Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Audi A4 B9

Post od Xepoj87 »

Scuderia napisao:Ostali imaju penzos karavane
:naughty:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

goblin napisao:
Floyd napisao:Drugi A3, A4 B8, A5 (kupe i SB), drugi TT i Q5. To bi otprilike uz A8 i prvog R8 bilo jedino što vredi od Audija u poslednjih 10 godina.
Pa nabrojao si skoro celu gamu.
Mada bi dodao i A1 posto sam tu klasu bas detaljno razmatrao, probao sa i razmatrao apsolutno svaki model iz te klase i mogu da kazem da je A1 sam vrh ponude i malo ko mu parira.
Takodje A7 koji je fantastican auto u svakom pogledu, nudi atraktivniji uz bolji prtljaznik i od A6 i od A8, i tesko mu je bilo sta zameriti.
Nisam nabrojao gamu nego tačne modele.

A7 je zanimljiv koncept ali mu je enterijer jako loš. Trebali su da ga naprave kao u A8. Onaj kinez ne priliči takvom autu...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:
Scuderia napisao:Ostali imaju penzos karavane
:naughty:
Kupe je pravi auto, limuzina je kompromis, karavan je penzos, nema tu sta :mrgreen:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ima jos konkurencije, Passat ima svoju verziju "Alltrack", tu je i Peugeot 508RXH, mozda smo jos nesto prevideli. Meni ta klasa nije zanimljiva, realno, pre bi uzeo SUV nego karavan D segmenta u "radnoj uniformi".

B9 mi izgleda previse slicno starom modelu, nekako izgleda kao FL verzija. Pored w205 i f30, ne mogu sebe zamisliti kako brojim pare za b9.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ovaj nema konkurenciju :)

Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

aleksa napisao:Pa A8 im jedino i valja zadnjih 20 godina...
aleksa napisao:a A4 nema konkurenciju, jer je i nebitan model.
Sto volim ove komentare bez trunke ostrascenosti, pune realnosti sa jasnim obrazlozenjima... :mrgreen:
HKS napisao:Radije Q5, ovo je i dalje karavan.
Q5 je ipak mali SUV i to nije ista kategorija.
Evo meni konkretno bi mnogo vise odgovarao Allroad od SUV koncepcije, tako da ih ne treba porediti, radi se o potpuno razlicitoj koncepciji i ponudi.
Ji 4Tze napisao: I sta je to tako vrhunski u A6?
Mehanika, elektronika, pouzdanost, upravljivost?
Verovatno mislis na A6 Allroad?
Ako je tako to je itekako poseban auto. Imao sam prilike da ga vozim vise puta, cak i jacoj verziji 3.0Bi-TDI (313KS - sad valjda ima 320KS).
Za specificne potrebe luksuznog porodicnog auta, a vlasnik koji nije spreman na kompromise iz SUV klase (visocije teziste, losije vozne osobine na asvaltu gde auto provodi 90% vremena, karakteristicno ljuljanje i propadanje prednjeg dela kod agresivnije voznje, specifican polozaj sedenja, losija udobnost.... - jednostavno kome vise prija voznja u limuzini), auto koji ce se koristiti za duza putovanja sa brojnim clanovima porodice uz potrebu za sto vecim prtljaznikom (nije retkost da se i pored karavanske karoserije na Allroad montiraju i krovni koferi), specificno za one koji ce cesce ici na planine (skijanje, vikendice...) gde ce do izrazaja doci povisen klirens uz 4x4 pogon i blaze off road sposobnosti.....
Sve u svemu takvih kupaca i zahteva itekako ima, a za to je ovaj auto kao izmisljen.

Pritom na asvaltu moze da pruzi agilnost i performanse potpuno u ravni sa limuzinom, kada se ogibljenje spusti i ubaci u Sport rezim, vozis se kao u sportskoj limuzini. Na auto putu u Comfort modu (uz Comfort sedista sa masazom, ventilacijom, grejanjem i aktivnom podrskom) se vozis na najvisem mogucem nivou udobnosti. Kada dodje zima i ides na skijanje ili kada trebas bilo gde da skrenes sa asvalta, odes do vikendice, popnes se preko neke prepreke, jednostavno prebacis podignes ogibljenje, izaberes odgovarajuci rezim i uz 4x4 pogon nema problema.
Pritom imas prtljaznik na nivou SUV-a i bez problema pakujes 4-5 clanu porodicu za zimovanje (potrebno mnooogooo prostora), a u enterijeru cela porodica uziva u maksimalnom luksuzu u svakom pogledu (materijali, oprema, izolacija...).
I jos na sve to, dobija se karavan koji izgleda atraktivno i mocno, sto je vrlo retko za karavane.

Za mene je to najsvestraniji auto na trzistu i jedina mana mu je cena. A koliko je cenjen pokazuje i postprodajna cena koju drzi prosto neverovatno, polovnjaci bolje drze cenu nego A8.
Stvarno fantastican i jedinstven auto.

Najveca greska kod komentarisanja ovog auta jeste da mu se nalaze mane sa stanovista kupca koji nema potrebe za Allroad-om ili da se posmatra kao auto namenjen bilo kakvom ozbiljnijem off road-u.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

E sada, kod B8 je jako falila ponuda vazdusnog ogibljenja posto je to uslov da bi Allroad ponudio sve sto moze, isto kao sto mu je falila ponuda automatskog menjaca u odredjenim paketima.
Voleo bi kada bi kod B9 sve to ispravili, posto se radi o jako interesantnom modelu.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ja bi rekao da je to neki uski krug kupaca sa tako specificnim potrebama. Iz mog ugla je to jedan on najpromasenijih koncepata, pokupio je sve najgore iz svakog segmenta.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa ne bi rekao da je krug kupaca uzak, mislim da je potraznja solidna.
Evo pogledaj samo ponudu polovnjaka, bas sam pogledao na primeru mobile.de gde na 2 proizvodne godine imas ukupno oko 2.300 A6 svih mogucih varijanti i na to dodje preko 300 Allroad-a.
S obzirom da se ipak radi o specificnom modelu, itekako je prisutan na trzistu. A uz sve to treba dodati da mnogo dobro drzi cenu kao polovnjak, sto je jos jedan pozitivan pokazatelj.

Da je koncept promasen to apsolutno nisi upravu, tu cak nema ni diskusije. Model itekako ima ima svoje trzisno mesto i vazi za jedan od najsvestranijih automobila na trzistu, a prednosti sam vec opsirnije opisao.

Kako mislis da je pokupio sve najgore iz svakog segmenta?
Ima udobnost na nivou klasicnog A6, apsolutno nema razlike, s tim sto je udobniji od svakog A6 koji nema vazdusno ogibljenje (vecina) koje kod njega dolazi standardno.
Performanse isto na nivou A6, nista znacajno ne trpi zbog povisenog klirensa, karavanske karoserije i nesto vece mase i dodatne soft off road opreme. Pogledaj parametre, a u voznji bi se tek iznenadio agilnoscu, ja sam bio bukvalno odusevljen kako se vozi.
Kada ga skroz spustis i prebacis u Sport mod, jel mislis da ima prostora za bilo kakvu zamerku u ponasanju na asvaltu?
Ponuda luksuza, opreme, materijala... opet sve isto kao kod A6, mozes da ga nasviras koliko hoces.
Pritom uz sve to ima bolje ponasanje na asvaltu od SUV klase (gde inace i on i SUV klasa provode ubedljivo najvise vremena), udobniji je od SUV klase, ima bolje performanse...
Sto se tice Off Road karakteristika, tu ce ga SUV dobiti ali budimo realni, koliko vlasnika modernih SUV vozila upusta svoje premijum SUV-ove u bilo kakav ozbiljniji Off Road? Uglavnom se sve zavrsava na prednostima u povisenom klirensu, 4x4 pogonu, voznji po snegu, blazem off road-u, prelazenje preko prepreke (npr ivicnjak, rupa...)... a u svemu tome ce Allroad pruziti vrhunske performanse rame uz rame sa SUV klasom.

I sta je onda tu najlosije pokupio?

Ja ga sad "branim" kao da je moj :mrgreen: ali iskreno mnogo mi se svidja Allroad od kada sam imao prilike da ga vozim i osetim sve njegove prednosti.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Kazem iz mog ugla potreba. Generalno naravno da nije promasen, ne bi se prodavao i pravio da je promasen.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

To je nesto drugo, zato sam ovo i napisao u predhodnom postu:
goblin napisao: Najveca greska kod komentarisanja ovog auta jeste da mu se nalaze mane sa stanovista kupca koji nema potrebe za Allroad-om ili da se posmatra kao auto namenjen bilo kakvom ozbiljnijem off road-u.
Isto kao kada bi ja kritikovao kako je npr. Mercedes G klase bezveze, zato sto ja licno ne mogu da ga shvatim niti imam potrebe za takvim auto niti bi mi odgovarao.... ali to onda nije promasena klasa ili los auto, vec specifican auto koji je u svom segmentu vrh vrhova, samo sto meni licno nije interesantan.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Naravno, ali komentarisemo uglavnom po svojim potrebama. Sve sto si napisao kao pozitivno ja mogu da prevedem u negativno, ruzniji od SUVa i karavana, losiji van asfalta od suva, losiji (bar za nijansu) od karavana na putu i tako u krug :D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nisam mislio na Allroad, nego si sâm napisao da je A6 vrhunski, to sam citirao. Ako je tako, kako bi u reči-dve opisao Allroad? :D ako možeš.
A da nije "mnogo skup" :)
Ovo offroad što sam uspeo da vidim je na nivou bilo kog 4x4 karavana. Tj. ako uz sav neophodan luksuz 4-5-članoj porodici ima i promenljivu visinu ogibljenja, onda slaba vajda od toga ako nije na nivou SUVa, zar ne?
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

@Scudi
Pa vidi ovako, ruzniji od SUV-a moze biti ali od karavana vec tesko.
Losiji za off raod od SUV jeste, ali koliko se vlasnika modernih premijum SUV-ova ikada upusti u pravi off road? I treba znati da Allroad uopste nije ni koncipiran za ozbiljniji off road. A za ono za cega ce se koristiti i SUV i Allroad i cije realne prednosti u odnosu na ostala vozila vlasnici iskoriste (povisen klirens, podesavanje klirensa, 4x4 pogon, odredjeni off road sistemi za blazu varijantu silazenja sa asvalta, voznja po snegu, voznja po makadamu, prelazak preko prepreke, ivicnjaka...), Allroad ce pruziti sve performanse rame uz rame sa SUV klasom.
Losiji od karavana na asvaltu, opet vrlo upitno. Uzmi u obzir da Allroad dolazi u standardu sa 4x4 pogonom i vazdusnim ogibljenjem koje moze da se spusti i ubaci u Sport mod, dok karavani tek u jacim paketima dobijaju ove stavke i tek onda mogu da mu pariraju, a cak i onda realnu razliku u performansama tesko da ces osetiti.

Dok ces prednosti koje sam ja naveo osetiti i to bas naglaseno.
Uporedi samo ponasanje SUV-a na asvaltu i Allroada, uporedi udobnost, uporedi off road prednosti Allroada naspram obicnog karavana... njegove prednosti su daleko izrazajnije.

Ja Allroad dozivljavam kao kompromis izmedju limuzine (karavana) i SUV-a, sto on i jeste. Za kupca koji ima potrebe za velikim autom, komforom, velikim prtljaznikom, luksuznom u svakom smislu, udobnoscu... ali mu je potrebno nesto robusnije od limuzine/karavana, i prednosti SUV klase (4x4 pogon, odredjena off road oprema, povisen i podesiv klirens, prednosti voznje po snegu i blazem off road-u...) ali mu ne odgovaraju propratni elementi u SUV klasi (drasticno losije performanse pri istoj snazi motora u svakom smislu od limuzina - ubrzanje, kocenje, stabilnost, preciznost, ljuljanje pri agresivnoj voznji, visok polozaj sedenja, udobnost koja nikada nece biti na nivou limuzine...).
Tako da je kod Allroad-a preuzeto sve NAJBOLJE a ne najgore iz obe kategorije, i napravljen je sjajan koncept koji se odlicno pokazao.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ali to je zbog tvojih potreba. Za takve zahteve se slazem da radi posao, mada mislim da je izvoljevanje cak i ovako objektivno posmatrano, a kamoli subjektivno za moja neka shvatanja i potrebe od auta.
Odgovori