Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od nuk »

Dok te ne pojedu gladni kerovi :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tri sata dnevno teretana?!
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

dok sam trenirao na tašu trebalo mi je pola sata da dođem i isto toliko da se vratim. sat vremena trening i minimum pola sata tuširanje i hlađenje pre polaska kući. dakle, to je bar dva i po sata. veoma često bude tri sata.
kad sam prešao na banjicu bilo je kraće ali ne ispod dva sata. mislim da je čovek na to mislio.
sada mi trenin počinje kad izađem iz stana a završava se kad u njega uđem. povećao sam efikasnost, a ušteda u vremenu je ogromna.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Meni je skoro isto i kuci i u gym jer mi je na 5min od stana. Ali u poredjenju s danima kad se ne trenira nije samo trening ono sto oduzme vreme, dok odes, vratis se, odmoris, jedes, istusiras, ode 1.5-2h lagano na 'ritual'. A da ne govorim o slucajevima gde vam i do teretane treba toliko vremena.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Baš to, odlazak, dolazak, zagrevanje i trening cca 2.5-3h
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Obicno se ljudi zacude kada im kazes da ti na trening ode 2:30-3:00h dnevno. Ali fazon je upravo u tome sto odlazi mnogo vremena na sporedne stvari oko treninga koje svakako oduzimaju vreme ako zelis da odradis trening.
Dok spakujes stvari za trening, pa prevoz, pa trazenje parkinga, pa dok dodjes u teretanu, pa presvlacenje... a nakon treninga barem 5min odmora, pa sauna, kupanje, susenje kose, odlazak do auta, opet prevoz i dolazak kuci... jos ako se u to racuna zagrevanje i istezanje... Moja neka racunica ispada da ode oko 1h na te propratne aktivnosti.
A da ne pominjem ako se nakon treninga ide na nako opustanje (bazen, dzakuzi, masaza, sauna iz vise puta na duze vreme, slana soba...).

Ali sa druge stane, ko ne moze odvojiti barem 2h tri/cetiri puta nedeljno za sebe, svoje telo i zdravlje, taj ima problem sa organizacijom zivota ili nesto treba da promeni.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To je dobro za dijetu, bar ta tri sata ne možeš da jedeš :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pff, to ti mislis :D

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ma sta tusiranje u isto trk nazad :) da zene osete mosus

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

goblin napisao: Dok spakujes stvari za trening, pa prevoz, pa trazenje parkinga, pa dok dodjes u teretanu, pa presvlacenje... a nakon treninga barem 5min odmora, pa sauna

To ti nije dobro, koliko ja znam.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Moguce, nemam pojma.
Praktikujem da nakon treninga radim istezanje, kraci odmor (mozda i krace od 5min), pa sauna 10-15min i posle toga obavezno hladan tus.
E sada, saunu posle treninga praktikujem cisto da se jos malo preznojim i nista drugo. A ako odvojim vise vremena za "spa sadrzaje" u saunu idem 3 x po 10-15min a izmedju uvek hladan tus ili led (zavisno sta ima).
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Hajde da pitam ovde, možda ima još neko iskustva:

Naime, sinoć sam radio noge. Već na prvoj seriji čučnjeva (oko 10-og otprilike) osetio sam nelagodnost u desnom kolenu. Odmah sam prestao, probao malo kasnije - opet isto...
Probah danas opet čučanj da vidim, no way

Nije oštar bol, više nelagodnost i osećaj toplote.
Nemam ovde doktora da me pregleda. Preptostavljam da je istegnuće ligamenta, ali neki kažu "radi" drugi "odmaraj" da prođe.

Da li je imao neko ovakva iskustvga skoro?
Pozdrav
Pozdrav
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Ja nikada.

Nisi odradio zagrevanje?
Dobra sisa zlata vredi.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Prvo dobro zagrevanje, tj. ne dobro, nego odlicno da bude, bajs, traka, minimalna tezina na sutalici sa vecim brojem ponavljanja (leg extension), onda cucanj sa svojom tezinom bar 2-3 serije po 15ak ponavljanja pa onda sa tezinom.

Drugo forma, verovatno najbitnija stvar, noge u sirini ramena ili malo sire, stopala za nijansu ka napolje okrenuta, dupe pri spustanju maximalno nazad, kao da ces da sednes, kicma prava, bez savijanja u donjim ledjima, kad se dizes takodje tako, guraj iz peta, a ne naginji se ka prstima jer odose kolena garantovano, takodje kolena imaju tendenciju da idu ka unutra kad guras gore, pogotovo ako su rotatori kuka slabi, tako da ih guraj napolje u pravcu stopala, svesno misli na to.

Forma je bitna i mora biti pravilna ili ce otici nesto po zlu, ako ne odma, onda na dugorocno, gledaj yt snimke ili nadji nekog da ti pokaze ako nisi siguran da radis kako treba.

Trece istezanje, opet te moze sjebati ako preskaces na dugorocno, 2-3min u jednom polozaju, prvo do granice zatezanja, drzis 40ak sek, pa zategnes jos 2-3cm.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Comi (666) :)
Pre toga sam trčao (a pred trčanje sam istezao noge)...

Scuderia,
Sjajan post :thumbup:
Radim prvailno (ili barem 90%) pravilno, nikada u životu nisam imao povredu noge, a uradio sam do sada ihaha...
Šta misliš da je u pitanju ovo što sam opisao? Upala, istegnuće...?
Nemam trenutno gde da snimim (čuh se sa trenerom, on ni reče da mirujem jedno 7 dana, drugi kažu radi da prođe, ko će ga znati).
Pozdrav
Pozdrav
Odgovori