Zimovanje

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zimovanje

Post od pedja »

Putnik objasnjava sa svedskim stolom.
Beli kacamak (na dorucku) im je odlican, za one koji vole.

Renoviranjem onog sprata i sredjivanjem kafica (uvodjenje podnog grejanja i instalacija kamina) dobili su dosta, u odnosu na ranije, iako nije nista spektakularno.
Inace, ovo bi trebala biti poslednja sezona Putnika u ovakvom (i)zdanju.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Šta će biti dalje?
Ja sam bio pre možda tri godine, jednom, u tim renoviranim sobama i prihvatljivo je ali ništa preko toga, ali je klopa stvarno bila ekstra...
Kad spomenu vansezonski boravak, ja ga obožavam, nikad nema gužve, često usluga bude bolja a cene niže. Tako odlično vidiš koji je hotel ozbiljan. Pre par godina na bledu mislim da nas je bilo manje od deset u hotelu od stotinak soba, a sve je radilo, bazen, spa centar, teretana, sveee :)
Jedino su nas na večeru slali u drugi hotel uz izvinjenje ali nam nije smetalo jer su nam tamo udovoljavali kao maloj deci, pravili neka custom jela, svašta nešto :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1068074
[quote="Direktor hotela "Putnik", Milosav Dunjić"]
"Sezonu započinje posebnom ponudom za Ski opening, a goste očekuju atraktivni paketi. Jedna od novina je da je hotel "Putnik" preuzela kompanija "Jovanović" iz Šapca koja planira kompletno renoviranje početkom aprila 2016. U planu je značajno poboljšanje kvaliteta i nivoa usluge kao i uvođenje velikog broja dodatnih sadržaja. Time će Kopaonik biti bogatiji za još jedan luksuzni hotel visoke kategorije koji će već od naredne zimske sezone biti spreman da ugosti nove turiste", naglasio je Dunjić.[/quote]

Ono sto sam ja cuo deluje dobro (sto se tice kvaliteta i varijabilnosti ponude). Sta ce biti, videcemo. Sa druge strane, gadja se i drugacija klijentela, sa obzirom na neminovnu promenu politike cena.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ne znam koliko me ova vest raduje, bas zbog cena...

Sto se klope tice, jednom prilikom sam nesto pametovao oko dezerta i sef sale me pita sta volim da jedem. Sutradan su pripremili i posluzili oval tulumbi samo za nas sto. Tu su me kupili za sva vremena... :D
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Meni inače sva ta fama oko kopa ide na ganglije, doduše nisam okoreli skijaš, nego više iz zajebancije...
Poslednje dve zime sam dva puta bio na jahorini i jednom na staroj planini, na jahorini sam obe godine malo skijao, ovamo ne, ali sam uživao u prirodi i vazduhu svakako, a i u smeštaju, falkenštajner i termag su odlični. Mislim da bih na jahorinu mogao da idem svake godine na par dana...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Poslednja izmena od dragan u 06 Feb 2016, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Jel' bio neko u Banskom?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dragane, sto se skijanja tice, od pomenutih je Kopaonik bez premca. Bar meni.

A verujem da svakog pravog skijasa isto nervira taj snobovski deo gostiju i ta "fama", kako je ti nazivas...

Pedja, evo ti moj post o Banskom od prosle godine:

DukeNS napisao:Skijasa na forumu slabo, ali zato biciklisti i zimi voze... :mrgreen:

Elem, bejah prosle nedelje na skijanju (bordanju) u Bugarskoj-Bansko, pa ce mozda nekom znaciti da procita utiske. Za sam put ne mogu da napisem mnogo, jer sam ja putovao prvo do Skoplja, pa odatle do Banskog, te se ta marsruta razlikuje od one kada se ide direktno. Samo mesto se nalazi u podnozju skijalista, na nekih 900 m nadmorske visine, sto je odlicno iz razloga lakog pristupa kolima. Nema uspona i rizika od neprohodnosti. Basko je krcato hotelima i apartmanskim kompleksima. Deluje da je izgradjeno cak i previse kapaciteta u odnosu na stvarne potrebe, pa puno zgrada deluje prazno ili su nedovrsene.

Do samog skijalista se stize gondolom (svi koji su smesteni u selu) ili kolima. Od pozicije hotela zavisi da li cete se do gondole dosetati ili ce vas dovesti kombi koji organizuje svaki hotel (maks. 3 min.). Voznja gondolom vas izvlaci na nekih 1.600 m i to traje tacno 20 min. Kada se iskrcate, birate na koju cete stranu, a najvisa tacka je vrh Todorka-2.746 m, dok zicara izvlaci na 2.600 m. Ski pas je oko 30€ po danu. Staze su stvarno odlicno sredjene, siroke i sve su pokrivene topovima za osnezavanje. U tom pravcu, sve pohvale za Bugare! Mi smo sva tri dana imali brutalno vreme- suncano, bez i jednog oblaka, toplo i savrsen sneg! Postavicu sliku sa mapom staze, te mozete sami malo prouciti, a ovde cu napomenuti da se od vrha moze spustiti do krajnje stanice gondole ili cak skroz do podnozja, sto je za bordere malo nezgodnije zbog ravnih deonica.

Sto se smestaja tice, mi smo bili smesteni u hotelu sa 4 zvezdice i polupansionom za samo 22€ po osobi, sto je u odnosu na Kop prejeftino. Priblizne cene su u celom mestu. Hotel je bio ok, ali se vidi da od izgradnje nije previse ulagano u njegovo odrzavanje. Posedovao je bazen i spa centar, ali nista posebno. Sobe su prostrane i ciste, ali se i u njima oseti protok vremena od izgradnje. Ono sto je bilo uzasno je hrana. Dorucak i vecera su bili na bazi svedskog stola, ali je izbor bio jako mrsav, a izgled i ukus vecine stvari odvratan! Kada uporedim sa hranom u Putniku na Kopu, nebo i zemlja. Veliki minus za Bugare! Koliko smo culi, u vecini hotela je slicna situacija, ali cena i samo skijaliste dozvoljavaju da zazmurite na ovu cinjenicu. Pozitivna stvar je cena klope u restoranima. Mi smo, na primer, dva glavna jela, veliku salatu, veliku porciju pomfrita i dva piva platili 17€.

Sve u svemu, toplo preporucujem Bansko kao jeftiniju opciju Kopaoniku, uz verovatno i bolje staze...

Ovo je pogled ka vrhu:
Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

:pivo:

Ja sam razmisljao da skoknem par dana, kad otopli. Tokom leta su im smesne AllIn cene, a ja volim planine u to doba godine.
Jos da malo isteram bike iz podruma...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Od Banskog me je odbijala ta gondola, tj. čekanje ujutro, ali pošto idem u toku raspusta na Kopu je pola žica da umreš od čekanja. Nije toliki problem ni čekanje već što je to najstrašnije guranje, gde se boriš za svaki santimetar da ti onaj pored ne bi uleteo. Danas sam se taksijem vratio sa jarma jer nisam hteo da se tučem pola sata u redu za tanjir, a pitanje i da li bi stigao do centra do kraja žica.

Samo da provalim kad je bugarski raspust, pa ako se ne poklapa sa našim biće mi dosta primamljivo, a računam da sa bugarima može da se sporazume, zbog časova za decu.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ni jedan "okoreli" skijas se ne lozi na Kop. :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

čisto sumnjam da ga mrze ako treba da skoče za vikend kad nema gužve :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ne mrze ga, ali nije ni top destinacija. Vikend je ok posto je relativno blizu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Koliko skije utiču na skijanje po ledenim pločama? Sa rentiranim skijama samo proklizavam, na većim strminama čak ne mogu ni da stojim u mestu, a solidno zakosim skije da budem na rubovima. Sasvim je sigurno da bi tehnika mogla da mi bude bolja, ali me zanima da li bi bolje skije pomogle?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pomogle bi servisirane skije tj. kantne. I generalno malo sire noge i to je to.

Bugarska je dobra al ja sam bio pre 10 godina i tad nije bilo guzve za gondolu. Meni je isto bila zamerka na hranu i generalno sto imas posla sa bugarima.

6 sati ka austriji se isto umoris u voznji kao 3.5 do kopaonika pa vidi nesto i u tom smeru(gerlitzen, badklajnkirhajm, nasfeld). Ima porodicnih popusta i deca se racunaju sa vise godina nego kod nas.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

A neke tvrđe, racing skije? Da li one bolje režu led?
Odgovori