Aleksandar194 napisao:Mi smo porodično, sa kumom, imali sličan brod ovome, pre nekih 15ak godina, klinac sam bio. Dugačak 10 metara, sa motorom od 50ks, dvodelnom kabinom kao Sharencetov.
Zbog finansija smo izašli iz tog 'posla', mada mi je sad, u ovim godinama, žao što nemam tako nešto.
Uz to smo imali i gumeni Sport (slovenački) čamac za 4 osobe i motorom Tomos 4, koji je takođe prodat pre dosta godina.
Ova jahta ima 8 metara. Deluje da je veca ali nije dodali smo platformu za kupanje pa smo je malo povecali sad je malo ispod 9 metara. Odlican je camac komforan. Jahte su prava stvar ali mora da se zna da su i ogroman trosak i obaveza pa ko ima novca i vremena taj moze da uziva. Ali je u uzivanje zagantovano

.
Ja sam odrastao pored vode kao i moj cale i cela familija. Pa sto se tice usidrenja i cuvanja camca tu nemam problema ne placam nista jer mi je kuca 100 metara od Save cela familija mi je tu, kumovi, prijatelji i skoro svi imaju camce. Vise mi oni obilaze i popustaju ili zatezu lanac nego ja. Mada ima ljudi koji neju nikoga pa drze u Boljevcima u marini.
Ovaj camac cu najverovatnije sad prodati jer vec imam interesenta 99% Pa cu najverovatnije napraviti dugi od 10 Metara sa vanbrodskim motorom. Imam materijala samo treba da izbacim ovu i da se nakanim da pocnem drugu da pravim.
Ovaj mali camac sam poceo klincu da pravim probio mi glavu za malim camcem mada u kombinaciji sa tomos 4 je bas uzivancija.
Zivotna zelja mi da imam gliser ali njega ne znam da napravim

a i morao bih non stop da ga vadim iz vode iz bezbedonosnih razloga da ne dobije noge tako da mi se ta zelja nikada nece ostvariti.
Sledeci planiram ovakav samo od 10 merata i malo siri, ovaj je isto od 8 metara