Vežbanje, dijete, teretana...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Trčanje je precenjeno i prevaziđeno. To niko vise ne radi ako je cilj da se smrša.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prošle godine se tri meseca spremao za polumaraton, svake nedelje bar tri trčanja, od toga bar jedno preko 10km. Ništa nisam smršao. Jesam se zategao i verovatno preraspodelio malo masti i mišiće ali vaga je pokazivala isto. Za samo mršavljenje sam imao više uspeha sa biciklom, što je verovatno manje kardio opterećenje ali dugotrajnije. I plus kod bajsa ima intervala sa većim opterećenjem kad ideš uzbrdo ili povremeno daš gas. Ravnomerno trčanje je dosta energetski efikasno, naročito kad se telo adaptira.
Ima bas puno teorija i raznih programa... U mom slucaju trcanje mi je najvise pomoglo.
Kada sam bio najkriticniji radio sam trcanje 5 puta nedeljno, ali ujutro na prazan stomak, lagani tempo oko 9km/h (zavisno od kondicije, sto duze da izdrzim). A od vezbi sam najvise forsirao trbusnjake i donji deo ledja.
Medjutim ishrana je bila bas ozbiljno redukovana, bukvalno mi je sve bilo proracunato u gram, i koristio sam AC dva meseca.
Uspeo sam da skinem blizu 25kg za jednu zimu i udjem u skroz korektnu kondiciju.
Posto vise nisam imao tako mnogo viska ali sam vise puta skidao tezinu do 10kg visa, meni je trcanje ostalo osnov svega.
Imam svoj program iskhrane koji se najvise bazira na strogo zabranjenim namernicama i nacinu pripreme, i nekim osnovnim pravilima (5 obroka, bez hrane par sati pred spavanje, manje porcije...), kada prigusti ubacujem AC (mada ne uvek).
A trening je uglavnom baziran na trcanju i to lagani tempo (9-10km/h) i sto duze, a nakon toga forsiranje trbusnjaka...
Eto, to je onako bas ukratko i uopsteno. Neko moze da odobrava ili ne odobrava, ni ja ne tvrdim da je idealno vec samo da je prilagodjeno meni.
Ali da daje rezultate to je sigurno, provereno i na meni i kod par prijatelja koje sam savetovao i koji su skidale lepe kilaze...
@Comi, kreces u NS u teretanu?
Kada sam bio najkriticniji radio sam trcanje 5 puta nedeljno, ali ujutro na prazan stomak, lagani tempo oko 9km/h (zavisno od kondicije, sto duze da izdrzim). A od vezbi sam najvise forsirao trbusnjake i donji deo ledja.
Medjutim ishrana je bila bas ozbiljno redukovana, bukvalno mi je sve bilo proracunato u gram, i koristio sam AC dva meseca.
Uspeo sam da skinem blizu 25kg za jednu zimu i udjem u skroz korektnu kondiciju.
Posto vise nisam imao tako mnogo viska ali sam vise puta skidao tezinu do 10kg visa, meni je trcanje ostalo osnov svega.
Imam svoj program iskhrane koji se najvise bazira na strogo zabranjenim namernicama i nacinu pripreme, i nekim osnovnim pravilima (5 obroka, bez hrane par sati pred spavanje, manje porcije...), kada prigusti ubacujem AC (mada ne uvek).
A trening je uglavnom baziran na trcanju i to lagani tempo (9-10km/h) i sto duze, a nakon toga forsiranje trbusnjaka...
Eto, to je onako bas ukratko i uopsteno. Neko moze da odobrava ili ne odobrava, ni ja ne tvrdim da je idealno vec samo da je prilagodjeno meni.
Ali da daje rezultate to je sigurno, provereno i na meni i kod par prijatelja koje sam savetovao i koji su skidale lepe kilaze...
@Comi, kreces u NS u teretanu?
meni trčanje najviše pomoglo za skidanje težine, ali sam sjebao koleno 
već tri nedelje sam na pauzi
srećom uporan sam sa ishranom pa mi težina još uvek ista 88-89kg
već tri nedelje sam na pauzi
srećom uporan sam sa ishranom pa mi težina još uvek ista 88-89kg
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Iz mog iskustva trcanje sa previse kilograma je precica da sjebes nesto, uglavnom zglobove. Ne mora odmah, ali kasnije ces osetiti posledice itekako, kako budes stariji.
Elem, ima dosta strucnjaka ovde. Da li je katabolizam nepovratna operacija? Ako se desi, da li moze da se oporavi od toga ili ostaju posledice?
Elem, ima dosta strucnjaka ovde. Da li je katabolizam nepovratna operacija? Ako se desi, da li moze da se oporavi od toga ili ostaju posledice?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma pisao sam već, to je evolutivni trik
Brzi hod nije efikasan način kretanja na dve noge, trčanje jeste.
Brzim hodom telo troši energiju bez razloga, a to je ono što treba onom na traci.
Praktično, šta god predstavlja rasipanje energije, dobro je za skidanje težine.
Brzim hodom telo troši energiju bez razloga, a to je ono što treba onom na traci.
Praktično, šta god predstavlja rasipanje energije, dobro je za skidanje težine.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Secam se kao da je juce bilo svog prvog treninga na traci.
Prvo mi je trener trazio da verglam biciklo 15min sa prikacenim nekakvim instrumentom na grudima da bi utvrdio u kakvoj sam kondiciji, a ja jedva izguram tih 15min i posle toga pravo kuci.
Onda dva dana nisam dolazio zbog upale, i nakon toga stajem na traku prvi put, bilo mi jako neobicno i morao sam da se privikavam, ali uspeo sam da istrcim samo 1,6km tempom 8,5km/h i crko sam.
Joj to je bilo strasno, ne volim ni da se setim.
Cesto sada kad trcim i dodjem do tih 1,6km daleko jacim tempom, samo pomislim "Ej bre pa ja sam nekada na ovoj deonici umirao a sada sam jos u fazi zagrevanja..."
Ali neverovatno kako se za 1-2 godine izgubi kondicija, imas osecaj kao da se nikada nisi bavio sportom.
Mada treneri kazu da se oseca velika razlika kasnije u napredku, ako krecu da rade sa nekim ko se nikada nije bavio sportom ili sa nekim ko se ozbiljnije bavio sportom pa se samo zapustio par godina ili duze... Iako u samom startu budu prakticno isti, bivsi sportisti mnogo brze napreduju u svemu...
Prvo mi je trener trazio da verglam biciklo 15min sa prikacenim nekakvim instrumentom na grudima da bi utvrdio u kakvoj sam kondiciji, a ja jedva izguram tih 15min i posle toga pravo kuci.
Onda dva dana nisam dolazio zbog upale, i nakon toga stajem na traku prvi put, bilo mi jako neobicno i morao sam da se privikavam, ali uspeo sam da istrcim samo 1,6km tempom 8,5km/h i crko sam.
Joj to je bilo strasno, ne volim ni da se setim.
Cesto sada kad trcim i dodjem do tih 1,6km daleko jacim tempom, samo pomislim "Ej bre pa ja sam nekada na ovoj deonici umirao a sada sam jos u fazi zagrevanja..."
Ali neverovatno kako se za 1-2 godine izgubi kondicija, imas osecaj kao da se nikada nisi bavio sportom.
Mada treneri kazu da se oseca velika razlika kasnije u napredku, ako krecu da rade sa nekim ko se nikada nije bavio sportom ili sa nekim ko se ozbiljnije bavio sportom pa se samo zapustio par godina ili duze... Iako u samom startu budu prakticno isti, bivsi sportisti mnogo brze napreduju u svemu...
- Uroš S.
Nikaragva, katabolizam je razgradnja, masti, proteina, suprotni proces je anabolizam, stvaranje.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Ma mislio sam na misice, zaboravio sam da napomenem 
Svi to navode kao nesto lose.
Medjutim u mom slucaju i razgradnja misica bi bilo prilican broj kilograma dole.
A realno mi ne trebaju toliki misici, posto sedim po ceo dan
Svi to navode kao nesto lose.
Medjutim u mom slucaju i razgradnja misica bi bilo prilican broj kilograma dole.
A realno mi ne trebaju toliki misici, posto sedim po ceo dan
Pa razgradnja misica, nije to neko opasno i nepovratno stanje, samo se smanjis, isto kao i salo. Negativno se pominje u kontekstu bodybuildinga i fitnessa jer nikom nije u cilju da gubi misice, nego salo.
Pre pola sata me vlasnik sproveo kroz celu teretanu i objasnio mi kako sprave funkcionisu i kako da radim ako zelim te sprave.
Na kraju mi je rekao da ako zelim da hodam brzo sat vremena, umesto toga hodam sa nagibom...cak je dovoljno i 30 do 40 minuta ako hodam tako.
Sta vi mislite?
Gobline, krecem u teretanu u Kacu, posto sam trenutno kod mojih, tu cu provesti celu zimu, a na prolece se vracam za grad.
Mnogo mi je prakticnije tako, nego da idem svaki dan za grad samo zbog teretane.
Ova je opremljena vrhunski, samo prostora ocigledno fali.
Trake su VRH, Nordic one sprave, bajsevi, stepenice kao neke, sa ledja nekoliko sprava, za grudi nekoliko sprava, svi moguci tegovi itd itd itd...sve NOVO!
Teretana je cista kao suza, nema guzve, dobra muzika...
Svi preduslovi za ugodna i sadrzajna naredna dva meseca (najmanje) su tu.
Na kraju mi je rekao da ako zelim da hodam brzo sat vremena, umesto toga hodam sa nagibom...cak je dovoljno i 30 do 40 minuta ako hodam tako.
Sta vi mislite?
Gobline, krecem u teretanu u Kacu, posto sam trenutno kod mojih, tu cu provesti celu zimu, a na prolece se vracam za grad.
Mnogo mi je prakticnije tako, nego da idem svaki dan za grad samo zbog teretane.
Ova je opremljena vrhunski, samo prostora ocigledno fali.
Trake su VRH, Nordic one sprave, bajsevi, stepenice kao neke, sa ledja nekoliko sprava, za grudi nekoliko sprava, svi moguci tegovi itd itd itd...sve NOVO!
Teretana je cista kao suza, nema guzve, dobra muzika...
Svi preduslovi za ugodna i sadrzajna naredna dva meseca (najmanje) su tu.
Dobra sisa zlata vredi.
- Uroš S.
Sredi ti ishranu, jos nisi dostigao prvi plato u gubljenju kg, verovatno ce to biti kada budes na oko -10/12 kg, onda ćeš da zakucas neko vreme. Do tada nema potrebe za nekim forsiranjem kardia radi toga. Dovoljno je pola sata po treningu.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Trenutno sam na +10kg i to je to.
Ishranu sam sredio.
Kada dodjem na 69kg (trenutno 79), onda cu fokus prebaciti striktno na odredjene grupe misica, a do tada me zanima samo i samo ono sto najvise sagoreva masti ili ono sto trosi najvise kalorija, a da ne ukljucuje skokove.
Ishranu sam sredio.
Kada dodjem na 69kg (trenutno 79), onda cu fokus prebaciti striktno na odredjene grupe misica, a do tada me zanima samo i samo ono sto najvise sagoreva masti ili ono sto trosi najvise kalorija, a da ne ukljucuje skokove.
Dobra sisa zlata vredi.
Pda, to me zanima.Scuderia napisao:Pa razgradnja misica, nije to neko opasno i nepovratno stanje, samo se smanjis, isto kao i salo. Negativno se pominje u kontekstu bodybuildinga i fitnessa jer nikom nije u cilju da gubi misice, nego salo.
Meni ne smeta da izgubim malo misica, koji ce mi djavo
Cak je i pozeljno malo da smanjim noge i ledja. Imam problema sa odecom
Pa uglavnom su svi koji trckaraju bez ozbiljnog treninga s tezinama i pazenja unosa proteina u katabolizmu i smanjuju kg generalno, i misice i salo.