Biciklizam
Re: Biciklizam
@Bax bajk ti je prva liga... Iskreno meni bi to bilo zao da vozim iz straha da ga neskrsim bar ovako preko slika, ali sad da neispanem glupan, posto drugaciji tip bajka vozim a interesuje me kakvu to unutrasnju gumu imas??? Nikad ni priblizno toliko dug ventil nisam vidio? Isto tako kao sto rekoh preko slika koliko se vidi lanac i kaseta izgledaju hrdjavo a znam da si sve u detalje polirao pa mi nije jasno da se to necakli-)
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Drumaške unutrašnje se prave sa tri dužine ventila zbog karbonskih obruča koji idu do 80mm dubine.
Hvala na odgovoru. 

THX, ne znam koliko si pratio...
Imam vec nekoliko komada tih Vinatage rejsera, (Ralej Record Ace 89, Mondia Competizione 74, i Girini 78 ) mnogo su mi dobri u voznji.
Unutrasnje gume su za malo dublje felne, posto ove stare trkacke, su bile mnogo plitke.
Lanac se malo isprljaljo od voznje, inace je francuski Sedis star mnogo godina, ali u fabrickim normama, kvalitet za sva vremena....
Zadnji zupcanici su skoro stigli, i oni su dobri, ali petofaz, koji jos ne mogu da ga otvorim, da servisiram lezajeve u njemu.
Oba tocka sam inace sad skoro radio, kako bih imao par tockova koji nisu tabulari, koji su mi se pokazali kao neupotrebljivi, i preskupi...
Prednji sam full pleo, dok sam zadnji kupio ispleten, ali na zalost ktivi i odvaljen od zivota (5 puta je centriran dok se nije malo slegao obruc), on ce ici na neki drugi bajs, cim dodje novi obruc.
Imam jos kaseta za pozadi, koje su bolje od ove sto je sad na njemu, recimo imam neku zvesku Regina 7 kasetu, ali problem sa starim kasetama je sto nemam alat da ih skidam, ova ato je na Giriniju sada, moze da se skine....
Imam tih starih delova koji su projektovani da traju 50 godina, i dalje sam fasciniram lancima i zupcanicima koji se nisu istegli a imaju preko 30 godina...
Pre par godina sam uzeo Shimano 7mofaz nov, i sav je zardjao i pojeden, koje djubre...
Imam vec nekoliko komada tih Vinatage rejsera, (Ralej Record Ace 89, Mondia Competizione 74, i Girini 78 ) mnogo su mi dobri u voznji.
Unutrasnje gume su za malo dublje felne, posto ove stare trkacke, su bile mnogo plitke.
Lanac se malo isprljaljo od voznje, inace je francuski Sedis star mnogo godina, ali u fabrickim normama, kvalitet za sva vremena....
Zadnji zupcanici su skoro stigli, i oni su dobri, ali petofaz, koji jos ne mogu da ga otvorim, da servisiram lezajeve u njemu.
Oba tocka sam inace sad skoro radio, kako bih imao par tockova koji nisu tabulari, koji su mi se pokazali kao neupotrebljivi, i preskupi...
Prednji sam full pleo, dok sam zadnji kupio ispleten, ali na zalost ktivi i odvaljen od zivota (5 puta je centriran dok se nije malo slegao obruc), on ce ici na neki drugi bajs, cim dodje novi obruc.
Imam jos kaseta za pozadi, koje su bolje od ove sto je sad na njemu, recimo imam neku zvesku Regina 7 kasetu, ali problem sa starim kasetama je sto nemam alat da ih skidam, ova ato je na Giriniju sada, moze da se skine....
Imam tih starih delova koji su projektovani da traju 50 godina, i dalje sam fasciniram lancima i zupcanicima koji se nisu istegli a imaju preko 30 godina...
Pre par godina sam uzeo Shimano 7mofaz nov, i sav je zardjao i pojeden, koje djubre...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Na zalost, hiperprodukcija delova umanjuje kvalitet istih, kada se jos doda da su po sirini lanca smanjene dimenzije jasno je da takav lanac nece dugo izdrzati, upitan je i kvalitet samih materijala.Bax napisao:

Kad si spomenuo hrdjanje mislim da nisi kupio to sto s mislio da si kupio... Ja sam naletio na mjenjac od xo sram i extra cjena od 65km, znaci nekih haj 34€. Pitam ja trgovca ( radi se o Banjaluci i lokalnom servsu ) izvini zasto i kako je moguce da je ovako jeftino?? Na to mi trgovac odgovorio kako je to prodavnica u sklopu servisa pa se prodaju i stvari koje su demontirane sa koristenih bicikla samo eto ociscene ali nisu nove... Kada sam malo bolje pogledao stvarno polovno ali jedva da se primjeni i naravno kupio... Posle sam otiso na voznju i pita me kolega sto kineza stavi???? REKO MOLIM? Toliko sitna razlika da je ipak ocigledna u jacini farbe slova ali eto ja nisam primjetio tako da je moguce da ni tvoj shimano nije orginal jer i sam vozim dosta dugo ali nisam nikad cuo da tako zahrdja kao sto si ti naveo.
Ja inace, kao i svi koliko vidim, posle pogotovo blatnjave voznje se samo zaletimo na auto praonu i sa masinom operemo bajk pod pritiskom. Ok malo se pripazi zbog lezajeva ali lanac i kaseta se bas ljepo operu u vrucoj vodi pod pritiskom. Znam da to nije ok. Ali koliko puta neosusim i nepodmzem lanac, samo sjednem i gas ponovo ali nezahrdja. nesto kao malo se nahvata pa opet praona i tako u krug.kad se sjetim ako imam vremena podmazem i nema nikakvih problema.
Stigao novi tocak, koji sam kupio.
Mislio sam da mu skinem samo obruc, ali sad mi zao, posto je prvi tocak koji sam uzeo, a da mi nisu uvalili, Shimano 105, sa Mavic felnom.
Dobar tocak, jeste vozen ali ima jos mnogo km u njemu, nastavljam potragu za obrucem, ovaj ceka svog parnjaka...
Od 6 stvari sa ciklo berze, sto sam uzeo, 3 su lazno oglasili...
Posto je procenat uspesnosti 50 posto, gledajte da kupjete samo robu u pola cene...
Mislio sam da mu skinem samo obruc, ali sad mi zao, posto je prvi tocak koji sam uzeo, a da mi nisu uvalili, Shimano 105, sa Mavic felnom.
Dobar tocak, jeste vozen ali ima jos mnogo km u njemu, nastavljam potragu za obrucem, ovaj ceka svog parnjaka...
Posto je procenat uspesnosti 50 posto, gledajte da kupjete samo robu u pola cene...
Daj da vidimo sliku tog famoznog tocka kako izgleda-)
Kako da znamo sta je u pola ceneBax napisao:Stigao novi tocak, koji sam kupio.

Bax kako mislis lazno?? Posalju nesto drugo ili?
Napisu da je tocak ili zupcanici pravo
A stigne vidno krivo ?!? prakticno za otpis....
Danas dobar dan, nabavio sam tocak za Peugeota, sad ga pletem, i zamislite sticnu 22.2, i to sa cirkuskog monocikla, takodje jos jednu sricnu 26,2, kao i jedno dobro sediste za preslacenje u kozu Centurion
Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
A stigne vidno krivo ?!? prakticno za otpis....
Danas dobar dan, nabavio sam tocak za Peugeota, sad ga pletem, i zamislite sticnu 22.2, i to sa cirkuskog monocikla, takodje jos jednu sricnu 26,2, kao i jedno dobro sediste za preslacenje u kozu Centurion

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ovi nikad vise nece sesti na bajs.