Golf VII 1.2TSI 85KS
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Golf VII 1.2TSI 85KS
Nije tesko biti brzi od ZMAJa:
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!
Pa kako sad to. Koji motor si probao u rapidu onda, da nije 1.2 mpi?
Koliko cilindara ima Rapid?
TT
TT
Taj mpi ima 3 i 75 ks al kolko vidim nema ga vise u ponudi.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line 2020 | Yamaha X-Max 300 TechMax 2023. | Polar Forester
Ja mislim da postoji takav Rapid, čuo sam više kako "frkću" trocilindraski.
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Šta sam ti rekao. I ja sam bio pozitivno iznenađen. Doduše, tek će pravo lice pokazati na dužem putu, opterećen, ali za svaki dan je sasvim dobar.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Postoji definitivno, sto je najbitnije 1.2tsi ima 50% obrtnog momenta vise, sto znaci 50% vise snage na nizim rpm.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Ne, oba su 1.2 tsiod 86ks. Ne znam u cemu je stvar, mozda zato sto je Golf presao 10.000km a Rapid 500km a mozda i nesto drugo.
- gavran
- Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
- Garaža: VW Passat B8 1.6 tdi
Jedino ako se menjaci razlikuju, odnosno njihovi prenosni odnosi u pojedinim brzinama!?
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Cuo sam da se ne razlikuju.
Ako su podatci koje sam našao tačni, ne razlikuju se mnogo, pogotovo prve tri brzine. Razlika je u finalnom prenosu, ali opet ne tolika da bi jedan bio "konj" a drugi "magarac".
http://www.cars-data.com/en/skoda-rapid ... pecs/59509
http://www.cars-data.com/en/volkswagen- ... pecs/59552
http://www.cars-data.com/en/skoda-rapid ... pecs/59509
http://www.cars-data.com/en/volkswagen- ... pecs/59552
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- gavran
- Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
- Garaža: VW Passat B8 1.6 tdi
U tom slucaju razlika u utisku je verujem subjektivne prirode. Ja licno sam imao slicno iskustvo i to ne sa dva razlicita auta sa istim motorom, nego sa dva ista auta sa istim motorom. U pitanju je bio Passat B6 1.8 tsi 160ks. Jedno vreme su vrlo povoljno mogli da se kupe modeli za Ukrajinsko trziste i tom prilikom sam bio u salonu da se raspitam u vezi njih, probao sam jedan koji je bukvalno skinut sa kamiona koji ih je dovezao i uopste nisam bio zadovoljan kako je isao, da bi nekoliko meseci kasnije moj drug doterao istog takvog koji je dobio kao sluzbeni auto i kada me je provozao a potom dao i meni da napravim koji krug ja se raspametio kako ide.
E sada da li su moja ocekivanja kada sam prvi put seo u njega bila visoka (160 ks, kombinacija kompresor turbina) pa nakon voznje ja nisam bio odusevljen, pa sam posle pod takvim mlakim utiskom i sa slabim ocekivanjima seo u drugovog pa se odusevio, ne znam. Ja sam to pripisao tome.
Ti si pod utiskom price da to nije motor za Oktaviju niti Golfa, vec za Rapida ocekivao da ce Rapid da leti sa tim motorom i onda se nisi odusevio, pa si sa takvim utiskom otisao da probas Golfa ocekivajuci da tek on nece ici nikako i onda si se odusevio.
E sada da li su moja ocekivanja kada sam prvi put seo u njega bila visoka (160 ks, kombinacija kompresor turbina) pa nakon voznje ja nisam bio odusevljen, pa sam posle pod takvim mlakim utiskom i sa slabim ocekivanjima seo u drugovog pa se odusevio, ne znam. Ja sam to pripisao tome.
Ti si pod utiskom price da to nije motor za Oktaviju niti Golfa, vec za Rapida ocekivao da ce Rapid da leti sa tim motorom i onda se nisi odusevio, pa si sa takvim utiskom otisao da probas Golfa ocekivajuci da tek on nece ici nikako i onda si se odusevio.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Moze da nesto bude do ocekivanja, ali ne u slucaju ova dva motora koje pominjes (1.2 i 1.8 TSI). Oba idu iznad ocekivanja za ono sto citas na papiru. Taj 1.8 TSI koji si probao je ocigledno imao neki problem. Kao mozda i taj Rapid. Ne mislim kvar, ali sigurno je nerazradjen, jos ako je popio neko malo losije gorivo eto razloga da ne isporuci deklarisanu snagu. Vozio sam par dana SEAT Toledo 1.2 TSI 86 KS. Dakle auto identican kao Rapid. Isao je odlicno za tu snagu. Secam se da drugar sa G6 1.6 TDI 105 KS nije mogao da mi se odlepi do nekih brzina.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk