Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Comi »

Kolege, potrebna mi je pomoc.
Od sutra krecem u teretanu, a ne znam sta bih mogao da radim u startu za skidanje stomaka i generalno za mrsavljenje. Znam da su kruzni treningi sa relativno visokim intenzitetom efikasni, ali mi je glupo skakati tamo pred svima, a i mesta ima malo.

Mislio sam da na traci pocinjem sa menjanjem tempa, pa brzo prelazenje sa trbusnjaka na cucnjeve sa tegovima.
Tako nekako.
Procitah na blogu nekog fitnes instruktora da ga vecina pita kako da skine stomak i kukove, a on svima ododgovara ''gomila cucnjeva'. Sta mislite o tome?
Mozda da kombinujem traku, bajs, cucnjeve, trvusnjake i planinarenje tzv?
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nemoj mene Laki, ja sam neko ko je trenutno previse zapusten da se bavi sportom, pa trenutno setam i vodim racuna o ishrani dok ne budem sposoban za jacu fizicku aktivnost, plus sto sam se bas ulenjio za bilo sta.
Nisu moji postovi odbrana mog doskorasnjeg nakaradnog zivotnog stila, ja moram da imam fizicku aktivnost i ne smem da imam visak kilograma, zeleo, ne zeleo.

To je ono sto ti ja pricam, jedno je fizicka aktivnost, a drugo je treniranje.
Fizicka aktivnost je da uzmes da se prosetas, da se istezes, zagrevas, neagresivne metode.
Kada neko.uzme da trci 10km ili da dize tegove, to je vec zbog postizanja necega, ne zbog zdravlja.
Upravo ta kosarka tebi vec na duze staze vise odmaze, nego sto pomaze.
Ne mora da znaci da ce ista da ti bude, ali je verovatnoca veca za neke probleme sa zglobovima i kolenima.
Ne mora neko da bude sposoban da uradi 10 zgibova ili sklekova, da bi vodio zdrav nacin zivota.

Smeta mi samo to sto se bez potrebe ocrnjuje neciji drugaciji nacin zivota i neko se pljuje zbog stvari koje se drugih ne ticu.

Gobline, naveo sam primere ljudi koji vecinom imaju malo vremena i to malo trose na stvari koje ih bise zanimaju, kod kijih je veca verovatnoca da ih ne zanima da se bave sportom, da treniraju, kao sto sam naveo i sve ostale koje ne zanima da treniraju.

Razlozi koje si naveo su u najmanju ruku smesni.

Ti si ubacio da svako ko ne trenira, ima 20 i vise kg viska, sto nema veze sa zivotom.
Pritom je taj visak opet fiktivan, proizvoljan, a cak i kada se uzme jedan standard, opet individualan.

Tek da nekome nesto dobro stoji je individualno...
Imas muskaraca koji su mrsavi, pa nose siroke stvari, onih koji su debeli, pa nose uske... I nekome tamo se to svidja.
Ako trazis takvu osobu, ne zanima te sto se to ostalima ne svidja.

Prvo moja devojka ne voli mrsave muskarce.
Upoznali smo se kada sam imao 105kg, sa recimo 5-7 kg viska od mog normalnog izgleda, sada sam ogroman sa 128kg i posto sam krenuo da vodim racuna o ishrani i poceo da se krecem, kaze mi da ne skidam ispod 100kg nikako.

Ukusi se razlikuju, zivotni stilovi se razlikuju, necije zelje se razlikuju, zanimanja...pa ne moram valjda to da ti objasnjavam?

@Crni, gresis, nemam nista protiv njega, osvrcem se samo na ono sto on prica, negde sam ga i podrzavao, ali je takodje i on malcice istrajan u fazonu da je provalio sve sto treba da se radi u zivotu, a to polazi od toga da svi treba da razmisljaju kao on.

E sada, moze neko misliti da je naprezanje tela i dovodjenje misica do limita, zdravo, ali nije.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Xepoj87 napisao:Prvo moja devojka ne voli mrsave muskarce.
Upoznali smo se kada sam imao 105kg, sa recimo 5-7 kg viska od mog normalnog izgleda, sada sam ogroman sa 128kg i posto sam krenuo da vodim racuna o ishrani i poceo da se krecem, kaze mi da ne skidam ispod 100kg nikako.
Da nema tvoja devojka neku sestru kojim slučajem? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vladapetr i Goblin, poslednje upozorenje
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Comi napisao:Procitah na blogu nekog fitnes instruktora da ga vecina pita kako da skine stomak i kukove, a on svima ododgovara ''gomila cucnjeva'. Sta mislite o tome?
Hmm ne bih rekao da je ovo tacno. Cak ako odemo u drugu krajnost, veca je sansa da ti se od cucnjeva zadebljaju donja ledja i trbusni zid i kad to ojaca da budes i malo siri u kukovima. Naravno to nije pravilo ili je nesto minimalno, ali kad smo kod cucnja i kukova, tesko da oni smanjuju struk, stavise to vazi za bilo koju vezbu.

Salo ne topis lokalno, nego gde god ga ima, po celom telu, skida se ravnomerno, a najvise ces primetiti po delovima gde ga najvise i imas, meni se najvise nakuplja na stomaku i grudima, a vidim lika na yt, sa 15% masti, izrezani trbusnjaci kakvi bi kod mene bili na <10%, ali buckasta faca i obrazi, tako da to gde imas najvise je genetski.

Najefikasnije ces otopiti salo kardiom i resenom ishranom, jos ako mozes da se pozabavis kalorijama, mnogo ces lakse kontrolisati proces, ako ces da cuvas misice trebace i tegovi, ako su ti samo kg bilo kog tipa bitni radi neke klasika treninge s tegovima, intenzivnije, 10-12+ ponavljanja, krace pauze, ali forsiraj kardio. Nema sad tu neke magicne vezbe koja skida salo samo sa stomaka.

Ako vec imas pristup tegovima radi ili 3x nedeljno full body s osnovnim vezbama ili neki split 4-5x nedeljno sa po jednom/dve misicne grupe dnevno. Sigurno ce ubrzati proces, ali radi sve, i gornji i donji deo tela, ne samo par vezbi.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ne postoji skidanje stomaka tj. Ne postoji ciljano skidanje masti sa određenih delova tela, nebitno da li je u pitanju dupe, stomak, noge. Masnoća se skida sa svih delova tela podjednako, a tek na kraju tek sa specifičnih zona(stomak) jer je tamo masnoće bilo i najviše.
1. Uređena ishrana
2.Jutarnji low intensive cardio natašte, 25dana mesečno, 60min.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Cek cek Scudi.
Daj mi neke primere tih vezbi tj tih programa.

Kada kazes cardio, mislis na trcanje i na bajs ili na nesto drugo?
Vodim racuna o ishrani poprilicno. Evo 6kg za 5 nedelja sam skinuo.
Dobra sisa zlata vredi.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Nemoj mene Laki, ja sam neko ko je trenutno previse zapusten da se bavi sportom, pa trenutno setam i vodim racuna o ishrani dok ne budem sposoban za jacu fizicku aktivnost, plus sto sam se bas ulenjio za bilo sta.
Nisu moji postovi odbrana mog doskorasnjeg nakaradnog zivotnog stila, ja moram da imam fizicku aktivnost i ne smem da imam visak kilograma, zeleo, ne zeleo.

To je ono sto ti ja pricam, jedno je fizicka aktivnost, a drugo je treniranje.
Fizicka aktivnost je da uzmes da se prosetas, da se istezes, zagrevas, neagresivne metode.
Kada neko.uzme da trci 10km ili da dize tegove, to je vec zbog postizanja necega, ne zbog zdravlja.
Upravo ta kosarka tebi vec na duze staze vise odmaze, nego sto pomaze.
Ne mora da znaci da ce ista da ti bude, ali je verovatnoca veca za neke probleme sa zglobovima i kolenima.
Ne mora neko da bude sposoban da uradi 10 zgibova ili sklekova, da bi vodio zdrav nacin zivota.

Smeta mi samo to sto se bez potrebe ocrnjuje neciji drugaciji nacin zivota i neko se pljuje zbog stvari koje se drugih ne ticu.

Gobline, naveo sam primere ljudi koji vecinom imaju malo vremena i to malo trose na stvari koje ih bise zanimaju, kod kijih je veca verovatnoca da ih ne zanima da se bave sportom, da treniraju, kao sto sam naveo i sve ostale koje ne zanima da treniraju.

Razlozi koje si naveo su u najmanju ruku smesni.

Ti si ubacio da svako ko ne trenira, ima 20 i vise kg viska, sto nema veze sa zivotom.
Pritom je taj visak opet fiktivan, proizvoljan, a cak i kada se uzme jedan standard, opet individualan.

Tek da nekome nesto dobro stoji je individualno...
Imas muskaraca koji su mrsavi, pa nose siroke stvari, onih koji su debeli, pa nose uske... I nekome tamo se to svidja.
Ako trazis takvu osobu, ne zanima te sto se to ostalima ne svidja.

Prvo moja devojka ne voli mrsave muskarce.

Ukusi se razlikuju, zivotni stilovi se razlikuju, necije zelje se razlikuju, zanimanja...pa ne moram valjda to da ti objasnjavam?

@Crni, gresis, nemam nista protiv njega, osvrcem se samo na ono sto on prica, negde sam ga i podrzavao, ali je takodje i on malcice istrajan u fazonu da je provalio sve sto treba da se radi u zivotu, a to polazi od toga da svi treba da razmisljaju kao on.

E sada, moze neko misliti da je naprezanje tela i dovodjenje misica do limita, zdravo, ali nije.

Sent from my Sony

Ja apsolutno nemam problem sa diskusijama koje vodim sa Herojem, negde se slazemo, uglavnom se ne slazemo :mrgreen: ali boze moj.
Svako iznosi svoje vidjenje teme, svoje razloge, cinjenice, obrazlozenja... i ne moramo jedan drugoga na kraju ubediti u suprotno. Moze svako na kraju ostati pri svom stavu ali tu je konstruktivna rasprava gde obojica mozemo izvuci neko novo saznanje ili vidjenje, a neko ko cita neka sam donese zakljucak.
Bitno je da je komunikacija skroz korektna bez spustanja na licni nivo, vredjanja, provokacija... a mislim da toga izmedju nas nema, bar nisam primetio. :doubleup:

Da ne bi vise duzio o ovoj konkretnoj diskusiji. Definitivno se ne slazemo, meni je tvoje vidjenje sporta skroz strano i potpuno drugacije posmatram sport.
Nikako ne mogu da se slozim da rekreativno igradnje kosarke koje je Laki pomenio ima vise stete nego koristi po coveka, cak i ako tokom te kosarke dodje do nekih povreda, pa i to je sastavni deo sporta koji ce mu uz to doneti mnogo vise dobrog od te povrede koja ce se sanirati...
Isto smatram da trcanje 10km, sposobnost da se uradi 10 zgibova ili sklekova... nije nikakav ekstremni napor niti je za te ciljeve potrebno ozbiljno bavljenje sportom, vec smatram da su upravo to neki pokazatelji da se neko nalazi u OK kondiciji kao rekreativac, sto moze biti samo pozitivno kako god da okrenemo.

Tvoja odlucnost da skines visak kilograma, pa cak i komentar tvoje devojke, samo govori u prilog svega sto sam vec napisao. Skroz je prirodno i normalno i pohvalo, to sto zelis da skines visak kilograma, sto zelis fizicki da se aktiviras, sto te devojka podrzava u tome... a to sto mislite da ti je dovoljno da dodjes do 100kg je samo neka trenutna procena (mada i to znaci ogromnih 28kg manje, sto je bas veliki posao) ali i velika razlika u odnosu na trenutnu tezinu. A verujem da se slazes da bi ti zivot bio neuporedivo kvalitetniji sa 100kg i OK kondicijom nego sada sa 128kg bez kondicije, a to i jeste poenta cele price. ;)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

@comi mozes li da trckaras, ako se ne varam ti si lomio nogu?

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Kardio bilo kog tipa. Licno nisam probao, ali po citanju definitivno je najpreporucljiviji ovaj memberov predlog za low intensity od sat vremena, znaci hod do brzi hod, 65-70% puls, al' ne moras meriti precizno, znaci neki hod gde mozes pricati s nekim, a da se ne zadises. Medjutim ima milion vezbi i bajs, i trcanje i HIIT itd...

Ja sam radio ovaj HIIT, izdrzavao sam 12-15min, u intervalima, 30 sekundi pun gas, 30 odmor, posle pred kraj odmor produzim i na 45-60s, ali to ne moras vise od 3x nedeljno ako budes radio tegove. Al' ja bi ti preporucio traku, hod, 1h.

http://www.youtube.com/watch?v=QCqWeAL2xb4

Za tegove cu ti na pp da ne gusimo ovde.

Edit: Sad videh Ivanov post, nemoj ovo da radis s lomljenom nogom, mislim na snimak, definitivno hod.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Ivane, mogu da trcim, ali ne brzo, a skakanje nikako ne mogu jer jos nemam odraz u povredjenoj nozi, a doskok je bas bolan.

A zasto brze hodanje sat vremena, a ne recimo trcanje 8km/h?
Nije efikasnije trcanje?
Dobra sisa zlata vredi.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Zato sto je za topljenje masti pogodniji low intensity od 65-70% max pulsa.

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Za mrsavljenje je najbolje trcanje + ubrza metabolizam dosta telu tako da je i na neki nacin investicija za buducnost.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ja cim se sagnem odem u VO2.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Milos napisao:Za mrsavljenje je najbolje trcanje + ubrza metabolizam dosta telu tako da je i na neki nacin investicija za buducnost.
ne trčanje nego brzi hod
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori