Golf VII 1.2TSI 85KS
Re: Golf VII 1.2TSI 85KS
U sustini je korektan, najveca razlika izmedju nekog atmo benzinca je sto imas tu turbo rupu pa ako se nadjes ispod 1,500 obrtaja dosta je trom i to nekom neiskusnom vozacu moze predstavljati problem. Kad je 'u zoni' ide korektno i potrosnja je vise nego dobra za benzinca.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Mislim da ti je najbolje da probas auto, citanje tehnickih podataka moze da pomogne ali nista ne moze odmeniti licni utisak. Recimo jedan forumas je imao Octaviu 1.2tsi sa motorom od 105ks i njemu je auto bio trom jer je prethodno vozio znatno jaci auto, sa druge strane, vecina novinara hvali performanse tog 1.2 tsi motora...
Svakako je manje trom od bazičnog atmo benzinca koji je išao pre u Octaviu i Golfa. Treba da se poredi sa pogonom koji je zamenio.
Funkcionalno gledano za taj novac Octavia nudi mnogo, baš mnogo. Bez nekih emocija to je racionalno gledano verovatno najatraktivniji automobil na tržištu.
Tapatalk
Funkcionalno gledano za taj novac Octavia nudi mnogo, baš mnogo. Bez nekih emocija to je racionalno gledano verovatno najatraktivniji automobil na tržištu.
Tapatalk
Rapid sa tsi motorom ima lanac, za razliku od Golfa i Oktavije.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel si siguran, kako znaš? Turbina na motoru s lancem je ka napred, uz gril, na ovom s kaišem je ka požarnom zidu.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
Vazi, hvala. Onda smo se razumelinidza napisao:Svakako je manje trom od bazičnog atmo benzinca koji je išao pre u Octaviu i Golfa. Treba da se poredi sa pogonom koji je zamenio.
Tapatalk

Rekli mi u Autocacku prosle godine.Uroš S. napisao:Jel si siguran, kako znaš? Turbina na motoru s lancem je ka napred, uz gril, na ovom s kaišem je ka požarnom zidu.
P8 Lite TT
Ja sam taj što je imao oktaviju A7 sa tim motorom(1.2 tsi od 105ks) i odgovorno tvrdim da je taj motor dobar isključivo za fabiju, polo, ibizu i slične male automobile. Ako nisi zahtevan vozač i ne tražiš performanse možda ti i bude ok ali u suprotnom, beži od njega. Živahan jeste ali samo ako si prazan i sam u kolima. Meni je mnogo trošio (ali mislim da je to zbog toga što sam pokušavao da iz njega izvučem performanse koje sam imao u Mercedesu C220 cdi sa 170 ks)
Na otvorenom može da troši malo, meni lično nikada ispod 6l doduše, autoputem. Nije mi se svideo zato je nova oktavija posle 10 meseci i otišla drugom vlasniku. U Beogradu po gužvama, računaj na barem 8-9 litara ma 100km.
Markoni koliko vidim ima fabiju i isto tako koliko vidim je zadovoljan i performansama i potrošnjom a čovek vozi jake mašine.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Na otvorenom može da troši malo, meni lično nikada ispod 6l doduše, autoputem. Nije mi se svideo zato je nova oktavija posle 10 meseci i otišla drugom vlasniku. U Beogradu po gužvama, računaj na barem 8-9 litara ma 100km.
Markoni koliko vidim ima fabiju i isto tako koliko vidim je zadovoljan i performansama i potrošnjom a čovek vozi jake mašine.
U Fabiji 1.2 TSI 110 KS ide opasno. Mozda malo ima i do menjaca jer je 6 brzina. Potrosnja za 4500 km je 6.6 lit/100 km.
Zena sutra dobija na poslu Golfa iz naslova umesto Pola 1.2 TDI, pa cu videti koliko ce njoj trositi. Bar jednom nedeljno je na putu BGD-SU-BGD.
Inace i verzija od 86 i 110 KS se cipuju na 130 KS pa je vrlo verovatno da su hardverski identicni.
Zena sutra dobija na poslu Golfa iz naslova umesto Pola 1.2 TDI, pa cu videti koliko ce njoj trositi. Bar jednom nedeljno je na putu BGD-SU-BGD.
Inace i verzija od 86 i 110 KS se cipuju na 130 KS pa je vrlo verovatno da su hardverski identicni.
Isti menjač?
86 je 5 brzina 105 i 110 su 6b.
Markoni napisao:U Fabiji 1.2 TSI 110 KS ide opasno. Mozda malo ima i do menjaca jer je 6 brzina. Potrosnja za 4500 km je 6.6 lit/100 km.
Kako ide taj motor u kombinaciji sa DSG-om? Ako si imao prilike da probaš, pošto postoji ta kombinacija za fabiu. To mi deluje kao skroz zanimljiva varijanta

@Markoni
Sa 86 na 130???
Sa 86 na 130???
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Vozio sam staru 1.2TSI sa 105ks i DSG-om, ide fenomenalno kao i svaki DSG, tj. osećaj u vožnji je super. Menjač je maintenace free, suvo kvačilo, za razliku od šestostepenog koji ima ulje koje se menja.milosg napisao:Markoni napisao:U Fabiji 1.2 TSI 110 KS ide opasno. Mozda malo ima i do menjaca jer je 6 brzina. Potrosnja za 4500 km je 6.6 lit/100 km.
Kako ide taj motor u kombinaciji sa DSG-om? Ako si imao prilike da probaš, pošto postoji ta kombinacija za fabiu. To mi deluje kao skroz zanimljiva varijanta
Ako su hardverski isti 90 i 110, onda nije sa 90 na 130 nego sa 110 na 130, zapravo.
To je vrh kupovina, realno. Ako je tačna info na skoda.co.rs, u style opremi je 13.452 EUR.