bulja, tri puta lepsa od Cayenna i Panamere recimo :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Meni najruzniji, ali kao celina je odlican. Pogotovo napucan.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

goblin napisao:Porsche ima dizel od 382KS, samo sto se u Macan ne ugradjuje jaci od 258KS (i mene cudi zasto mu ne ugrade jaci 3.0TDI kada ga imaju na stolu). Jedini proizvodjac kod premijuma koji zaostaje sa dizel agregatima jeste Mercedes i to bas drasticno a i dalje mi nije jasno zasto do dopustaju....

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Pa ne može preko noći nastati novi motor.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Pa nije preko noci. Vec duze vreme Mercedes kuburi sa snaznijim dizelasima dok konkurencija ima sta da ponudi... To da se okrecu hibridima je OK ali jedna takva fabrika ne bi smela da dozvoli da u jednom tako bitnom delu zaostaje bas drasticno duze vreme...
End off

Sto se tice Macana, super je ali to je jako malo auto koji vise dozivljavam kao "igracku" za zene, svalerke i decu bogatasa, dok nikako ne moze ispuniti ocekivanja i potrebe iole zahtevnijeg korisnika.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Predrasude su čudo.

Tako sam i ja mislio dok ga nisam probao a sad mislim da je vrhunski auto u pitanju. Ovde češće vidim žene (tačnije starije gospođe) za volanom većih džipova nego u Macanu. Macan i jeste auto za mlade i uspešne ljude koji imaju love da voze Porše a 911 im je premali.

Slika

Dizel možda jeste mana ovog auta ali ja Porše traktor ne bih uzeo sve i da ima 800ks.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Macanu najbolje stoji crna boja.

Ali kako izgleda strasno zavisi od sto faktora. Ima Macana koji potpuno bezveze izgeldaju a ima i onih koji su fantasticni. Najvise zavisi od felni, a felne se doplacuju kao od zlata da ih prave, doplata za one sa kojima je zaista ono sto treba da bude je oko 5000e. Onda ima jos sto dodataka, aluminijumski delovi i sl...

Sve u svemu izmedju osnovnog i napucanog Macana razlika je nebo i zemlja, ali je i cenovna razlika skoro pa duplo...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni je teget bolji
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Floyd napisao:Predrasude su čudo.
Nisu predrasude, i ja sam ga vozio.
Kako si zamislio da se u Macana spakuje cetvoroclana porodice i krene na npr. na skijanje?
Ili kako si mislio da napred komotno sedne muskarac od 1,90m i iza njega ostane dovoljno mesta da se komforno sedi?
Jesi li mu video prtljaznik, oces da kazes da je ono OK za sve potrebe...?

Macan je suvise mali auto da bi zadovoljio potrebe zahtevnijeg korisnika koji bi ga koristio i kao porodicni i kao poslovni auto.
Bas zato mu idealnu ciljnu grupu vidim u zenama (zena, svalerka, cerka...) ili mladjim osobama koje jos uvek nemaju potrebe za prostranijim SUV automobilom.

Pogotovo kada se ima u vidu kakav komfor i prednosti ima stariji brat Cayenne, onda je jasno gde je Macan pozicioniran i kome je namenjen.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Pa jel onda i tvoj a4 za zene, svalerke i cerke, jer jos losije zadovoljava potrebe prosecnog korisnika :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa ni A4 ne zadovoljava sve potreben, koliko sam samo puta kritikovao ponudu prostora na zadnjoj klupi i prtljaznik...
Medjutim, Macan ima jos manje mesta od A4 a treba da bude predstavnik SUV klase koja bi trebala bas da bude prepoznatljiva po dobroj ponudi prostora i prljaznika...
Kada u Macana namestim vozacko sediste kako mi odgovara (doduse i ja sedim dosta specificno), iza mene ne moze niko da sedne ALI BUKVALNO. I u A4 je bas tesno ali bude za nijansu vise mesta. Prtljaznik u Macanu je isto nikakav, u limuzini barem imas neku dubinu a ovde je bas kriticno.

Macan i Evok su automobili sa identicnom ciljnom gupom a u vecini slucajeva to nisu ljudi koji planiraju da takav auto koriste kao porodicni SUV.
Kupci Rendza i Porsche-a ako traze porodicni i svestrani SUV onda pucaju na Cayenne, Sport i VOG... dok je Macan namenjan mladjoj populaciji koja nema potrebe za porodicnim autom i nekim zahtevnijim varijantama, a tu su naravno sto sam vec i napisao zene, cerke, sinovi, svalerke... za koje je ovaj auto pun pogodak.

Pa evo i ja bi prvi zeleo Macana za svoju zenu ili sutra za dete, i mislim da bi to bio bas pun pogodak u obe varijante, dok meni ne bi bio dovoljan.
Odgovori