Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Scuderia »

Nije to nista spektakularno, glikogen, voda, svako moze da izgubi to brzo, ovo posle sam izgubio misica i sala jer sam bas slabo jeo, ali nije ni to doveka, ako jedem normalno stoji tako kako je.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kako se meni ne isprazni taj glikogen?
Treniram redovno, skroz sredjena ishrana, kilaza ide dola, forma i snaga se podizu.... i ako napravim pauzu, cak i ako ne uzimam junk fud, kilaza svakako ode gore i to momentalno bar 1-2kg i onda tu moze da se odrzava i bez treninga ako se normalno hranim.
Ali zasto i meni na pauzi kilaza ne pada :glavomuzid: :uplakan:

Inace najlepse se osecam izmedju 88-90kg na svoji 1,86m visine i krupniju gradju (posebno sto imam nesrazmerno jace noge).
Ispod 88kg sam isao sam jednom i to mi nikako nije prijalo, nisam lepo ni izgledao niti sam se lepo osecao. A vec preko 90kg pocinju prvi simptomi gojaznosti i zapustenosti.

Mada kilaza naspram visine tesko moze univerzalan parametar. Svi imamo razlicite gradje, tako da je nemoguce napraviti preciznu univerzalnu tabelu.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Metabolizam, genetika...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

goblin napisao:Mada kilaza naspram visine tesko moze univerzalan parametar.
Tacno.
Meni niko ne veruje kad kazem koliko sam tezak, niti moze da proceni tezinu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno, ja sa 180, sa 85kg sam imao trbusnjake, mrsav, bez dana teretane. Imao sam 100kg sa oko 13% masti, kada sam se najbolje osecao, 9% na ~95kg.
Imam jake noge i ceo zivot sam se bavio sportom, do pre 6 godina.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

goblin napisao:Kako se meni ne isprazni taj glikogen?
Pa to je mnogo izrazenije kod treninga sa tegovima za hipertrofiju, pogotovo kod perfektne ishrane kakvu se trudim da imam i bas kidanja na treningu, napune se misici glikogenom dok si na UH u vecim kolicinama i kad saseces to u danu, mora da pada tonus pa da si ne znam sta.

To je normalna fiziologija koju bi svako trebao da oseti, genetika mozda ucini da je lakse/brze, ali svako od vas bi to prosao da forsira hipertrofiju. Ovako trcis, malo neke bodyweight vezbe i sam misic nema toliko potrebe niti se puni kao kod mene, odatle ti i manje tezine ode na to pa ni ne osetis gubitak.

Ja sad, nakon dva meseca pauze i kilave ishrane, kad startujem kalorijski suficit i hidrate sa preko 3-4g po kg ima da se naduvam za dve nedelje samo tako, obrazi prvi stradaju :uf: :kezo:

Ovi sa kreatinom i jos vise, ali to me ne zanima.

Kilaza spram visine je ok parametar i dosta govori ako se zna procenat masti, ovako samo po sebi ne znaci nista. Neko sa 73kg i 8% masti izgleda 3x vece i napucanije od mene sa 83kg i 15-20% masti na visini od tih 173-4cm.

Ova slika govori dosta i bukvalno je tako, procenat masti je cuda pravi od figure, naravno uz ''propisnu'' kg.

Slika

A jedi par puta dnevno ribu i nista vise pa da vidis kako mrsavis, nema tu neke nauke, ako si ispod vrednosti odrzavanja mrsavices, genetika je izgovor :D Nisam ja jeo 3-4 puta mesine pa da mrsavim, nego vec rekoh, jako slabo.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Mi smo klotare pa nemamo toliko glikogena :D
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Napuni pa ces videti :D Nije samo to, ode sve i sala i misica, ne znam cemu cudjenje. Jedes blizu 3000kcal i preseces odjednom na 1500-2000 i + ne treniras, misic nema potrebu da ostane isti, a odrzavanje ti bar 2500kcal. Pa opao bi da ti je ne znam kakva genetika.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Kada smo vec kod toga, kakvo vam je misljenje sto se tice genetike?
Ja se ne bi slozio da je genetika izgovor, smatram da itekako ima jak uticaj. Naravno, genetika ne moze biti opravdanje za gojaznost niti za nekoga ko dobro izgleda mozemo reci da je to samo zbog genetike. I dalje je ishrana najbitnije pa trening, a genetika samo odredjuje predispozicije zbog koji ne mozemo svi napredovati na isti nacin i zbog cega se ne razvija svako telo na isti nacin.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ako nije opravdanje onda ne moze biti ni izgovor :D Ali tako kako kazes, nekom majka, nekom maceha, ali moze se nadomestiti. Moze dosta da utice, ali ne vredi na to obracati paznju.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kako nema do genetike. Ko me je naučio da dobro jedem i sve pojedem ako ne keva i baba :rofl:
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Genetika je dosta toga... Njen uticaj nikako nije za potcenjivanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Scuderia napisao:Ako nije opravdanje onda ne moze biti ni izgovor :D Ali tako kako kazes, nekom majka, nekom maceha, ali moze se nadomestiti. Moze dosta da utice, ali ne vredi na to obracati paznju.
Jesi li siguran da je tebi na tu kg BMR 2500kcal?

Mislim da je pre nekih 1700-1800kcal. Onda to x1.2 za neki okvirni DCN, ispada oko 2100kcal.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Za odrzavanje? Pa malo ispod, ali ne verujem da je ispod 2300. Al' sta znam, mozda je i nesto manje, nisam detaljisao. Bazalni jeste oko 1750.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Meni na 92kg pokazuje oko 2.000 (ona vaga za merenje procenata masti, misica...)
Odgovori