Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Koji internet koristite?

Post od Sloba »

nuk napisao:
Sloba napisao:Nikaragva, to je bila opcija, ali mi je drugar rekao da nista ne kupujem za sutra.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Ne može tako, ovaj Cisco modem koji daju ne može da radi sa eksternim ruterom, treba poseban modem koji su ranije davali na zahtev uz neki TP link ruter, više ne daju verovatno zbog UniFi-a
Na to sam i ja mislio, da mi drugar donese modem, a ja da dokupim ruter, ali mi je rekao da nista ne uzimam i da ce on sve zavrsiti.

Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni SBB Cisco radi pasivno, spojen na eksterni ruter (?)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Meni radi na 3928s takodje sa eksternim ruterom. Nakacio sam na 1. ili 2. port. Sam cisco 3928s je klasicna kinezara koja nema veze sa zivotom. Mora se koristiti eksterni ruter da bi imao ikakvu wifi vezu sa vise korisnika.

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Slobo, koji ruter-modem treba da se trazi?
Mislim da je spominjano da imamo prava na to.

Sent from my Telenor_Smart using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Sutra, kada se sve zavrsi, cu napisati sta i kako.

Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

jocas napisao:Da li neko koristi SBB Unifon?
Ja instalirao danas aplikaciju i probao jedan poziv, deluje korektno, uz dobru WiFi vezu.
http://www.sbb.rs/Telefonija/5961/UNIFON.shtml
RAZGOVARAJTE MOBILNIM PO CENI FIKSNE TELEFONIJE
UNIFON je besplatna mobilna aplikacija koja omogućava korišćenje SBB fiksnog broja bilo gde da se nalazite u zemlji ili inostranstvu, u skladu sa važećim tarifama naše fiksne telefonije. Preporučujemo da aplikaciju koristite uz bilo koju dostupnu WiFi mrežu.
PREDNOSTI
Velika ušteda na dolaznim i odlaznim pozivima u romingu.
Razgovori unutar SBB fiksne telefonije i dalje besplatni (primer: ukoliko ste na putu u Australiji i koristite bilo koji dostupan WiFi signal, možete potpuno besplatno da pozovete prijatelja u Srbiji koji koristi SBB fiksni telefon).
UNIFON aplikacija omogućava da pozive usmerene ka fiksnom telefonu primate na vašem mobilnom uređaju (telefon, tablet…), i to na čak pet istovremeno. Kada ne želite da vam fiksni telefon zvoni na mobilnom uređaju, brzo i lako isključite ovu uslugu. U bilo kom trenutku je ponovo aktivirajte.
Razgovarajte, dopisujete se, razmenjujte zvučne, foto i video zapise sa drugim korisnicima SBB fiksne telefonije koji imaju UNIFON aplikaciju.
Deluje zanimljivo, kad treba pozvati nekog ko nema Viber.
Proveriću ovih dana, idem za Bugarsku, kako se ponaša. Za svaki slučaj uplatio roming dodatak kod MTS-a. 10 minuta razgovora 390 din, važi mesec dana.

Preporuka, odlično funkcioniše.
Telefonirao 10tak puta, stigli računi i za SBB i za MTS, nema dodatnih troškova.
Minut poziva na mob. je bio 10 dinara, koliko je i kad zovem sa fiksnog, sve ostalo ušlo u standardne minute.
Jedino smara što je aplikacija aktivna, pa preusmerava i dolazne pozive na fiksni, ali ga ja ionako retko koristim.
Moguće je registrovati 5 uređaja na jedan broj fiksnog.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

jocas napisao: Jedino smara što je aplikacija aktivna, pa preusmerava i dolazne pozive na fiksni, ali ga ja ionako retko koristim.
+1

I kada se na mobilnom uradi odjava, i dalje belezi dolazne pozive na fiksni kao propustene pozive. Nisam uspeo da resim ovo, iako mi je logicno da bi trebalo da moze.

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

superboss napisao:Posto sam planirao preseljenje, a koristim Orion ADSL vec dve godine :glavomuzid: , s obzirom da sam obnovio ugovor skoro reko daj da prebacim uslugu.
Superboss, još se patiš sa Orionom? Ja sam pobegao od njih pre par meseci. :D
nuk napisao: Ne može tako, ovaj Cisco modem koji daju ne može da radi sa eksternim ruterom, treba poseban modem koji su ranije davali na zahtev uz neki TP link ruter, više ne daju verovatno zbog UniFi-a
Da, na tim Cisco modemima/ruterima ne postoji bridge mode, tj. verovatno su ga namerno isključili. Ako spojiš sopstveni ruter, onda će i jedan i drugi raditi NAT, što je uglavnom nezadovoljavajuće rešenje.

Ipak, moguće je spoljnu adresu sopstvenog rutera staviti u DMZ na Cisco-u, čime će se dobiti ponašanje "skoro" kao bridge mode. Drugi ruter neće dobiti javnu adresu (kao što bi dobio da je Cisco u bridžu), već neku iz mreže koja spaja ova dva uređaja (SBB ju je fiksirao na 192.168.0.0/24). Ali NAT i prosleđivanje portova će moći da se podešavaju na ovom drugom uređaju, bez diranja Cisco-a.

Naravno, najviše bih najviše voleo da mi daju normalan modem, ili vrate Scientific Atlanta koji su mi pre par meseci samoinicijativno uzeli i stavili Cisco. Zvaničan razlog za zamenu je da su novi modemi DOCSIS 3.0, a stari su bili 2.0 i mogli su da "izguraju" samo 24 Mb/s.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Bili su mi SBB-ovci... Nista nije menjano od opreme, samo je promenjen kanal na ruteru. Na telefonu je sada 46/3, na laptopu 48/3, na tv-u preko wifi-ja 30/3, na kablu 50/3 mb/s. Moze se i na ovaj ruter nakaciti eksterni, ali ni on ne bi bio imun na zagusenje kanala. Bio sam na kecu, sto je difolt kanal pa je i najvise rutera na njemu. Sada je na osmici i sve je ok.

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Jel' mogu sam da promenim taj kanal?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Mozes. Pristupis ruteru preko kompa, bez korisnickog imena i sifre, ako si vec prijavljen na mrezu, pa wireless taster, pa radio settings...

Slika

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:sesir:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Trenutna situacija:

D3 i opcija koju najvise koristim 72h unazad vise ne radi nego sto radi. Na primer danas kad sam stigao sa posla, nije radila, malo pre radi, sad ponovo ne radi. Zeleo bih da.porucim Sbb-u da je ovo jedini razlog zasto i gledam televizor, jer da ovoga nema meni isti nije potreban!!!

Wi fi mi ne radi vec sat i po vremena. Ali zato Uni Fi sa MOG UREDJAJA RADI!!! U sopstvenoj kuci sam konektovan na sopstveni Uni Fi a ne na moju maticnu mrezu.

Eto...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Mozda si na komsijski Unifi nakacen :)
Cimaj SBB
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ni ja ne mogu pola ponuđenog da gledam na 72h unazad, izbacuje greške "niste pretplaćeni" i to, onda hard reset pa proradi.
Odgovori