Moj glas ide za 206, mislim da je to neuporedivo kompletniji auto i da će ti više značiti u eksploataciji klasu veći auto nego što sada misliš. Sa 206 bi dobio prostraniji i udobniji auto, modernija je i konstrukcija auta a cenim i da je 206 bezbedniji od mlađeg člana porodice.
E sat, ti sam znaš koliko ti znači tih 500 evra...
Lova za kupovinu nije problem, nego me smara pomisao da cu davati lovu za odrzavanje, uvek to bude neka sitnica, neka desetina evra... a auto mi ne bi pruzao neko posebno "zadovoljstvo".
Nije lose da ga uzmem, pa da ga dam u neku zamenu... npr. da krenem da zovem oglase za Vel Satis i kazem nudim pare i 206, mislim da me nijedan ne bi odbio.
I ja sam na kraju misljenja da je 206 ipak bolji izbor.
Ima ih puno, ali ne bih rekao da ima vise nego Punta. Solidan autic, moj drugar tera jednog vec 7. godina, bio blago lupan, bez ozbiljnijih problema sem lezaja zadnje torzije, sto je koliko vidim i ocekivano. Zahvalan autic, iako mozda ne vrh resenje zbog malog motora i sto nema klime, ali Boze moj...
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nemoj se zaj... za Vel Satis. Dosta ih je imalo problema sa menjacem. U susednom selu momci su drzali Reno servis. Namenjali su se menjaca na to Satisu.
Samo nemoj Pezo 1.4 16v. Taj mali motorcic je imao buraz u 106 i bio prezadovoljan.
206 ces lakse prodati i dalje ima lep dizajn, ima neku pricu.
Pa to nije skrivena mana.:-D Resava se aftermarket dihtungom i ravnanjem glave, trosak do 100 evra sa rukama.
Inace, i 106 i Saxo u poredjenju sa B segmentom su kao Jugo naspram Punta npr. Motor kao da je u kabini, enterijer jako skroman, A stub kod slepoocnice...
Ja ne bih bio u dilemi jer ni po gabaritima ni ceni odrzavanja nisu znacajno razliciti.
Bio je neki Vel Satis prosle godine na oglasima, neko mesto pored Panceva, lik je vlasnik Reno servisa, tu je bio i slikan... bas je bio dobar i u full-u, al nisam tad imao sredstava.
Starcevo. Jeste. Decko je stavio motor i menjac od Safrana jer pasuje. Kaze da na Vel satisu su pokusali hibrid, Reno motor i Nissan menjaci al se nije pokazalo dobro posle 150h.
Taj 1.4 16v kad krene da se kvari nema kraja. Kuma imala, kum je slavio dan kad ga je prodao kao drugo rodjenje. A i kod majstora je bio jos jedan. Obican je skoro ne poderiv, a taj 16v njaaah.
Mada sta kazu, polovan auto - macka u dzaku.
To moze biti izuzetak, ne pavilo. Drugar ih odrzava na stotine posto je u ovlascenom servisu, verovatno i sa ozbiljnijim kilometrazama. Boljka im je bregasta, drugo nista karakteristicno za taj motor. Najvise ih ima u 307 i C4, dakle ima ih dosta pa ne verujem da ima nesto, a da nije stiglo do mene. 8V je dobar, ali prastar i za 75 ks trosi dosta. 16V imam na 206 i za ovih sest godina sam zadovoljan i pored par kvarova (motorizovani leptir i jedna dizna). A, da ide - ide, narocito na malim kolima.