gazza napisao: rekao je da su ruke 150e, doduse nisam ga pitao sta jos tu kosta.
Jbt, ja to radio na 2.2 CDI, sve komplet me izaslo 70e, jos sam ih drkao da ciste interkuler,egr, creva...
u kom servisu?
meni reklo da je skidanje i vracanje usisne minimum 80e samo to.
Ne možeš naći mnogo jeftinije.
Kod Deše, skidanje i čišćenje usisne na JTDm 16v (a to je isti motor kao i Gazzin) je 80€ zbog te pumpe visokog pritiska. E sad, što kaže Nikaragva, zatvaranje tih rupa za klapne je drugo...
e sto volim ove genijalne savete kada pricamo o opelu a vi mi pisete koliko ste platili neku uslugu za mercedes.
enivej, ristic je ekspresno zavrsio posao, auto ide besprekorno i cini mi se uravnotezenije nego pre. mozda sa malo manje ubrzanja u trecoj, ili se tripujem (ili je motor bio hladan) ali nebitno, snage ima i da se baci i srecan sam sto sam se resio jednog ozbiljnog problema ovog vozila.
sad mi ostaje da uradim veliki servis i onda definitivno odustajem od prodaje bar jos 3 godine. auto ide super...
Ima dosta posla, najbolje je da se odradi kad se radi veliki servis, jer i ovako mora da se pristupi zupcastom, jer se odvaja cr pumpa od njene remenice, da bi mogla da se skine + jos malo posla, realno, cena velikog servisa, +20,30 evra + varenje/druga usisna grana.
posle nekoliko nedelja voznje utisci su uglavnom pozitivni, ne vidim da je nista bitno naruseno sto se tice kvalitet voznje sem sto auto ima slabije ubrzanje u nizim obrtajima (da li je mozda smanjen obrtni moment), tj da mora da se vise gazi u 3-4000 obrtaja sto nisam radio ranije a to sa sobom povlaci i vecu potrosnju. u principu ako se vozi penzionerski onda je sve isto, ako se przi onda trosi malo vise i to je to. i da, osetno vise smrdi iz izduva, a to moze da bude i DPF posto mi se cini da je u ovom motoru sve povezano - kako je deaktivirao usisnu granu u svom originalnom izdanju tako su se na kompu poboljsale performanse DPF (manje zacepljenje).