Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Blackshadow »

Slika
Dobra knjiga Slika
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, ja pojedem 200g belog mesa za rucak i za 2 sata sam opet gladan.

Ako krknem pri tom po kile leba i zalijem sa po litre mleka, onda sam miran par sati :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Heinz napisao:Moraju da se broje kcal ko hoće da smrša, to ne piše za hrono npr. A dr Giffing je anesteziolog ako me sećanje ne vara.

S3

Ne broje se, ali ih svesno/nesvesno itekako redukujes.
Prvo fora sa 5-5.5 sati izmedju obroka u praksi znaci da ce verovatno biti gladan zadnjih sat-sat i po (pa jos posto su osim ujutru obroci bez hleba, krompira, glad zagarantovana). Drugo kad izbacis hleb, pirinac, krompir, secere i sl, debelo ces smanjiti unos kcal. I trece, ima dosta drugih istrazivanja koja potvrdjuju da kad se dobro najedes za dorucak telo ce ti kasnije traziti manje hrane i ukupan unos hrane tokom dana ce biti manji, a opet manje hrane = manje kcal.

Generalno nema tu nista posebno u hrono ishrani, samo upakovano na malo drugaciji nacin.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Glupost je da se ne jede voće npr.

TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mi smo jeli tonus za doručak, a preko dana ništa hleb, ništa slatko, sokovi. Fora je da se najedeš za doručak, umereno ručaš, a večeraš tek toliko da nisi gladan. Kad se čovek organizuje i navikne vrlo je lako.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Generalno se slazem sa Heinzom. Kalorijski suficit = porast kg, kalorijski deficit = gubljenje kg (uz par izuzetaka nebitnih za ciljeve o kojima se ovde prica). Moze da se smrsa i uz jaja przena na ulju sa slaninicom, ali da se na kraju dana ostane u deficitu. To ukidanje masnih namirnica, voca, grickalica, gaziranog i testa nesvesno saseca kalorije pa ljudi misle da se mrsavi zbog manje masne pastrmke, a ne zbog deficita. To svakako uglavnom jeste zdravo i za sobom povlaci manje kalorija, ali ne treba preterivati i praviti neke crne liste. Meni licno je lakse izbrojati kalorije i pojesti i slatko i hleba i voca i sladoled (u normalnoj kolicini, da mine zelja), pa posle zakinuti na hidratima ili necemu drugom nego se strecati da li cu pojesti nesto sa 'crne' liste.

Treba biti umeren u svemu, cak i sa najzdravijom hranom se u velikim kolicinama moze ugojiti.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Heinz napisao:Glupost je da se ne jede voće npr.

TT
Baš tako. Može da se bira koje voće da se jede, ali staviti svo voće sa dijametralno različitim glikemijskim indeksom u isti koš je neozbiljno.

Takođe se ne slažem za gladovanje. Može da se desi, ali ne treba da bude praksa. Može da se mršavi izborom namirnica, a da se ne bude gladan. Gladan čovek nije funkcionalan. Ako se zajebavaš onda i možeš da budeš gladan, ali ako si profesionalac, ako misliš, donosiš odluke, ako si odgovoran za porodicu i decu, glava i telo treba da su full, a to nije slučaj kad je čovek gladan.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Evo moj danasni skromni doprinos hrono dijeti:
Kupio u maksiju parce belog mesa, grilovano povrce, tonus plocice sa lanom i fantasia mix.
Fantasia sevnula usput do kancelarije :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

U hrono ishrani samo tokom restrikcije (pocetnog gubljenja kilograma) ne unosi se voce jer su u pitanju seceri.

Kasnije se voce normalno jede ali tek u predvecernjim datima jer se tek u to doba luce potrebni enzimim

Da bi se pricalo o hrono ishrani, ipak treba procitati knjigu koja nije obimna i pisana je jednostavnim jezikom.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Scuderia napisao:Meni licno je lakse izbrojati kalorije i pojesti i slatko i hleba i voca i sladoled (u normalnoj kolicini, da mine zelja), pa posle zakinuti na hidratima ili necemu drugom nego se strecati da li cu pojesti nesto sa 'crne' liste.

Treba biti umeren u svemu, cak i sa najzdravijom hranom se u velikim kolicinama moze ugojiti.
Ovo je tačno, ali meni neostvarivo. Na primer, daleko mi je lakše da skroz izbacim slatkiše, nego da pojedem samo kocku ili red čokolade. Čim prvi put osetim ukus čokolade pretvaram se u nezasitu zver i ne mogu da se zaustavim. Slično važi i za dobra sveža peciva ili onaj brašnjavi hleb ili lepinju, pa ako su još topli... Lakše je ne probati uopšte.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako dugo ne jedeš neku hranu i navika će da se smanji. Nemoj da jedeš čokoladu godinu dana, ni kockicu i pređi potom na crnu čokoladu. Bez problema ces moci da pojedeš samo par kockica, moje su BTW zdrave u malim količinama.

Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

E to je drugo, onda se bolje ne zezati. Meni nisu potrebne vece kolicine, pa mi je dovoljno dve kocke cokolade ili pola case, casa pepsija uz rucak i sl.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

grujicd napisao:...daleko mi je lakše da skroz izbacim slatkiše, nego da pojedem samo kocku ili red čokolade. Čim prvi put osetim ukus čokolade pretvaram se u nezasitu zver i ne mogu da se zaustavim. Slično važi i za dobra sveža peciva ili onaj brašnjavi hleb ili lepinju, pa ako su još topli... Lakše je ne probati uopšte.
+1
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bolje i hrono nego ništa.
Ja ipak više verujem profesorima sa Medicinskog.

TT
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

zokano.zm napisao:Potrebna strucna pomoc
Ovako 33god, 122kg,194, visegodisnje bavljenje sportom (15)god, po prestanku sam dobio 15-20kg i nikako da ih se resim, doduse ne vezbam uopste samo poneki zgib uradim zbog ledja. Pitanje je sledece kako do recimo sl leta dodjem 105-107, trenutno sam ponavljam u losem kond stanju, znaci kako treba da izgleda taj pocetak
ako si se pola života bavio sportom ovakva pitanja treba mi tebi da postavljamo a ne ti nama
samo malo obnovi ono što ti je trener govorio i nema zime
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Odgovori