Bax napisao:Ja imam original fabricki termostat, koji je skinut sa mog auta, jer je zveknulo kuciste, i to se lako prepakuje u kuciste od pokvarenog, za 1 minut, posto je termostat bio OK.
Ako nekome drugom bude trebao, nek mi se obrati, dajem ga naravno free...
Jel moze to mozda da se prekrsti u termostat za moj auto?
Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
pa nisam bas siguran, treba da otvaraju na istom opsegu i zatvaraju, ako mozes da istrazis, mada fiat nije mnogo majmuniosao sa termostatima, taj sa punta je njihov stari tip termostata
ako ti odgovara, naravno nosi...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
nisam stigao da napisem resen problem sa termostatom (zamenjen) sistem ozracen . Radnu temperaturu sada postize za manje od 5min grejanje u autu je extra kao kad sam kupio auto.
Ma greje moj posle minut, tj. duva toplo, nego ne može do radne temperature nikako za manje od 5 minuta. Ili ja ne umem da ga nateram. Zato mislim da je ovo ipak bilo figurativno, u smislu "mnogo brže u odnosu na ranije".
E pa ovako posto vidim da ovde moraju da budu precizni podatci pet minuta je figurativno bar se tako meni cini posle 3-4 km (ni ovo nije precizan podatak o kilometrazi ne pratim km/sat ali orjentaciono mislim da toliko ima) postigao je radnu temperaturu. Ja sam odusevljen jer pre popravke postizao je radnu temperaturu u jutarnjim casovima posle 30 predjenih km mada ni ovaj podatak nije precizan i tacan u kilometar a grejanje je bilo slabo za razliku od sad kad stvarno extra greje. Tako da je Punto sto bi rekli remontovan!!!
Uzgred i gume sam zamenio na oba automobila stavio zimske mada je jos relativno toplo ali nista nas nesme iznenaditi!
Sa ovim Puntom nikad nije dosadno .... da li neko ima problem kada toci benzin pistolj na pumpi se iskljucuje ili vraca benzin bez obzira sto nije pun rezervoar vec oko pola rezervoara.
I kako se resiti tog problema????