Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Audi A4 B9

Post od Delija »

Ovde fino leze ona stara dobra: "isto sranje, drugo pakovanje" :)

I jos je i ruzan u vraziju mater :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

Lepota je u oku posmatrača :)
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Post od delano »

U praksi na tom blagom offroad-u isto prolazi i avant quattro i allroad, za pravi offroad naravno nisu ni prvaljeni.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kod Allroad-a dolazi i drugaciji diferencijal na Quattro pogonu, dolaze dodati off road sistemi (npr pomoc kod spustanja nizbrdo, kontrola nagiba...), naravno ogibljenje je totalno izmenjeno i ne radi se samo o "podignutom A6 karavan"....
Potrazicu emisiju, bilo je na youtube...
Pritom ne treba zanemariti ni estetske razlike eksterijera, posto eto meni A6 karavan nikako ne bi odgovarao (iako mi je najlepsi u klasi), dok mi je Allroad bas mocan. Dok mi je A4 Allroad cak lepsi i od limuzine, dok karavan ne bi uzeo...

Sve u svemu jednostavno se radi o razlicitim klasama i ne treba porediti A6 karavan i A6 Allroad.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mislim da to ovaj novi nema vise, imao je onaj prvi samo. Novi, ja mislim da deli pogon i menjac u potpunosti sa obicnim A6.
Prosli je imao low gear uz manuelni menjac, to.ovaj vise nema.
U sustini, najveca prednost je udaljenost od poda, a pritom da moze i da ima relativno nisko leziste od malo manje od 15cm.
21cm ima i X5 recimo.
Ne treba ocekivati tu Bog zna koliko drugaciji auto, ali sasvim dovoljno da ima prednosti koje opravdavaju malo visu cenu.

Da se dopunim, gledam sada, allroad ispada jeftiniji od avanta.
Isti motor i menjac u avantu kostaju samo 2500e manje, a uz allroad dolazi vazdusno ogibljenje i ne znam da li jos neka oprema.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 22 Jan 2016, 10:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
delano
Reactions:

Post od delano »

https://www.youtube.com/watch?v=DuxrB5fCIGQ

primer- ni u jednoj situaciji nije prosao bolje od XC ili avanta, mada i vozac je los.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Sto se tice price o ceni.
Bas sam sad uporedio cenovnik i nema tu nicega nerealnog.

Tacno je da je A6 Allroad dosta skuplji od A6 kada se gledaju pocetne cene, razlika u pocetnim cenama je skoro 20.000eur.
Medjuti, problem je u tome sto se Allroad ne isporucuje u tako klot verzijama, sa slabijim motorima ispod 3.000ccm, bez Quattro pogona, bez vazdusnog ogibljenje, bez automatskog menjaca, daleko mu je bolja osnovna oprema...

Kada se uzme A6 i sastavi paket koji se kod Allroad-a isporucuje u osnovi onda se dolazi do male razlike u ceni.
Primer,
A6 Allroad Quattro 3.0TDI (245KS - pre FL) - 59.600eur.
A6 Avant 3.0TDI Quattro S-Tronic (245KS - pre FL) - 55.500eur.
E sada jos tom karavanu treba doplatiti za vazdusno ogibljenje + ojacano ogibljenje za lose puteve, sport diferencijal, i dodatne stavke opreme posto je Allroad bogatiji u osnovnoj opremi od A6. Kada bi sve to dodali dosli bi do prakticno izjednacene cene ili razlike od maksimum 1-2.000eur.

A pazite onda sta se dalje desava u postprodaji.
Trazis polovnjak npr. od 2013g, do 100.000km., 3.0TDI (245KS) Quattro automatik, priblizno isto upakovani...
A6 karavan moze da se nadje vec ispod 32.000eur, dok Allroad pocinje blizu 40.000e pa na dalje.
Mislite da je slucajno tako drasticna razlika u ceni polovnjaka i da Allroad bezveze tako dobro drzi cenu?
Pritom, uopste nisu retkost za cega sam podatke vec iznosio.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To je najgori allroad, najnizi, mislim da je isao do 18cm.

Ne moze da ne prodje svuda bolje od avanta, avant je fizicki dosta ograniceniji.
Naravno, allroad nema veze sa offroad vozilom, vise sluzi da se prodje negde, a da se ne osteti auto.
Recimo, do vikendice u Grockoj sam ranije imao samo mnogo odvratan put sa ispupcenjem na sredini, gde nisam mogao zimi da prodjem ni jednim autom, osim Land Cruiserom, jer drknem karter od kamenje obavezno, a leti koliko, toliko moze da se obidje, uz prethodno secenje grana sa tudjeg drveca koje vire na ulicu.

To sto neko vozi samo po asfaltu i ne padne mu na pamet gde sve moze da zatreba visi auto i 4x4, ne znaci da je to bespoentno.

Ovo blato na snimku pokazuje samo prednosti nekog 4x4 sistema, jer u sustini, osim sto je klizav, nije zahtevan teren.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Mislim da to ovaj novi nema vise, imao je onaj prvi samo. Novi, ja mislim da deli pogon i menjac u potpunosti sa obicnim A6.
Prosli je imao low gear uz manuelni menjac, to.ovaj vise nema.
Ima i najnoviji, bas njega sam vozio (drugar iz CG ga ima, i kupuje vec 3 Allroad modela za redom, samo to vozi). Ima taster na centralnoj konzoli bas za spustanje nizbrdo. Ima jos neke Offroad sisteme koji mu se podesavaju preko MMI-a, pokazao mi je i kontrolu nagiba...
Diferencijal je isto razlicit, mada je moguce i kod obicnog A6 doplatiti takozvani Sport Dif koji rasporedjuje silu na zadnjoj osovini na levu i desnu stranu odvojeno, samo ne znam da li kod Allroad-a radi bas na identicnom principu.
Korisnikov avatar
delano
Reactions:

Post od delano »

Xepoj87 napisao:To je najgori allroad, najnizi, mislim da je isao do 18cm.

Ne moze da ne prodje svuda bolje od avanta, avant je fizicki dosta ograniceniji.
Naravno, allroad nema veze sa offroad vozilom, vise sluzi da se prodje negde, a da se ne osteti auto.
Recimo, do vikendice u Grockoj sam ranije imao samo mnogo odvratan put sa ispupcenjem na sredini, gde nisam mogao zimi da prodjem ni jednim autom, osim Land Cruiserom, jer drknem karter od kamenje obavezno, a leti koliko, toliko moze da se obidje, uz prethodno secenje grana sa tudjeg drveca koje vire na ulicu.

To sto neko vozi samo po asfaltu i ne padne mu na pamet gde sve moze da zatreba visi auto i 4x4, ne znaci da je to bespoentno.

Ovo blato na snimku pokazuje samo prednosti nekog 4x4 sistema, jer u sustini, osim sto je klizav, nije zahtevan teren.

Sent from my Sony
Pa na nekom zahtevnijem terenu ne bi bio mnogo upotrebljiv. Ali da, to stoji da je dobar da se prodje teren bez osetecenja zato i ima one blatobrane ili kako se vec zovu, koji ruzno izgledaju :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nekima su ruzni, a nekima nam se svidjaju :mrgreen:

Poenta je da je Allroad u medju klasi izmedju karavana i SUV-a, gde objedinjuje sve prednosti (ponuda prostora, blazi off road, 4x4 pogon, luksuz) i daje kompromis zbog losijih off road mogucnosti klasicnih karavana, losijih voznih osobina i udobnosti SUV-a...
I kao tako pozicioniran model, jako uspesno obavlja sve navedeno.

Ko god kriticki komentarise ovaj model, nerealno je ako to radi samo iz licnog ugla ako pritom nema potrebe za ovakvim autom ili ako su mu potrebe usmerene ka ozbiljnijem off road-u a ne shvata da Allroad nikako nije dzip niti mu je to svrha ili ako zanemaruje ponudu luksuza i performansi na asvaltu u ovoj koncepciji...

Evo meni bi odgovarao savrseno.
Ne volim karavane a imam potrebu za vecim prostorom od limuzine.
Posto zidam vikendicu na selu u CG, prilaz je makadam sa pojedinim delovima gde je sa limuzinom problem proci, leti se nekada silazi do teze pristupacnih plaza koje imaju bas zahtevan prilaz za auto, svake zime idem minimum 2 puta na planinu na skijanje... tako da mi je 4x4 pogon sa povisenim klirensom i blazim off road sposobnostima bas potreban.
Kod SUV klase mi smeta pozicija sedenja, vozim agresivno a provodim 95% vremena na asvaltu pa mi smetaju specificnosti dzipova pri agresivnijoj voznji (visoko teziste, velika tezina, ljuljanje, nepreciznost upravljanja...).
Pritom od auta trazim i vrhunsku opremu, i luksuz, i brend....
I na kraju, Allroad mi izgleda bas vrhunski, vrlo cesto bolje i od limuzine.
Mislim da nisam jedini koji ima slicne potrebe i da je Allroad bas pogodio u centar ovakvih zahteva, jednostavno ne vidim pogodniji auto za sve navedene potrebe.

Druga je stvar sto je meni npr. A7 ili BMW 6GC jos lepsi i atraktivniji i performantniji na asvaltu, pa bi prihvatio kompromis zarad estetike i performansi. Ili X5 i Cayenne koji bi imali prednost u postprodaji... pa se prihvati neki kompromis sto se tice voznih osobina na asvaltu....
Ali da Allroad itekako ima svoje mesto i da svoju funkciju obavlja fantasticno, to nema sumnje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I koji je to još auto u klasi a od kojih je Allroad najbolji?
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa steta je sto Mercedes i BMW nemaju predstavnike u ovoj klasi, oni bi bili bas direktni konkurenti.
Ovako ima jedino Volvo kojem opet fali te ekskluzivnosti i luksuza, ali i mnogih drugih stavki ako se gledaju top verzije Allroad-a.
I imamo neke nize klase ili alternative proizvodjaca koji ne mogu stati rame uz rame sa premijumom.

Slicna situacija kao kada su specificni modeli u specificnim klasama poput CLS-a ili X6, isto bili bez konkretne konkurencije.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ji 4Tze, skapirali smo, bolji je Subaru. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22