Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Uroš S. »

Prosto jeste tačno, ti nisi merodavan, imaš dijabetes, tj. problem sa insulinom, hormonom esencijalnim za anabolizam i katabolizam mišića i još milijardu stvari u telu. Ne znam ti mamu, a ni ko je Georgije Nazarov. Ja sam pričao o gladovanju, ekstremnom gladovanju, uvek ćeš gubiti na cut fazi bar 2:1, a tipično 3:1. Ima toga po internetu tona ali treba čitati. Taj fat muscle loss ratio je na neki način zlatno pitanje bb-a. Ne postoji tačan odgovor, a ono malo studija koje su rađene su se uglavnom vrtele oko 3:1.

Šta su mišićne rezerve, postoje mišići koji nešto rade ili ne rade pa ih nema. Prelaziš na brzinu gubitka, nismo o tome pričali. Ja sam precizno rekao da pričam o gladovanju, dakle situacija kada telu ekstremno fali hranljivih materija.

Ni najbolji bodibilderi ne mogu da smanje taj odnos ispod 25% udela izgubljenih mišića u ukupnoj izgubljenoj težini, u fazi priprema za takmičenje, dakle imaš savršenu ishranu, anaboličke steroide, insulin itd, i opet gubiš 25% mišića. Onda je sasvim logično da bez svega toga, odnos lako može da pređe u 75:25 i da je to zapravo realno.

Edit: Prvo se troši slobodni glikogen iz krvi, onda glikogen skladišten u jetri, pa zatim glikogen iz mišića, onda mišići, pa masti.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jer, tako su rekli bodibilderi, sta znaju doktori :)
A mi ovde svi bodibilderi sa po 120kg.misica i 10kg masti, pa ce telo da nam trosi 3 puta vise misica, posto svi imamo 10 puta vise misica od masti :)

Ajde, da te pitam onda, oni izgladneli po Africi, jel se krecu na mast ili misice? Po toj logici bi oni trebali da umiru masni, bez misica.

Kod mene je razlika samo sto ja insulin moram da unosim putem inekcija, sto mi usporava i topljenje masti i gubljenje misica, ali vise ovo prvo.

Potrazi ko je Georgije Nazarov i procitaj neku njegovu knjigu.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

kontrolisano i povremeno gladovanje je jako zdravo
sa tim se naravno neće složiti profi sportisti ali svi drugi mogu da ga primenjuju pez bojazni.
preporuka je da se poslednji petak u mesecu ništa ne jede, 24 sata samo na vodi.
teško jeste ali nije nemoguće, daleko bilo. telo će vam biti zahvalno za tu požrtvovanost

inače, nazarov je legenda
i fenomenalno izgleda
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Kakav samar realnosti jutros :(
Tri pravilna zgiba mogu da uradim, jedva 25 sklekova, trbusnjaci jos i Boze pomozi, a listova i butina nigde.
Potrcati mogu jako kratko, a na brzom hodanju sa nagibom od 10 stepeni i brzinom od 6km/h sam zadihan kao VO!
Sta uradi krevet, sunce ti poljubim.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

evo šta kaže nazarov

Što se tiče večere, ako neko želi da poveća telesnu težinu, može da koristi treći osnovni obrok i u večernjim satima, na primer, sojino kiselo mleko, biljni milk šejk od banane i biljnog mleka sa dodatkom banane i sušenog voća. Poželjno je da se poslednji obrok u tom slučaju pojede do osam sati uveče. ''Ipak, opšta preporuka je da, ako neko ima zadovoljavajuću ili prekomernu težinu, glavni i ujedno poslednji osnovni obrok treba da bude onaj koji smo pojeli oko 16–17 časova. Ukoliko ogladnite u večernjim satima, možete pojesti voće ili suvo voće, ali važno je ispoštovati barem dvočasovnu pauzu do odlaska na spavanje.'' Jednom nedeljno ili u dve nedelje Nazarov savetuje post u obliku potpunog gladovanja ili korišćenja samo voća.
-Čarls Bukovski-
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, on to preporucuje, ali samo alo si na njegovom rezimu ishrane, u suprotnom je sa pljeskavice na vodu, sok za organizam. Ja do duse nisam smeo ni to, jer sam dijabeticar, ali sam bio bez problema na vodi sedam dana posle dve godine na njehovom rezimi, keva skoro mesec dana.
Pre toga sam bio dve nedelje otprilike na vocu i sokovima od voca i povrca.
Nikome ne zelim da iskusi sok od belog luka, krompira, kupusa i slicnih biljki.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

baš je pljeskožderima potrebno povremeno gladovanje
sa pljeske na gladovanje može da se oseti samo blagodat, ali sa gladovanja na pljesku...to te baš može sjebati
-Čarls Bukovski-
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ko se ne hrani zdravo, moze uvesti voce jedan dan nedeljno ili cedjene sokove.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Dobro je to gladovanje, ja se baš osećam lako i pročišćeno posle.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ja se osecam lako i procisceno samo posle WCa :D

Ali probacu i gladovanje.
Ako bih recimo jeo u 1400, i sledeci dan u 1400. To bi bilo 24h :)
Mogao bih to :D

Edit: kao da sam video cica macu?
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

jednodnevno gladovanje zapravo traje malo duže od 24h
poslednja hrana je oko 20h, a sledeća je tek prekosutra u 7 ili 8h
spavanje se ne računa
čišćenje zagarantovano i to ono dubinsko :)
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Meni gladovanje, npr, uopšte ne odgovara. Jedem često i obilno. Težinu korigujem izborom namirnica, ne i količinom. Dok sam bio mlađi nisam imao problem sa time, sada imam, ali lako uspevam da se izborim sa time.

Naravno, potrebno je čovek jednom da se deformiše, shvati da je izdeformisan i da mu smeta, zatim da preduzme odgovarajuće korake da to sanira. Meni je trebalo oko godinu i po dana mučenja da ukapiram gde grešim.

Razumna količina aktivnosti se podrazumeva, a za ozbiljan sport se nema više vremena i nema nekog izgleda da će biti. Igram tenis 2x nedeljno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Comi napisao:Kakav samar realnosti jutros :(
Tri pravilna zgiba mogu da uradim, jedva 25 sklekova, trbusnjaci jos i Boze pomozi, a listova i butina nigde.
Potrcati mogu jako kratko, a na brzom hodanju sa nagibom od 10 stepeni i brzinom od 6km/h sam zadihan kao VO!
Ja sam startovao s jos gorom kondicijom.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Sto je najveci fazon, prvi trening je uvek bolji od drugog posto se provices malo na svezinu, a na drugom te sacekaju i upale, pa tek onda sledi muka.
Uf, mnogo gadan osecaj na samom pocetku dok se malo ne udje u stos...

Isto se tice ishrane. Ja nisam bas pristalica tih specijalnih rezima ishrane, gladovanja, specijalnih dijeta...
Po meni, najbolje je samo ispostovati nekoliko najosnovnijih pravila i ishrana je vec u velikom meri sredjena, sve ostalo su posle detalji.
- Napraviti "crnu listu" namernica i nacina pripreme, sto totalno treba izbaciti iz konzumacije (slatkise, brzu hranu, bela testa, sokove, svinjsko meso, suhomesnate proizvode, ciste masnoce, punomasne mlecne proizvode, vegetu, przenje na ulju i pohovanje, jela sa zaprskom...)
- Ubaciti redovnih 5 obroka dnevno
- Limitirati kolicine obroka
- Pridrzavati se nekih smernica (maksimalno konzumirati sto raznovrsnije sveze povrce, sto vise vode, redovno unositi ribu, izbaciti voce kao poslednji obrok...)

I tu je ishrana vec uveliko sredjena.

Sto se tice gladovanja. Kada sam bio na najekstremnijem rezimu ishrane, pripremio mi ga je nutricionista ali sam ja dosta neodgovorno na svoju ruku jos rezao i to sto mi je preporuceno da jedem... kada mi se organizam navikao, onda je jednostavno i prestao da mi trazi toliko hrane i uopste nisam imao problem sa gladovanjem iako sam bas slabo jeo. Tada sam 2 puta po ceo dan izdrzao samo na vodi, cisto da bi probao. Poslednji obrok sam uzimao 2h pred spavanje, onda ceo sutrasnji dan nista ne jedem, pa tek prekosutra unosim lagani dorucak.
Uradio sam to 2 puta i iskreno nije mi tako tesko palo.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

http://www.amazon.com/Eat-Meat-And-Stop ... 0993745547

Provokativan naslov, ali preporuka za knjigu. Na skidanje viška kg i treninge gleda iz nešto drugačijeg ugla u odnosu na popularne stavove o žitaricama, holesterolu, unosu većeg procenta masti umesto ugljenih hidrata, džogingu kao načinu da održiš formu i smršaš itd.
Jako laka za čitanje, a veoma dobro potkrepljena referencama/istraživanjima. Možda može biti zanimljiva i onima koji ne dele stav autora.

Lepo je pojašnjeno koliko kalorijska redukcija (što mnogi praktikuju) može da te unazadi ako želiš da smršaš. Ovako na brzinu iz sećanja:
- u startu ćeš izgubiti kg kad staneš na vagu, ali mahom mišićne mase
- u velikoj meri ćeš usporiti metabolizam, pa će biti potreban jako dug period pravilne ishrane i vežbanja da ga vratiš nazad (zbog toga ćeš se ponovo lako ugojiti)
- organizam će stvoriti jak osećaj gladi da bi te zaštitio i naterao da jedeš, što uveliko otežava takvu "dijetu" i mnogima postane neizdrživo

Da ne davim dalje...
Odgovori